Nightfall

Okładka książki Nightfall autora Penelope Douglas, 9788383200972
Okładka książki Nightfall
Penelope Douglas Wydawnictwo: NieZwykłe Cykl: Devil's Night (tom 4-4.5) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Devil's Night (tom 4-4.5)
Nightfall
2022-10-20
2022-10-20
9788383200972
Dawid Świonder

Kup Nightfall w ulubionej księgarnii

Oceny książki Nightfall

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nightfall

Oczywiście zdania nie zmieniam, za 2 razem czytam i czyta się świetnie! Mocna ksiazka,mocna seria, emocjonalna, erotyczna, pokręcona co bardzo mnie cieszy Will i Emory i cała reszta kompanów! Kocham!

Nareszcie dotarłam do ostatniej części serii „Devil’s Night” Penelope Douglas. Była to droga pełna rozterek, ale ostatecznie było warto, bo Nightfall, czyli końcowy tom, pobił nawet Hideaway. A myślałam, że to się nie uda, skoro Kai i Banks to moja ulubiona para.

Emory Scott w końcu zaczyna cieszyć się uporządkowanym życiem, aż do chwili, gdy zostaje porwana i umieszczona w domu, w którym mieszkają zbuntowani lub rozpieszczani synowie bogatych rodzin. Sama, otoczona pięcioma mężczyznami, którzy od dawna nie mieli kontaktu z kobietą, Emory musi walczyć o przetrwanie. Jeden z nich jednak wyróżnia się spośród reszty. Will Grayson III to już nie ten chłopak z liceum, który biegał za nią i robił wszystko, by ją uszczęśliwić. Teraz jest zimny, kieruje nim pragnienie zemsty i jest zupełnie inny.

Will jest zupełnie inny niż w poprzednich częściach. Stał się bardziej dojrzały, odpowiedzialny i powściągliwy, ale jednocześnie chłodny i niedostępny. Dzięki retrospekcjom możemy jednak zobaczyć Willa z liceum. Tego radosnego, bezinteresownego chłopaka, gotowego zrobić wszystko dla przyjaciół i dla dziewczyny, którą kochał. To pokazuje, jak skomplikowany i realistyczny jest jego charakter.

Nightfall to naprawdę emocjonalna książka, dostarczająca wszystkiego, czego potrzebowałam, by zakończenie serii było satysfakcjonujące. Historia rozwija się znacznie dalej niż początkowo, a mimo to zachowuje wszystkie elementy charakterystyczne dla „Devil’s Night”. Fabuła jest rozbudowana i pełna akcji, erotyki, miłości, pasji, przyjaźni, zdrady, strachu, gniewu, ekscytacji i radości, a to wszystko w idealnych proporcjach.

Jednym z moich ulubionych aspektów serii jest to, jak głęboko zostały wykreowane postacie. Tło fabularne również zachwyca. Mroczne, klaustrofobiczne otoczenie oraz nieustanne poczucie zagrożenia sprawiają, że emocje bohaterów są jeszcze bardziej wyraziste. Penelope Douglas znakomicie operuje strachem i napięciem, tworząc historię, która wciąga od pierwszej do ostatniej strony.

Musiałam przejść na wersję audio, bo nie byłam w stanie przeczytać jej do końca. Mam już dość tej serii i nawet przeraża mnie fakt, że czeka mnie jeszcze nowelka.

2382 użytkowników ma tytuł Nightfall na półkach głównych
446 użytkowników ma tytuł Nightfall na półkach dodatkowych