Jedz jak budda. Jak jeść świadomie i zdrowo

Okładka książki Jedz jak budda. Jak jeść świadomie i zdrowo autora Cottrell Tara Tara, Dan Zigmond,
Okładka książki Jedz jak budda. Jak jeść świadomie i zdrowo
Dan ZigmondCottrell Tara Tara Wydawnictwo: Wydawnictwo Kobiece zdrowie, medycyna
zdrowie, medycyna
Jedz jak budda. Jak jeść świadomie i zdrowo
2021-07-28
2021-07-28

Kup Jedz jak budda. Jak jeść świadomie i zdrowo w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jedz jak budda. Jak jeść świadomie i zdrowo

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jedz jak budda. Jak jeść świadomie i zdrowo

Nie znajdziecie tutaj przepisów, wymyślnych składników, ani motywacyjnych haseł. To książka opisującą styl życia, który owocuje zdrowszą sylwetką. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że porady zawarte w książce działają i owocują lepszym stosunkiem do jedzenia. Nie jest to książka dla osób, które chcą schudnąć przed sezonem, bo nie proponuje diety cud.

Liczyłam na coś bardziej oświeconego. Niemniej jestem zadowolona, że przeczytałam tą książkę.

Dieta buddy skupia się na jedzeniu przez konkretne godziny w ciągu dnia, oprócz tego znajdziemy tu wiele przydatnych porad jak wyeliminować niewłaściwe nawyki żywieniowe, czy zbudować dobrą relację z jedzeniem. Jednocześnie autorzy stawiają na zdrowe podejście, nie musimy odrzucać wszystkiego co lubimy, zdecydowanie nie musimy też zostawać jaroszami, możemy sobie czasem pozwolić na jedzenie w innych godzinach i mieć cheat meal (oczywiście z umiarem!).
Uważam że to podejście jest fantastyczne, natomiast jako osoba: interesująca się zdrowym trybem życia i która wyszła z zaburzeń odżywiania, znam to wszystko od podszewki, dla mnie to nihil novi.
Nauki Buddy i ciekawostki z jego życia były w części dla mnie nowością i uważam że były fajnie wprowadzone pod kątem lektury.
Całościowo jeśli szukasz poradnika jak poprawić swoje nawyki żywieniowe lub schudnąć i masz otwartość na nauki Buddy to naprawdę świetna pozycja, która miękko ale i stanowczo pokaże Ci drogę. Książka zaszczepia nie tylko zasady diety buddy, ale także łagodności w podejściu do swojego ciała i jest naprawdę budującą lekturą w tematyce około dietetycznej.

86 użytkowników ma tytuł Jedz jak budda. Jak jeść świadomie i zdrowo na półkach głównych
13 użytkowników ma tytuł Jedz jak budda. Jak jeść świadomie i zdrowo na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Jedz jak budda. Jak jeść świadomie i zdrowo