Misia i jej mali pacjenci. Spotkanie w górach

48 str. 48 min.
- literatura dziecięca
- Misia i jej mali pacjenci (tom 8)
- 2019-05-15
- 2019-05-15
- 48 min.
Misia po raz kolejny musi pomóc zwierzętom w potrzebie. Tym razem wybiera się na nocleg do przyjaciółki Ewy. Do snu dziewczynkom śpiewa uroczy ptaszek - kos, który ma gniazdo na pobliskim balkonie. Niestety ptak nie jest bezpieczny – w mieszkaniu obok mieszka kot, który lubi robić sobie spacery po sąsiadujących balkonach. Czy Misia znajdzie bezpieczne schronienie dla kosa?
Misia jedzie z rodziną w Bieszczady. Gdy próbuje wraz z Popikiem uratować salamandrę, która wpadła do potoku, piesek również wpada do wody. Podczas wędrówki w góry dziewczynka znajduje zagubionego małego niedźwiadka. Co się stało Popikowi? I czy niedźwiedzie są groźne? Odpowiedzi na pytania znajdziecie w tych wyjątkowych opowiadaniach.
Kup Misia i jej mali pacjenci. Spotkanie w górach w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Misia i jej mali pacjenci. Spotkanie w górach
90 użytkowników ma tytuł Misia i jej mali pacjenci. Spotkanie w górach na półkach głównych- Przeczytane 71
- 2025 3
- Dla dzieci 2
- Biblioteka 2
- Dzieci 2
- Dla dzieci 3-5 lat 1
- 2020 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Misia i jej mali pacjenci. Spotkanie w górach
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPięknie ilustrowana seria książek dla dzieci o przygodach Misi, pieska Popika i licznych zwierzątek, którym pomaga główna bohaterka.
Bardzo fajnie, że przygody są krótkie, ale zarazem treściwe, posiadają mnóstwo cennych uwag, jak należy obchodzić się z napotkanymi zwierzętami. Jakie ludzkie zachowania są w porządku wobec nich i czego na należy robić.
Polecam zarówno ze względu na treść jak i śliczne ilustracje.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDość sporo tekstu, więc sądzę, że najmłodsi będą potrzebowali lektora, żeby zapoznać się z perypetiami rudowłosej dziewczynki. ;)
„Misia i jej mali pacjenci” to książka, która wprowadza najmłodszych w świat empatii, troski o zwierzęta i przyrody. Moje pierwsze spotkanie z tą książeczką było bardzo udane, głównie dzięki temu, jak bardzo spodobała się mojemu synkowi. Główna bohaterka, mała dziewczynka o imieniu Misia, jest pełna ciepła, energii i gotowa nieść pomoc każdemu stworzeniu, które jej potrzebuje. W tej części opowieści Misia wyrusza z rodzicami i swoim wiernym towarzyszem, pieskiem Popikiem, w góry, gdzie czeka na nią nowa przygoda.
Podczas tej wyprawy mała bohaterka ratuje kosa, małą jaszczurkę, która potrzebuje opieki, oraz pomaga małemu niedźwiadkowi odnaleźć mamę. To właśnie te motywy troski, odpowiedzialności i odwagi sprawiają, że dzieci od razu czują sympatię do Misi. Książka ma przystępny język i prostą, ale angażującą fabułę, dzięki czemu młodzi czytelnicy mogą łatwo utożsamić się z bohaterką i śledzić jej poczynania z ciekawością i emocjami.
Warto podkreślić, że książka rozwija empatię, co jest jej ogromnym atutem. Postać Misi jest wzorem do naśladowania, pokazując dzieciom, jak ważne jest pomaganie innym, a także jak czerpać radość z małych gestów życzliwości. Ilustracje w książce są barwne, pełne detali i doskonale oddają atmosferę opisywanych przygód. Mój syn szczególnie polubił sceny, gdzie Misia pokazuje swoją odwagę, pomagając zwierzętom. Ta książeczka zainspirowała go do zadawania wielu pytań na temat zwierząt, ich zwyczajów i potrzeb, co pokazało, jak bardzo angażująca może być ta seria.
Nie mogę się doczekać, by sięgnąć po kolejne części, by kontynuować nasze wspólne wieczorne czytanie. „Misia i jej mali pacjenci” to z pewnością książka, którą poleciłbym każdemu rodzicowi szukającemu wartościowych i edukacyjnych opowieści dla swoich pociech.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejne bardzo udane spotkanie z Misią. Polecam
Kolejne bardzo udane spotkanie z Misią. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistorie o malej Misi są cieple i przyjazne. Ale też niebezpieczne i nieodpowiednie dla dzieci. Fabuła jest tak napisana, że młodszy czytelnik nie odróżnia fikcji od prawdy, bo 90% historii jest zupełnie wiarygodna (dziewczynka mieszka z rodzicami w domu i opiekuje się zwierzątkami).
