Zemsta jest słodka

Alek Rogoziński Wydawnictwo: Purple Book kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
2023-02-22
2023-02-22

Kup Zemsta jest słodka w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zemsta jest słodka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zemsta jest słodka

Kolejna książka Alka i kolejna porcja dobrego humoru. Już sama nie wiem przy której bawiłam się lepiej. Polecam każdemu kto lubi dobrą zabawę, humor i poszukuje książki przy której oderwie się od rzeczywistości.

Lektor rewelacja! Świetna książka , a z panem lektorem była to czysta przyjemność 😊. Słuchałam na audiotece, bo na Legimi wiele tytułów jest niedostępnych.

Przy tej książce miałam wrażenie, że siedzę z kumpelką na kawie i gadamy o czymś kompletnie odjechanym, a jednocześnie bliskim. Było ciepło, zabawnie i bardzo „życiowo”.
To było moje drugie spotkanie z Alkiem Rogozińskim i znowu mnie kupił w całości. I już wiem, że na pewno wrócę po więcej.

Zwariowana komedia kryminalna.

Zwariowana komedia kryminalna.

Książka „Zemsta jest słodka” Alka Rogozińskiego to dynamiczna opowieść pełna zwrotów akcji. Historia w ciekawy sposób pokazuje, jak emocje i impulsywne decyzje wpływają na losy bohaterów. Czyta się ją szybko i z zainteresowaniem.

Bardzo fajna komedia kryminalna

Bardzo fajna komedia kryminalna

Na półkach: , , , , , , ,

Zupełnie mnie nie obeszła i im dłużej i tym myślę - to chyba nie obchodzi mnie żadna książka tego autora. Do tej pory uważałam je za dobrą rozrywkę, na przewietrzenie głowy, ale ile można? To jest ciągle to samo.

Pełny humoru kryminał, który lekko się czyta, tym bardziej słucha.

Pełny humoru kryminał, który lekko się czyta, tym bardziej słucha.

Choć uwielbiam książki tego autora, to jednak tym razem mam odczucie, że jakby jakość nieco spadła. Trochę więcej błędów stylistycznych niż zazwyczaj i jakoś tak, hm, jakby zabrakło i środka. Jest początek i zanim się rozkręci mamy już koniec. Ale humor jak zwykle poprawił mi się po przeczytaniu i żadne błędy stylistyczne tego nie zmienią.

Autorowi daleko do Chmielewskiej niestety. Opisywanie praktycznie 1:1 sytuacji z polskiego podwórka nie jest pomysłowe i bliskotliwe, jest pójściem na łatwiznę i starzeje sie baaardzo szybko.
Sama intryga i pomysł były nawet okej, wykonanie dla mnie kładzie całość.

Sama intryga i pomysł były nawet okej, wykonanie dla mnie kładzie całość.

929 użytkowników ma tytuł Zemsta jest słodka na półkach głównych
206 użytkowników ma tytuł Zemsta jest słodka na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Zemsta jest słodka