Wspulnicy

- Wspulnicy
- 2021-12-06
- 2010-10-07
ODJAZDOWA KOMEDIA KRYMINALNA, KTÓRA ROZBAWI CIĘ DO… KRWI!
Napad na bank, afrykańskie skarby i... bandyci od siedmiu boleści.
Ich plan był genialny w swej prostocie. Napad na bank? Nic trudnego! A jednak – mała pomyłka uruchomiła lawinę nieprzewidzianych zdarzeń. Pełni wdzięku, lecz nieco niechlujni bandyci mają teraz na karku nie tylko policję i mafię, lecz także... lekarza psychiatrę.
Członkowie niecodziennego gangu – były strażnik miejski, nauczyciel wuefu oraz dyrektor banku – zmierzą się z przeciwnościami losu, by wydostać się z tarapatów, w które sami się wpakowali. Zapominając o osobistych urazach, z pomocą przyjaciół i przy sprzyjającym szczęściu mają szansę wyjść z tego cało.
WYDANIE DRUGIE, POPRAWIONE
- 2014 4
- Thriller/sensacja/kryminał 3
- Ebook 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wspulnicy
Hmm mieszane uczucia. Historia ciekawa i fajnie przedstawiona ale z tym humorem? Na całą książkę to chyba akcja z księdzem na plebanii wywołała uśmiech na mojej twarzy. Na plus zasługuje cała uknuta intryga przez autora.
Przeczytajcie i oceńcie sami
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytajcie i oceńcie sami
Otrzymałem książkę Michorzewskiego w prezencie czyli wypadało po nią sięgnąć i przeczytać.
To jednak nie moja bajka.
Komedie kryminalne albo się lubi, albo nie.
Nie mogę powiedzieć, że książka jest zła, bo nie jest.
Po prostu nie trafiła w mój czytelniczy gust.
Gromada kompletnych nieudaczników, sado-maso, próba napadu na bank, robione sobie nawzajem kawały.
Oczywiście nie ukrywam, że parę razy autentycznie się roześmiałem bo poczynania i dialogi Grubego z Długim były naprawdę zabawne, ale nie zmienia to mojej oceny.
Do książki na pewno nie wrócę, ale jeśli ktoś lubi takie kryminalno - komediowe klimaty powinien być ukontentowany.
6/10.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo jednak nie moja bajka.
Komedie kryminalne albo się lubi, albo nie.
Nie mogę powiedzieć, że książka jest zła, bo nie jest.
Po prostu nie trafiła w mój czytelniczy gust.
Oczywiście...
Bardzo pozytywne zaskoczenie. Historia zabawna i ciekawa. Trochę można było bardziej dopracować postacie, aby wydawały się bardziej wyraźne i charakterystyczne, ale mimo wszystko czytało się przyjemnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toStrata czasu. Nieciekawa historia, płaskie postacie, absolutnie nieporażająca fabuła. Słaba i przewulgaryzowana książka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna komedia, dawno się tak nie uśmiałam. Adaś, dyrektor banku gospodarności, tak skąpy, że aż boli, Gruby były strażnik miejski i Długi nauczyciel wychowania fizycznego wpadają na własne życzenie w ogromne tarapaty... Czy wyjdą z nich cało? - przekonajcie się sami 😉 polecam 👍😁
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDotarłam do okrągłej 60 strony i tyle mi wystarczyło. Początkowo lektura zapowiadała się nawet całkiem nieźle (pomijając plastyczne opisy przeróżnych wydzielin),ale po kilkudziesięciu stronach znudziła mnie niepomiernie. Niby dużo się działo, jednak wszystko - że tak powiem - na jedno kopyto. A i humor trochę nazbyt prymitywny jak dla mnie. Ani mnie to bawiło, ani interesowało. Odłożyłam bez żalu i nie polecam.
Dotarłam do okrągłej 60 strony i tyle mi wystarczyło. Początkowo lektura zapowiadała się nawet całkiem nieźle (pomijając plastyczne opisy przeróżnych wydzielin),ale po kilkudziesięciu stronach znudziła mnie niepomiernie. Niby dużo się działo, jednak wszystko - że tak powiem - na jedno kopyto. A i humor trochę nazbyt prymitywny jak dla mnie. Ani mnie to bawiło, ani...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPokręcona, absurdalna komedia pomyłek. Akcja wartka, pełna niespodziewanych zwrotów. Możemy się przekonać, gdzie mogą doprowadzić: konflikt sąsiedzki, pazerność i dziwne osobowości. Przeszkadzały mi obrzydliwe sceny oraz zła redakcja tekstu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKomedia kryminalna. Co prawda przeczytałam do końca, ale utwierdziłam się w przekonaniu, że nie jest to mój ulubiony gatunek literacki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzasem pomyłka adresu pociąga za sobą całą serie wydarzeń a nawet kataklizmów. Książka trzymająca czytelnika, co im jeszcze się wydarzy. masakra. O ludzie !!!! Czasem najlepszy przyjaciel staje się śmiertelnym wrogiem:)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to"Nie wiem, co ćpaliście, ale jestem pewien, że heroina przy tym to popierdółki"
Co tu się odpinkalało. Seria niefortunnych zdarzeń od napadu po hardkorowe "porno" z King Kingiem i Conanem Barbarzyńcą w damskim wydaniu.
Kreacja bohaterów - świetna, czarny humor - maksymalny. Trzeba się tylko pilnować żeby ani na chwilę nie stracić czuja, bo w szamańskich wersjach można się momentami pogubić.
Bawiłam się rewelacyjnie. Jak szukacie komedii kryminalnej dla dorosłych to Wspulnicy wpasują się jak z bicza strzelił.
"Nie wiem, co ćpaliście, ale jestem pewien, że heroina przy tym to popierdółki"
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRozmazałam sobie mejkap przez tą lekturę. Dlaczego nikt mnie nie ostrzegł, że podczas czytania mogę dorobić się efektu pandy? He?
Kreacja bohaterów -...