Liga Sprawiedliwości. Najwięksi superbohaterowie na świecie

Okładka książki Liga Sprawiedliwości. Najwięksi superbohaterowie na świecie autora Paul Dini, Alex Ross, 9788328156401
Okładka książki Liga Sprawiedliwości. Najwięksi superbohaterowie na świecie
Alex RossPaul Dini Wydawnictwo: Egmont Polska Seria: DC LIMITED komiksy
komiksy
DC LIMITED
2022-11-23
2022-11-23

Kup Liga Sprawiedliwości. Najwięksi superbohaterowie na świecie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Liga Sprawiedliwości. Najwięksi superbohaterowie na świecie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Liga Sprawiedliwości. Najwięksi superbohaterowie na świecie

Początkowo byłem rozczarowany faktem, że ten komiks taki mało komiksowy. Bardziej przypomina album z grafikami Alexa Rossa i dopisaną do nich narracją. To dość proste historie przedstawiające najważniejszych członków Ligi Sprawiedliwości, którzy początkowo w pojedynkę zmagają się z dość przyziemnymi problemami trapiącymi ludzkość. Dopiero jako zespół stawiają czoła większemu wyzwaniu, chociaż nie będącemu już tak przyziemnym. I chociaż to album z przepięknymi grafikami Alexa Rossa to dałem się też wciągnąć tym prostym, ale jakże uczłowieczającym superbohaterów fabułom Paula Diniego. Samo wydanie to prawdziwa cegła o powiększonym formacie.

Fanem klasycznych komiksów SH byłem tak do 10. roku życia, później już raczej tylko z sentymentu sięgałem po tego typu pozycje. Nie inaczej było też tutaj - potężna księga skusiła mnie głównie rysunkami, które są genialne same w sobie, a w tym formacie to po prostu 10/10. Fabuła, no cóż, tragedii nie ma, zresztą klasyczna opowieść jest tu tylko jedna, reszta to mniej lub bardziej rozbudowane przedstawienie postaci, które znają wszyscy, bo kto nie zna Batmana czy Supermana. Jeśli nie jesteście fanami SH, ale chcecie chociaż pobieżnie mieć wiedzę o Lidze Sprawiedliwości by w młodszym towarzystwie nie świecić boomerstwem - warto sięgnąć po tę pozycję.

Jeśli ktoś lubi rysunki Alexa Rossa to wydanie Egmontu "Najwięksi..." będzie pozycją obowiązkową - duży format, super papier i świetne kolory. Treśc w sumie tez ciekawa ponieważ superbohaterowie tym razem muszą zmierzyć się z nami, ludźmi i naszymi obawami, lekami, uprzedzeniami - a to walka niekiedy jest trudniejsza od jakiegoś wroga z kosmosu.

40 użytkowników ma tytuł Liga Sprawiedliwości. Najwięksi superbohaterowie na świecie na półkach głównych
23 użytkowników ma tytuł Liga Sprawiedliwości. Najwięksi superbohaterowie na świecie na półkach dodatkowych

Okładka książki Doctor Doom: Books Of Doom Ed Brubaker, Pablo Raimondi, Alex Ross
Doctor Doom: Books Of Doom Ed Brubaker, Pablo Raimondi, Alex Ross
Okładka książki Stowarzyszenie Sprawiedliwości: Przyjdź Królestwo Twoje - Tom 2 Dale Eaglesham, Geoff Johns, Jerry Ordway, Fernando Pasarin, Alex Ross, Peter J. Tomasi
Okładka książki Marvels. Wydanie Jubileuszowe Kurt Busiek, Alex Ross
Marvels. Wydanie Jubileuszowe Kurt Busiek, Alex Ross
Okładka książki Stowarzyszenie sprawiedliwości: Przyjdź królestwo twoje - Tom 1 Dale Eaglesham, Geoff Johns, Jerry Ordway, Fernando Pasarin, Alex Ross
Okładka książki JSA - Stowarzyszenie Sprawiedliwości: Następna epoka Dale Eaglesham, Geoff Johns, Fernando Pasarin, Alex Ross

Okładka książki Rorschach Tom King, Dave Stewart
Rorschach Tom King, Dave Stewart
Okładka książki Luc Junior Rene Goscinny, Albert Uderzo
Luc Junior Rene Goscinny, Albert Uderzo
Okładka książki Grób Batmana Warren Ellis, Bryan Hitch, Kevin Nowlan, Alex Sinclair
Grób Batmana Warren Ellis, Bryan Hitch, Kevin Nowlan, Alex Sinclair
Okładka książki Miki podróżuje w czasie Dab's, Fabrizio Petrossi
Miki podróżuje w czasie Dab's, Fabrizio Petrossi

Cytaty z książki Liga Sprawiedliwości. Najwięksi superbohaterowie na świecie

Dodaj cytat z książki Liga Sprawiedliwości. Najwięksi superbohaterowie na świecie