Po czym autorka zostawia małe dziecko w obecności młodego niedźwiedzia, z którym to sobie dziewczynka wesoło gawędzi. Książki mają dzieci czegoś uczyć. Np. tego jak zachować się w lesie. I pierwszą zasada jest taka, że nie podchodzi się do dzikich zwierząt. Już na pewno nie do młodych. Generalnie finał tej bajki powinien być taki, że Misia zostaje rozszarpana przez niedźwiedzicę - matkę i to koniec tej serii.
Poza tym Misia w tej swojej klinice ma leki i sama podaje je tym chorym zwierzętom, także ta książka jest super szkodliwa i niepedagogiczna.
Do tego dialogi tego dziecka są jakby miało lat 25 i skończyło filologię, a nie chodziło do przedszkola.
Nie polecam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo czym autorka zostawia małe dziecko w obecności młodego niedźwiedzia, z którym to sobie...
Czy znasz serię książek o Misi i jej małych pacjentach? Jeśli nie – to koniecznie sięgnij po tę pozycję. Tym razem bohaterka odwiedzi Bieszczady i spotka ją niezwykła przygoda. Jak minie jej pobyt w tym urokliwym zakątku Polski? Co się stało pieskowi Popikowi w łapkę? Jak Misia pomogła salamandrze plamistej? Dowiesz się również, w jaki sposób dziewczynka wytłumaczyła kosom, by nie zakładały gniazda w niebezpiecznym miejscu, a przeniosła je do własnego ogrodu, gdzie znalazły schronienie. Miłej lektury!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo tokolejna świetna część o Misi.
Górskie przygody i zwierzęta mi się bardzo podobały.
kolejna świetna część o Misi.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGórskie przygody i zwierzęta mi się bardzo podobały.
Lektura na czasie, bo 2 z 3 zamieszczonych w tej książce opowiadań dotyczy majówki. W tym tomie misia pomaga kosowi, salamandrze, Popikowi i.. bieszczadzkiemu niedźwiadkowi, który zgubił gdzieś swoja mamę. Lubię tę serię i jestem na tak.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNasza ukochana Misia po raz kolejny podbiła nasze serca :-) Ta urocza ośmiolatka nadal prowadzi klinikę weterynaryjną i pomaga wszystkim potrzebującym zwierzakom, które spotka na swojej drodze. Poza swoją wrażliwością i empatią posiada jeszcze dodatkowo niezwykły dar... Potrafi rozmawiać ze zwierzętami, dzięki czemu dokładnie wie, co im dolega. Moja A. w przyszłości planuje między innymi zostać weterynarzem, nic więc dziwnego, że kolejne opowiadania o przygodach Misi, sympatycznej dziewczynki, która dba o zwierzęta, tak bardzo jej się podobały :-) Tym razem Misia wybrała się na nocowanie do swojej przyjaciółki Ewy. Tam spotkała kosa, którego gniazdo znajdowało się zbyt blisko drapieżnego kota sąsiadów. Wybrała się również z całą rodziną w Bieszczady, gdzie próbowała razem ze swoim wiernym towarzyszem psem Popikiem uratować salamandrę, która wpadła do potoku. Niestety jej przyjaciel również wpadł do wody... Natomiast w trakcie spaceru po górach znalazła małego niedźwiadka, który zagubił się w lesie. Czy Misia znajdzie schronienie dla kosa? Czy Popikowi coś się stanie? Czy niedźwiadek odnajdzie najbliższych? Odpowiedzi na te wszystkie pytania znajdziecie w opowiadaniach :-) "Misia i jej mali pacjenci. Spotkanie w górach" to wspaniała książeczka dla każdego przedszkolaka. Uczy wrażliwości i empatii, pokazuje dzieciom jak ważna jest pomoc słabszym i bardziej potrzebującym oraz uzmysławia, że warto mieć swoje pasje i marzenia. Jeśli jeszcze nie znacie tej wesołej kilkulatki, która uwielbia truskawki i kakao z pianką, zbiera kolorowe liście, maluje farbami i czyta o przygodach swojego ulubionego bohatera doktora Dolittle musicie koniecznie nadrobić zaległości :-) :-) Polecam :-)
Nasza ukochana Misia po raz kolejny podbiła nasze serca :-) Ta urocza ośmiolatka nadal prowadzi klinikę weterynaryjną i pomaga wszystkim potrzebującym zwierzakom, które spotka na swojej drodze. Poza swoją wrażliwością i empatią posiada jeszcze dodatkowo niezwykły dar... Potrafi rozmawiać ze zwierzętami, dzięki czemu dokładnie wie, co im dolega. Moja A. w przyszłości planuje...