Galeria spełnionych marzeń

- literatura obyczajowa, romans
- 2022-05-27
- 2022-05-27
Dwie siostry po zmarłej ciotce otrzymują stary lokal przy zamojskiej starówce. Aby spełnić wolę zmarłej, muszą otworzyć w nim galerię artystyczną.
Podejmują się tego wyzwania.
Jedna z sióstr ma kłopoty małżeńskie, a druga nieustannie szuka prawdziwej miłości, chociaż tak naprawdę w nią nie wierzy.
Książka o spełnianiu marzeń, o przyjaźni i zdradzie. Co jest w życiu najważniejsze? Czy szczęście można kupić?
Kup Galeria spełnionych marzeń w ulubionej księgarni
Oceny książki Galeria spełnionych marzeń
128 użytkowników ma tytuł Galeria spełnionych marzeń na półkach głównych- Przeczytane 82
- 2022 5
- Legimi 4
- 2023 3
- Przeczytane w 2022 2
- Stosik 1
- E-Booki 1
Tagi i tematy do książki Galeria spełnionych marzeń
Cytaty z książki Galeria spełnionych marzeń
Córeczko, ludzie zawsze zawodzą, mniej lub bardziej, ale tak się zdarza. Jesteśmy tylko niedoskonałymi ludźmi, dlatego nie warto pokładać nadziei w człowieku, nawet najlepszym. A takim był kiedyś Mateusz. Ludzie się zmieniają, zmieniają ich okoliczności, zdarzenia, tragedie, otoczenie. Zaufałaś na bardzo człowiekowi, a ludzie zawodzą. Tyko On jest niezawodny. - wskazała palcem ...
Rozwiń

OPINIE i DYSKUSJE o książce Galeria spełnionych marzeń
Nie zainteresowała mnie.
Nie zainteresowała mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWystawiłam tej książce ocenę 5 z kilku powodów. Zacznę jednak od początku.
Może dzięki tej lekkiej przewidywalności, ta książka jest taką komfortową przestrzenią, jak to ktoś napisał, na "jesienne wieczory"? Autorka ma przyjemny styl pisarski, chociaż jeszcze mało wyrobiony, z tego co zrozumiałam jest to debiut.
NIESTETY!! to wydawnictwo to wydawnictwo typu vanity, nie ma tutaj profesjonalnej korekty... Naprawdę wszechobecne literówki i niedociągnięcia tak męczą, że idzie się załamać. Szkoda potencjału.
Wydanie przyjemne, chociaż wielkość czcionki do numeracji stron jakiś dramat. Okładka zrobiona przez studio graficzne, w sumie całkiem ok, tylko dlaczego one wszystkie są aż tak podobne?
Ogólnie to polecam, ale miejcie te rzeczy na uwadze. Jeszcze jedna rzecz, nie spodziewałam się tego wątku o Bogu, wyszedł jakoś tak...nienaturalnie?
Wystawiłam tej książce ocenę 5 z kilku powodów. Zacznę jednak od początku.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkę się czyta przyjemnie, ale niestety czułam się, jakbym oglądała fabułę trudnych spraw, chociaż w lepszym wydaniu.
Ten tytuł mnie zachęcił, a w szczególności niebanalna i jakże prosta okładka. Bardzo polubiłam warsztat pisarski, jest po prostu genialny. Tak bywa przewidywalne, to co się za chwilę wydarzy, ale wciąż idzie się zaskoczyć i spędzić miły wieczór z lekturą. Treść jest prosta, ale to taka naprawdę bardzo dobra odskocznia od nawet cięższych książek. Poznajemy dwie siostry, które są dla siebie dużym wsparciem, a jednocześnie mają wspólne plany na nietuzinkowy biznes. Jak sama nazwa wskazuje, "Galeria spełnionych marzeń" ma być nawiązaniem do marzenia zmarłej ciotki, od której to dziewczyny w spadku otrzymują lokal wraz z jego zawartością. Towarzyszymy siostrom w ich prywatnym życiu nie tylko tym zawodowym, a także tym miłosnym, które jest dość różne. Pomiędzy rozterkami małżeńskimi a poszukiwaniem tej jedynej miłości. Można w tej historii znaleźć coś dla siebie. Mnie osobiście minimalnie czytanie uprzykrzało przedstawione w książce podejście religijne, nie utożsamiam się z nim, a więc był ten wątek dla mnie naciągany, ale jestem w stanie go zrozumieć i nie skreślam tej historii z jego powodu. Dość dobrze się bawiłam z lekturą i dodatkowo od razu sięgnęłam po 2 tom tej historii, który pochłonęłam w 1 dzień. Także jest to naprawdę ciekawa historia.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDwie siostry, dwa różne spojrzenia na świat oraz oczekiwania wobec niego. Starsza, Ada ma stałą pracę i męża, z którym zna się od wczesnego dzieciństwa. Młodsza, Dorota jest znaną blogerką, jej źródła dochodu nie są stałe,a i na miłość jak narazie przymyka oko. Obie postanawiają spełnić marzenie...swojej zmarłej cioci, a może i własne...kto wie?
