Oszukać miliardera

- The Russian Billionaire
- 2023-01-25
- 2023-01-25
- Gabriela Iwasyk
Za każdym razem, gdy Raine czytała o grubych rybach z Wall Street, bankierach i miliarderach, którzy z każdym dniem byli bogatsi, czuła ogromne rozgoryczenie systemem, w którym żyje. Nawet pracując na dwa etaty, nie była w stanie uzbierać odpowiedniej kwoty, aby opłacić kosztowną operację, która mogłaby uratować życie jej siostry Madison. Dlatego gdy otrzymała propozycję szybkiego zarobku, od razu zgodziła się podjąć zlecenia. Jedyne, co musiała zrobić, to zdobyć pewien przedmiot od znanego miliardera.
Nie było to jednak takie proste, jak się wydawało. Raine nieoczekiwanie wkroczyła do wspaniałego, ale też niebezpiecznego świata ludzi, dla których pieniądze nie grają roli. A tajemniczy i grzesznie przystojny mężczyzna zmienił całe jej dotychczasowe życie. W świecie Konstantina Tsarnowa, pełnym intryg i kłamstw, nie ma miejsca na okazywanie słabości.
Kup Oszukać miliardera w ulubionej księgarni
Oceny książki Oszukać miliardera
308 użytkowników ma tytuł Oszukać miliardera na półkach głównych- Przeczytane 222
- 2023 17
- Legimi 8
- E-book 3
- 2024 3
- Przeczytane w 2023 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Oszukać miliardera
„Oszukać miliardera” to książka, która na pierwszy rzut oka obiecuje świeżość i emocje, oferując czytelnikom zderzenie dwóch światów: biednej, zdesperowanej kobiety oraz zamożnego miliardera uwikłanego w intrygi i spiski. Niestety, choć pomysł na fabułę wydaje się interesujący, realizacja pozostawia wiele do życzenia.
Historia Raine, która z powodu trudnej sytuacji życiowej decyduje się na ryzykowną misję zdobycia przedmiotu od tajemniczego miliardera, mogła stać się wciągająca. Niestety, już od pierwszych stron fabuła wydaje się chaotyczna i pełna luk logicznych. Motywacje bohaterów są niejasne, a wiele sytuacji sprawia wrażenie sztucznych i wymuszonych.
Największym mankamentem są postacie. Główna bohaterka Raine jest naiwna do granic możliwości, co czyni ją postacią irytującą i trudno z nią sympatyzować. Jej matka, choć występuje epizodycznie, również sprawia wrażenie niedopracowanej i przerysowanej. Konstantin który mógłby być intrygującym antybohaterem, staje się jedynie stereotypowym bogaczem – przystojnym, tajemniczym, ale całkowicie pozbawionym głębi.
Książka ma też swoje mocne strony – opisy scen erotycznych są napisane z wyczuciem i potrafią wzbudzić zainteresowanie. Jednak nawet one nie ratują tej historii, ponieważ brakuje w niej emocji i autentyczności. Relacja między Raine a Konstantinem rozwija się w sposób przewidywalny i nie wzbudza większych emocji.
Dodatkowo wątek spisku, który mógłby być intrygującym tłem, został potraktowany bardzo powierzchownie. Momentami książka wpada w absurd – kolejne zwroty akcji nie mają logicznego uzasadnienia, a dialogi są przewidywalne i schematyczne.
„Oszukać miliardera” może spodobać się czytelnikom, którzy szukają lekkiej, niezobowiązującej rozrywki i nie mają wysokich wymagań wobec fabuły 🧡
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHistoria Raine, która z powodu trudnej sytuacji...
Nie do końca wiem czego oczekiwałam po tej książce. Z jednej strony liczyłam chyba na lekki i dość przyjemne romans, jednak wiem że czasem coś co zaczyna się całkiem fajnie szybko może się zepsuć. I niestety tak było w tym przypadku.
Sam początek całkiem mi się podobał. Historia zaczynała się ktoś typowo jednak można było wczuć się w tą historię. Ale to co wydarzyło się potem było dla mnie jakby próbą wpakowania wielu absurdalnych motywów w jedno.
A I nie mam nic przeciwko jeśli w książce jest dużo informatycznych wątków, ale gdy w grę wchodzą jakieś absurdalne Spiski i tego typu rzeczy to ja podziękuję. Pewnie gdyby nie to zakończenie dałabym typowo trzy i pół gwiazdki ale tutaj ledwo jestem w stanie dać te dwie. Nawet początek nie rekompensuje tego co dzieje się potem.
Raczej nikomu nie polecam choć jest napisana całkiem fajnym językiem i szybko się czyta. Jest to jeden z tych romansów o których mam nadzieję że szybko zapomnę.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSam początek całkiem mi się podobał. Historia zaczynała się ktoś typowo jednak można było wczuć się w tą historię. Ale to co wydarzyło się...
Brak głębszych emocji. Absurdalne odniesienia do teorii spiskowych. Autorka trochę za bardzo popłynęła. Fabuła przewidywalna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKrótko podsumowując...dużo seksu, zero emocji, sporo niejasnych zachowań i trochę dziwacznej fantazji (wątek spisku).
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTakie do przeczytania i zapomnienia. Nic ciekawego, żadnych emocji, wszystko pobieżnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGłówna bohaterka strasznie naiwna, że aż mdli matka nie lepsza. Zapowiadało się ciekawię jednak dialogi przewidywalne jedynie sceny seksu ciekawie napisane.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŻycie Raine było- delikatnie mówiąc dalekie od ideału.
Gdy więc otrzymuje intratne zlecenie polegające na odebraniu pewnego przedmiotu jednemu z miliarderów niemal natychmiast się zgadza.
