A Shattered Empire

Okładka książki A Shattered Empire autora Mitchell Hogan, 9780062407283
Okładka książki A Shattered Empire
Mitchell Hogan Wydawnictwo: HarperCollins Cykl: Hierarchia Magii (tom 3) fantasy, science fiction
Hierarchia Magii (tom 3)
A Shattered Empire
2016-09-13
2016-09-13
angielski

Kup A Shattered Empire w ulubionej księgarnii

Oceny książki A Shattered Empire

OPINIE i DYSKUSJE o książce A Shattered Empire

Uświadomiłem sobie,któryś raz z kolei że czas leci niesamowicie.2 tom skończyłem w październiku 2024 r,a więc bardzo dawno temu.Jednak z nowym rokiem mam postanowienie-skończyć serię które kiedyś czytałem,a z różnych względów nie skończyłem.
„Rozbite Imperium” to propozycja przede wszystkim dla miłośników klasycznego, epickiego fantasy z naciskiem na politykę, historię i stopniowe budowanie napięcia. Nie jest to książka rewolucyjna, ale solidna i przemyślana, oferująca satysfakcjonującą lekturę dla czytelników ceniących spójny świat i dojrzałe podejście do tematu władzy oraz upadku imperiów.
Czyta się szybko i płynnie,akcja gna na złamanie karku,ale mi to akurat pasuje.

Trochę wymęczyłem ostatni tom, natomiast sama fabuła napisana jest poprawnie. No właśnie, jeśli ktoś szuka szaleństwa w świecie fantasy tu go nie znajdzie. Zakończenie w ogóle zostawiło tak dużo otwartych wątków, że zacząłem szukać czy nie ma jakiejś kontynuacji powieści. Po zakończeniu wiele historii bohaterów nadal jest niewyjaśnionych.

Przeczytana po dłuższym czasie, przez co ciężko było mi się wciągnać. Poza tym zbyt nudny początek mi w tym nie pomógł. Po ponad połowie książki poczułam się wkręcona. Ciekawe zakończenie. Ogólnie dobra historia. :)

447 użytkowników ma tytuł A Shattered Empire na półkach głównych
133 użytkowników ma tytuł A Shattered Empire na półkach dodatkowych

Mitchell Hogan
Mitchell Hogan
Kiedy miał jedenaście lat, Mitchell Hogan dostał do rąk Hobbita oraz Władcę Pierścieni, tak narodziła się miłość do książek fantasy. Następne dziesięć lat strawił na rzucanie kością i graniem w gry komputerowe, gdzieś pomiędzy wcisnął jeszcze szkołę i uniwersytet. W trakcie swojego życia uzbierał pokaźną ilość książek fantasy oraz sci-fi, i wcale nie zamierza przestać. Przez dekadę odkładał na później swoje marzenie żeby pisać, po czym rzucił pracę i napisał Tygiel Dusz. Teraz pisanie jest jego pracą, i jest on niezmiernie wdzięczny swoim czytelnikom, za to, że zaufali nieznanemu autorowi, który sam wydał swoją książkę. Mieszka w Sydney w Australii ze swoją żoną Angelą i córką Isabelle.

Cytaty z książki A Shattered Empire

Dodaj cytat z książki A Shattered Empire