Nightfall

- literatura obyczajowa, romans
- Devil's Night (tom 4-4.5)
- Nightfall
- 2022-10-20
- 2022-10-20
- 9788383200972
- Dawid Świonder
Czwarty tom bestsellerowej serii „Devil’s Night”!
Will Grayson uwielbiał łapać swoją małą myszkę Emory Scott w pułapki, kiedy byli jeszcze w liceum. W ciemnych szkolnych korytarzach nikt nie mógł się zorientować, że Pan Popularny ma słabość do pewnej cichej, zamkniętej w sobie dziewczyny, którą lubił torturować.
Jednak Emory była świadoma, że Will ma powód, żeby jej nienawidzić. Wszystko, co się wydarzyło, było jej winą. Wiedziała o tym i akceptowała to. I nie żałowała niczego.
Obecnie są zamknięci w miejscu, które pomimo luksusów jest tak naprawdę swego rodzaju więzieniem. Will i jego mała myszka. Chłopak, który zawsze przypominał bardziej nieokiełznane zwierzę niż nastolatka. Dziki, pewny siebie, nieprzestrzegający żadnych reguł. Teraz dostał wspaniały prezent: jego mała myszka przyszła do niego i już nie ucieknie.
Kup Nightfall w ulubionej księgarni
- 2022 27
- Legimi 23
- Ebook 20

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nightfall
Oczywiście zdania nie zmieniam, za 2 razem czytam i czyta się świetnie! Mocna ksiazka,mocna seria, emocjonalna, erotyczna, pokręcona co bardzo mnie cieszy Will i Emory i cała reszta kompanów! Kocham!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNareszcie dotarłam do ostatniej części serii „Devil’s Night” Penelope Douglas. Była to droga pełna rozterek, ale ostatecznie było warto, bo Nightfall, czyli końcowy tom, pobił nawet Hideaway. A myślałam, że to się nie uda, skoro Kai i Banks to moja ulubiona para.
Emory Scott w końcu zaczyna cieszyć się uporządkowanym życiem, aż do chwili, gdy zostaje porwana i umieszczona w domu, w którym mieszkają zbuntowani lub rozpieszczani synowie bogatych rodzin. Sama, otoczona pięcioma mężczyznami, którzy od dawna nie mieli kontaktu z kobietą, Emory musi walczyć o przetrwanie. Jeden z nich jednak wyróżnia się spośród reszty. Will Grayson III to już nie ten chłopak z liceum, który biegał za nią i robił wszystko, by ją uszczęśliwić. Teraz jest zimny, kieruje nim pragnienie zemsty i jest zupełnie inny.
Will jest zupełnie inny niż w poprzednich częściach. Stał się bardziej dojrzały, odpowiedzialny i powściągliwy, ale jednocześnie chłodny i niedostępny. Dzięki retrospekcjom możemy jednak zobaczyć Willa z liceum. Tego radosnego, bezinteresownego chłopaka, gotowego zrobić wszystko dla przyjaciół i dla dziewczyny, którą kochał. To pokazuje, jak skomplikowany i realistyczny jest jego charakter.
Nightfall to naprawdę emocjonalna książka, dostarczająca wszystkiego, czego potrzebowałam, by zakończenie serii było satysfakcjonujące. Historia rozwija się znacznie dalej niż początkowo, a mimo to zachowuje wszystkie elementy charakterystyczne dla „Devil’s Night”. Fabuła jest rozbudowana i pełna akcji, erotyki, miłości, pasji, przyjaźni, zdrady, strachu, gniewu, ekscytacji i radości, a to wszystko w idealnych proporcjach.
Jednym z moich ulubionych aspektów serii jest to, jak głęboko zostały wykreowane postacie. Tło fabularne również zachwyca. Mroczne, klaustrofobiczne otoczenie oraz nieustanne poczucie zagrożenia sprawiają, że emocje bohaterów są jeszcze bardziej wyraziste. Penelope Douglas znakomicie operuje strachem i napięciem, tworząc historię, która wciąga od pierwszej do ostatniej strony.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toEmory Scott w końcu zaczyna cieszyć się uporządkowanym życiem, aż do chwili, gdy zostaje porwana i umieszczona...
