Dwór srebrnych płomieni. Część 2

Okładka książki Dwór srebrnych płomieni. Część 2 autora Sarah J. Maas, 9788328089082
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Dwór srebrnych płomieni. Część 2
Sarah J. Maas Wydawnictwo: Uroboros Cykl: Dwór cierni i róż (tom 5.2) romantasy
romantasy
Dwór cierni i róż (tom 5.2)
A Court of Silver Flames

Wyróżniona opinia i

Dwór srebrnych płomieni. Część 2

Oceny książki Dwór srebrnych płomieni. Część 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dwór srebrnych płomieni. Część 2

5 lat. 5 lat zajęło mi przeczytanie całej serii. Kończąc ją (tak wiem że ma być acotar 6) czuję się dość dziwnie. Na początku 2 części dworu srebrnych płomieni myślałam, że rozniosę Neste i Kasjana, ale pod koniec miałam ochotę popłakać się trzy razy i nie zamieniłabym tych 5 lat na nic. To co Nesta zrobiła podczas rytuału, na górze i po powrocie do Velaris, to jaką przemianę przeszła przez te wszystkie tomy. Po prostu coś niewyobrażalnego. Ubóstwiam jej historię, tak jak i wszystkich z acotar. To była długa, ale wspaniała przygoda.

Przebrnięcie przez tę serię zabrało mi całkiem sporo
czasu, jednak koniec końców dotarłam do bycia na bieżąco ze wszystkimi tomami. Tak jak przy pierwszej połowie ostatniej części, tak i przy tej bardzo często odczuwałam, że wiele rzeczy jest tutaj nieco na siłę.
Wszyscy wiemy, jak autorka lubi spicy sceny, ale tych było już tutaj chwilami za dużo, były wciskane gdzie popadnie i srednio dopasowane do reszty fabuły. Co jednak w tym wszystkim najważniejsze, większość z nich była średnio smaczna. Mimo wszystko, nadal bardzo mocno lubię bohaterów oraz wykreowany wokół nich świat. Nie zmienia to jednak faktu, że z całą pewnością, nie jest to jeszcze definitywny koniec serii, a to w jakim kierunku może on zmierzać, niestety średnio do mnie przemawia.
Kiedy tylko ukaże się dalsza część, pewnie i tak po nią sięgnę, ale raczej z przymróżeniem oka.

Przebrnięcie przez tę serię zabrało mi całkiem sporo

Czwarta część dworów to totalny zbędnik, jest okej ale to powinna być nowelka bardziej niz kolejna część. Gdyby to była trylogia to by było okej. Totalne przedluzanie bez sensu

5101 użytkowników ma tytuł Dwór srebrnych płomieni. Część 2 na półkach głównych
1241 użytkowników ma tytuł Dwór srebrnych płomieni. Część 2 na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Dwór srebrnych płomieni. Część 2