Krótka, bo niespełna dwustu stronnicowa opowieść o marzeniach, miłości, zdradzie i szukaniu sensu życia oraz dostrzeżeniu,że jest coś ponad nami. Życiowa, pełna ciepła i dobrej energii powieść, którą czyta się szybko i z dużą przyjemnością.
Książka na jeden, mile spędzony wieczór.
Życie to jedna wielka sinusoida i o tym chyba nie trzeba nikomu mówić. Znajdą się chwile szczęścia ale i smutku, jednak to jak na nie zareagujemy zależy od nas.
Na pytanie czy polecam, odpowiem...zamówiłam dwie kolejne części, więc tak
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKrótka, bo niespełna...
Dzisiaj przychodzę do was z krótką opinią o książce, którą posiadam dzięki Wielkiej Wymianie Książkowej #przeczytajipodajdalej14 którą organizowała @savethemagicmoments skusiła mnie okładka, prawda, że ma ona to coś w sobie? 😍
"Galeria spełnionych Marzeń" @malgosiamroczkowska_autor to bardzo krótka historia i zdecydowanie jest to lektura na jeden wieczór. Jeśli szukacie takiej życiowej książki to właśnie taka jest ta powieść.
Była to bardzo lekka i przyjemna historia o siostrzanej miłości, a także o problemach małżeńskich, rozstaniu i o spełnianiu marzeń. Poznajemy tu historię Ady i Mateusza, ale pojawiają się także bohaterowie drugoplanowi odgrywający istotną rolę w tej historii. Akcja toczy się w Zamościu, gdzie w jednej z kamienic na Starówce siostry będą spełniać swoje marzenie a także wolę zmarłej ciotki. Lokal, który otrzymały w spadku jest stary i nadaje się do remontu. Ada i Dorota postanowiły się podjąć tego wyzwania i stworzyć kawiarnię z obrazami i rękodziełami. Przed siostrami sporo wyzwań, czy dadzą radę mimo tego, że życie cięgle podkłada im kłody pod nogi?
Czy polecam? Pewnie, że tak 😄
Dziękuję autorce za wymianę ♥️
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Galeria spełnionych Marzeń" @malgosiamroczkowska_autor to bardzo krótka historia i zdecydowanie jest to lektura na jeden wieczór. Jeśli szukacie...
Zabiorę Was dzisiaj do Zamościa na Starówkę .... Tam w jednej z kamienic właśnie powstaje kawiarnia z galerią obrazów i rękodzieła. Będziecie mogli skosztować pysznej kawy oraz wspaniałych, domowych wypieków. Jednak nim to nastąpi, Ada i Dorota będą musiały zmierzyć się z przeciwnościami, jakie przyszykował im los.
Zacznę od tego, że okładka mnie kupiła swoją delikatnością i jakoś tak od razu przyciągnęła moją uwagę. Biorąc pod uwagę że jest to debiut, to muszę przyznać że historia wzbudziła nie tylko moją ciekawość, ale sprawiła również, że uśmiech mieszał mi się ze łzami. Nawet nie zwróciłam uwagi a już przewracalam ostatnią stronę.
Ta część jest bardziej skupiona na osobie Ady, której w pewnym momencie zawalił się świat, a spełnianie marzeń zeszło na plan dalszy. Dzięki sile siostrzanej miłości i rodzicielskiego wsparcia udaje się kobiecie stanąć na nogi. Na jak długo?
Pełna ciepła, wspaniałych smaków i aromatów powieść, pokazująca że przy odpowiednim wsparciu, łatwiej spełniać marzenia, a los stawia na naszej drodze ludzi, dzięki którym na życie można spojrzeć z innej perspektywy i łatwiej pokonywać losowe wyboje.
