Cnoty i wady lady Henrietty

- literatura obyczajowa, romans
- At the Tudor Court (tom 2)
- Harlequin Romans Historyczny
- Taming the Tempestuous Tudor
- 2021-11-04
- 2021-11-04
Henrietta ma urodę, wiele wdzięku i bystry umysł. Potrafi być ujmująco miła, ale bywa też wyjątkowo uparta i złośliwa, zwłaszcza gdy nie wszystko idzie po jej myśli. Jest nieślubną córką Henryka VIII i marzy, by zaprezentować się na dworze przyrodniej siostry, królowej Elżbiety. Pragnie zaznać światowego życia, przekonana, że jest do niego stworzona. Tymczasem przybrani rodzice chcą wydać ją szybko za mąż i oddają jej rękę baronowi Nicolausowi, któremu Henrietta już dawno wpadła w oko. Rozeźlona Henrietta postanawia być najbardziej krnąbrną żoną w Anglii, sprawić, by Nicolaus przeklął dzień, w którym ją zobaczył. Tylko że coraz bardziej lubi tego przystojnego i miłego mężczyznę, poza tym trudno uprzykrzać życie komuś, kto znosi wszystko ze stoickim spokojem. I nagle Henrietta zaczyna skrycie marzyć, by Nicolaus nie przestał szukać drogi do jej serca i dostrzegł to, czego duma nie pozwala jej otwarcie wyznać…
Kup Cnoty i wady lady Henrietty w ulubionej księgarni
Oceny książki Cnoty i wady lady Henrietty
14 użytkowników ma tytuł Cnoty i wady lady Henrietty na półkach głównych- Chcę przeczytać 8
- (L) Romans 1
- 2021 1
- Kostiumowo 1
- 52 - 2021 1
- TŁUMACZENIA 1
- Posiadam :) 1
- Happy endings 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cnoty i wady lady Henrietty
Cała historia mogłaby być ciekawa, gdyby dało się polubić główną bohaterkę. Ale niestety Henrietta to wyjątkowo fatalna postać - arogacka, tępa egoistka.