Okazuje się jednak ,że nie jest to takie proste jak się wydawało.
Przeciwnik jest silny a do tego diabelnie pociągający.
Dla ludzi pokroju Konstantina nie ma rzeczy niemożliwych i prędzej czy później dostaje to czego zapragnie.
Czy ta dwójka wejdzie w głębsze relacje? A jeśli tak jak to się skończy?
I czy Raine uda się nie tylko osiągnąć cel lecz także szczęśliwie zakochać?
Szczerze mówiąc nigdy wcześniej nie zetknęłam się z twórczością autorki, ale jej pióro bardzo mi się podobało z uwagi na jego lekkość.
Akcja i poszczególne wątki są bardzo spójne i przyjemne w czytaniu.
Całości dopełnia emocjonujący wątek miłosny z dużą dawką pikanterii.
Gorąco polecam ❤️🖤
Życie Raine było- delikatnie mówiąc dalekie od ideału.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZa każdym razem gdy czytała bądź oglądała wpływowych ludzi z Wall Street miała ochotę siarczyście zakląć, ponieważ nawet pracując na dwa etaty nie jest w stanie uzbierać sumy, która pokryłaby koszty operacji jej siostry Madison.
"Życie to nie bajka. Czy zaryzykujesz wszystko, aby wejść do świata, w którym rządzą pieniądze?"
"Oszukać miliardera" @lecarrebooks to moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki.
Gdy przeczytałam opis książki, wiedziałam, że koniecznie muszę przeczytaj tę historię i do tego ta okładka, która również przykuła moją uwagę. No nic tylko brać i czytać!
Pierwszy raz zetknęłam się z twórczością tej autorki i szczerze mówiąc po kilku pozytywnych opiniach jej poprzednich książek liczyłam na coś więcej.
Owszem jest to historia nietuzinkowa, czyta się ją naprawdę bardzo szybko, jest napisana prostym językiem, a sceny zbliżeń między głównymi bohaterami wywoływały nie raz ciarki na moich rękach, to jednak niestety autorka nie wykorzystała do końca potencjał tej historii.
Jak dla mnie ta książka była zbyt chaotyczna, momentami absurdalna, a kilka razy miałam ochotę ją odłożyć, ale że ja czytam książki do końca, to dotrwałam do ostatniej strony.
Nie była to moja najgorsza przeczytana książka, ale jednak wiele jej brakuje by mogłaby mi się spodobać.
Mam nadzieję, że inne książki autorki bardziej przypadną mi do gustu.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to.
Pierwszy raz...
Raine ciężko pracuje na dwa etaty ponieważ chcę uzbierać pieniądze na kosztowną operację swojej siostry. Jednak i tak kwota przewyższa jej możliwości. A czasu jest coraz mniej. Dlatego gdy otrzymała propozycję szybkiego zarobku postanowiła z niej skorzystać. Plan wydaje się prosty. Jedyne co musi zrobić to wyjść na kolację ze znanym miliarderem a później zdobyć pewien przedmiot należący do niego.
Konstantin szybko uległ wdziękom dziewczyny. On również okazał się być mężczyzną czułym i wrażliwym na krzywdę innych. Nie tego spodziewała się Raine. Pojawiło się między nimi uczucie.
Tylko co będzie silniejsze? Własne szczęście czy życie siostry?
Bardzo podobał mi się pomysł na fabułę. W końcu coś nowego! Byłam bardzo ciekawa tego w jaki sposób główna bohaterka wykona powierzone jej zadanie. Chciałam też wiedzieć czy miliarder odkryje oszustwo i jak na to zareaguje. Jednak z każdym kolejnym rozdziałem mój entuzjazm malał. Im bliżej Raine była z Konstantinem tym bardziej historia robiła się absurdalna. Ale jeśli lubicie bajki dla dużych dzieci i chcecie totalnie oderwać się od rzeczywistości to jak najbardziej książka spełni to zadanie.
Mamy tutaj też oznaczenie hot level i aż 5 płomyczków więc to naprawdę gorąca historia. I tak! Pod tym względem dużo się działo jednak jak dla mnie sceny te przekroczyły mój próg dobrego smaku i po prostu omijałam je.
Tak szczerze to jestem rozczarowana tą pozycją. Po fajnym i obiecującym początku (poza kiepskim pierwszym rozdziałem) liczyłam na naprawę ciekawą historię. Niestety odliczałam tylko ilość stron, która została mi do końca.
Zdecydowanie jest to książka dla czytelników, którzy mają niewielkie wymagania i lubią dużą ilość gorących scen.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTytuł : Oszukać miliardera
Autor : Georgia Le Carre
Wydawnictwo Niegrzeczne książki
Data premiery : 25 styczeń 2023
Książkę czytało się z dużym zainteresowaniem, byłam bardzo ciekawa czy Raine podoła zadaniu, które jej powierzono i czy spotkanie z Konstantinem będzie pierwszym i ostatnim. W tej histori bardzo dużo się dzieje, autorka miała wspaniały pomysł na fabułę, dużo pikanteri i namiętności między bohaterami, emocji, ale nie może również zabraknąć intryg. W tej histori spotykamy się z ciekawym wątkiem a mianowicie jak rozwija się przestępczość i jaką funkcję spełniają telefony. To jest czymś interesującym w dobie smartfonów, bez których 'nie możemy żyć'.
Na ile można sobie pozwolić aby uratować siostrę? Czy Raine i Konstantin pozwolą sobie na głębszą relację? I co wyniknie z tej znajomości?
To moje pierwsze spotkanie z piórem autorki i raczej nie ostatnie.
Historia jest wciągająca.
Gorąco polecam 😈❤️💜