Lekka i przyjemna powieść, przy której kawa i ciacho nabierają innego smaku. Polecam!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZacznę od tego, że okładka mnie kupiła swoją...
Witam w kolejnej propozycji literackiej. Mól książkowy działa i czyta. Tym razem polecam Wam całkiem coś innego i oczywiście ciekawego. Zapraszam.
Autorka: Małgosia Mroczkowska.
Tytuł: Galeria Spełnionych Marzeń.
Przeczytano stron: 185.
Wydawnictwo: Magia Słów.
Opinia:
Historia nie jest specjalnie zbyt długa, ale warto ją przeczytać.
Dwie siostry, Ada i Dorota, gdy ich ciotka zmarła otrzymują stary lokal w Zamościu. Oczywiście przy starówce. Muszą spełnić wolę zmarłej. Otworzyć galerię artystyczną.
Dziewczyny spełniają wolę ciotki, a zarazem swoje marzenia i otwierają kawiarnię. Jedna ma kłopoty małżeńskie, a druga poszukuje swojej miłości. Ta książka jest o spełnieniu marzeń, przyjaźni i zdradzie. Czy siostry będą w swoim życiu szczęśliwe? Jesteś ciekaw, to polecam. Moja ocena to: 1000/1000 i warto tą książkę przeczytać, bo jest świetna.
Pozdrawiam serdecznie. 😯
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorka: Małgosia Mroczkowska.
Tytuł: Galeria Spełnionych Marzeń.
Przeczytano stron: 185.
Wydawnictwo: Magia Słów.
Opinia:
Historia nie jest specjalnie zbyt długa, ale warto ją przeczytać.
Dwie siostry, Ada i Dorota, gdy...
Minus za wątek religijny.
Minus za wątek religijny.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzyjemna opowieść na jeden wieczór. Historia obyczajowa dwóch sióstr, które postanawiają spełnić swoje marzenia. Autorka w ciepły sposób przedstawiła relacje między bohaterami. Mimo ciężkich przeżyć, których doświadczyła Ada, dziewczynom udało się otworzyć galerio-kawiarnię. Życie małżeńskie, rutyna, niedomówienia niosą negatywne konsekwencje w życiu bohaterów. Ada musi stanąć na nogi, wyjazd do rodzinnego domu przynosi korzyści. Rozmowy, czytanie Biblii dają dużo dobrego, prowadzą do zmian. Opowieść pełna wzruszeń, emocji, łez. Piękna książka, polecam.
Przyjemna opowieść na jeden wieczór. Historia obyczajowa dwóch sióstr, które postanawiają spełnić swoje marzenia. Autorka w ciepły sposób przedstawiła relacje między bohaterami. Mimo ciężkich przeżyć, których doświadczyła Ada, dziewczynom udało się otworzyć galerio-kawiarnię. Życie małżeńskie, rutyna, niedomówienia niosą negatywne konsekwencje w życiu bohaterów. Ada musi...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to☕GALERIA SPEŁNIONYCH MARZEŃ☕
Małgosia Mroczkowska
Dawno nie czytałam książki, w której jest tyle uczuć, miłości, tęsknoty ale też i smutku.
Bardzo życiowa historia, ani razu nie odniosłam wrażenia, że jest naciągana czy przekoloryzowana.
Podoba mi się jak autorka wplotła temat wiary w Boga i wcale nie było to nahalne.
Podchodziłam do tej powieści jak do lekkiej i przewidywanej historii, i o tyle o ile faktycznie była lekka to przewidywalne nie była wcale. Często już miałam założone co wydarzy się dalej i żadne moje przypuszczenia się nie sprawdziły.
Autorka skupiła się na losach jednej z sióstr Ady, a mnie trochę brakowało akcji toczącej się przy spełnianiu marzenia a zarazem woli zmarłej ciotki, czyli otwarcie galerii artystycznej.
Zakończenie pozostawia taki smak niepewności i ciekawości co wydarzy się dalej.
Z niecierpliwością czekam na drugą część.
Zdecydowanie jest to idealna pozycja na jesienne wieczory.
☕GALERIA SPEŁNIONYCH MARZEŃ☕
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMałgosia Mroczkowska
Podchodziłam do tej powieści jak...