Musiałam przejść na wersję audio, bo nie byłam w stanie przeczytać jej do końca. Mam już dość tej serii i nawet przeraża mnie fakt, że czeka mnie jeszcze nowelka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajnie że poznajemy nowych bohaterów! Taka family friendly ta ostatnia część ☺️
Fajnie że poznajemy nowych bohaterów! Taka family friendly ta ostatnia część ☺️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo todnf w 40%, może kiedyś tu wrócę. nie uważam tej książki za najlepszą z serii, a wręcz przeciwnie. początek to nudne flaki z olejem, a sam schemat głównych bohaterów to bardzo typowy, ale ulubiony odgrzewany kotlet Douglas.
trochę mnie zaskoczyła postać Willa, ale (tak jak pisał ktoś niżej) jest to schemat mężczyzny w książkach Penelope - on jest idealny, zbuntowany, „nieszablonowy”, nieco arogancki. jeżeli popełnia błędy, to są one winą kobiety (nawet gdy bohaterka sama zmaga się z przeciwnościami swojego losu i ma o wiele bardziej przejebane niż bohater).
ileż można?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo totrochę mnie zaskoczyła postać Willa, ale (tak jak pisał ktoś niżej) jest to schemat mężczyzny w książkach Penelope - on jest idealny, zbuntowany,...
WOW. Jedyne co mi brakowało to Jeźdźców, którzy wraz z rodzinami pojawili się dopiero w drugiej połowie książki. Podejrzewałam kim był Aydin i nie pomyliłam się. Będę tęsknić za „rodziną „ z Thunder Bay. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGenialna! Ta część jest najbardziej nierealna jeśli chodzi o przebieg zdarzeń ale jednocześnie bardzo emocjonująca. Od początku do końca przeżywałam wszystko co spotkało bohaterów, zarówno w przeszłości jak i w teraźniejszości. Świetnie, że dowiedzieliśmy się co się dokładnie działo w ich młodości, wszystkie wątki zostały zamknięte. A epilog na końcu to jest wisienka na torcie. Jestem pod ogromnym wrażeniem!! Cała seria jest niesamowita, polecam serdecznie!
Genialna! Ta część jest najbardziej nierealna jeśli chodzi o przebieg zdarzeń ale jednocześnie bardzo emocjonująca. Od początku do końca przeżywałam wszystko co spotkało bohaterów, zarówno w przeszłości jak i w teraźniejszości. Świetnie, że dowiedzieliśmy się co się dokładnie działo w ich młodości, wszystkie wątki zostały zamknięte. A epilog na końcu to jest wisienka na...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiedy myślałam, że autorka niczym już mnie nie zaskoczy w tej serii, okazało się jednak zupełnie odwrotnie. Pomysł na miejsce akcji w teraźniejszości, sama akcja i emocje Willa w obydwu historiach to była po prostu rewelacja.
Mimo to była to dla mnie najlepsza część, gdybym mogła to dałabym 11/10 za emocje, które we mnie wywołała.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo powrocie bohaterów do miasta poziom co prawda trochę spadł, a niektóre rzeczy były absurdalne lub bez sensu.
Mimo to była to dla mnie najlepsza...
Fajnie mi się to czytało, jednak pod koniec już trochę nie ogarniałamm co i jak haha. Niektóre sceny zbliżeń, albo w sumie znaczna większość były tak randomowe, że nie mam pytań. Ale ogólnie historię Willa oceniłabym na 4,5/5. Było trochę momentów absurdu jednak to Penelope, tego się po niej spodziewam, ale nie zmienia to faktu że jej książki płynnie mi się czyta.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHideway i nightfall będą moimi ulubionymi częściami tej serii.
Tu się dzieje tak wiele ciekawych rzeczy, że wow!
bardzo lubię w tej serii to, że autorka przeplata dwie strefy czasowe. Do tego każdy z Jeźdźców wyróżnia się czymś zupełnie innym.
Fajnie jest też ukazane życie Emory i tego jak musiała radzić sobie z ciężką rzeczywistością.
Jedynie co to faktycznie te orgie były czymś co mi się nie podobało i jakby tak usunąć większość scen zbliżeń to byłoby znakomicie.
Hideway i nightfall będą moimi ulubionymi częściami tej serii.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTu się dzieje tak wiele ciekawych rzeczy, że wow!
Jedynie co to faktycznie te orgie...