Pragnienie, by być blisko

Okładka książki Pragnienie, by być blisko autorstwa Cora Reilly
Okładka książki Pragnienie, by być blisko autorstwa Cora Reilly
Cora Reilly Wydawnictwo: NieZwykłe Cykl: Trudne rozgrywki (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Trudne rozgrywki (tom 2)
Not Meant to be Broken
2022-10-20
2022-10-20
2014-11-02
9788383200941
Romans New Adult autorki „Złączonych”!

Amber nie potrafi poradzić sobie ze wspomnieniami dotyczącymi wydarzeń sprzed lat. W środku czuje się kompletnie pusta. Każdy dotyk innej osoby, nawet bliskiej, wywołuje u niej ataki paniki. Dziewczyna jest na granicy wytrzymałości.

Wkrótce Amber wprowadza się do Briana – swojego brata – oraz jego przyjaciela Zacharego, którzy znają się ze studiów. Ma nadzieję, że to będzie dla niej nowy początek, i zaczyna snuć plany o przyszłości oraz normalnym życiu.

Zachary to typ imprezowicza, który zmienia kobiety jak rękawiczki i nie planuje, aby było inaczej. Jednak w Amber jest coś, co go fascynuje. Chce rozwikłać ją jak zagadkę, poznać jej sekrety i sprawić, że ta odkryje, że dotyk może być też przyjemny. Jednak to zdecydowanie niepokoi brata Amber, a Zach zdaje sobie sprawę, że z nią nie może postępować tak jak z innymi kobietami. Tej dziewczyny nie będzie mógł zostawić po jednej wspólnej nocy.

Kup Pragnienie, by być blisko w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Pragnienie, by być blisko

Oceny książki Pragnienie, by być blisko

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pragnienie, by być blisko

Na półkach: , , , ,

Fajny romans, między studentami, szybko się czyta.
Jeżeli ktoś szuka romans z motywem traumy, to niestety ten romans nie jest najlepszy, ogromna trauma a uczucie zbyt szybko postępuje, miłość jest lekarstwem na wszystko.

Fajny romans, między studentami, szybko się czyta.

Połowa książki bardzo ciekawa, a od połowy słodko-pierdząco z naciąganą dramat pod koniec. Dałabym 7*, ale przez drugą połowę tylko 6*.

Kolejne spotkanie z twórczością Cory.
Bardzo polubiłam Zacha i Amber.
Ta część jest bardziej emocjonalna.
Mamy tu traumę po gwałcie, śmierć mamy i kryzys w rodzinie.

Kolejne spotkanie z twórczością Cory.
Bardzo polubiłam Zacha i Amber.
Ta część jest bardziej emocjonalna.
Mamy tu traumę po gwałcie, śmierć mamy i kryzys w rodzinie.

1163 użytkowników ma tytuł Pragnienie, by być blisko na półkach głównych
188 użytkowników ma tytuł Pragnienie, by być blisko na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Pragnienie, by być blisko

Cora Reilly
Cora Reilly
Jest autorką serii Born in Blood Mafia, The Camorra Chronicles oraz wielu innych książek, w większości obracających się wokół niebezpiecznie seksownych mężczyzn. Zanim odkryła swoją pasję do romansów, pisała publikowane tradycyjnie powieści dla młodzieży. Cora mieszka w Niemczech, uwielbia podróże oraz gotowanie pikantnego jedzenia z całego świata. Skończyła prawo, ale jeśli ma wybierać miedzy rozmawianiem o książkach a rozmawianiem o prawie, zawsze wybierze książki.

Walka z obowiązkiem K.C. Lynn
Walka z obowiązkiem
K.C. Lynn
Żałuję. To słowo idealnie może podsumować moją lekturę i recenzję "Walki z obowiązkiem" od @kclynn której egzemplarz dzięki współpracy reklamowej/ recenzenckiej otrzymałam od @niezwyklezagraniczne Żałuję, po pierwsze że tak się ociągałam z lekturą losów gorącego Pana Władzy, Coopera i nieposkromionej i zarazem nieobliczalnej Kayli. On jest prawem, on stanowi prawo a ona za nic ma sobie reguły, przepisy, i za cel obrała sobie doprowadzanie seksownego policjanta do ostateczności. Nawet najbardziej opanowany mężczyzna musi jednak pogodzić się z faktem że zakochana kobieta posunie się do największych głupot byle zwrócić na siebie uwagę. Kto w tej relacji dzierżyć powinien kajdanki? Żałuję po drugie,że ta gorąca i naładowana humorem historia ma zaledwie 140- kilka stron choć chciałoby sie czytać jeszcze. Jak ja strasznie nie lubię takich króciutkich opowieści.Tym bardziej że autorka w tej serii przyzwyczaiła mnie już do pewnej objętości książek.Jednak Walka z obowiązkiem podbiła moje serce jak poprzednie części pomimo tej swojej niepozornej formy. I wreszcie żałuję po raz trzeci że ta seria to pożegnanie z bohaterami których nie da się nie kochać. To pożegnanie którego wolałabym uniknąć. Coś w stylu "nie mówię żegnaj lecz do zobaczenia" bo z moją słabością do panów w mundurach będę tęsknić za chłopakami. ( Poprawka,już za nimi tęsknię)
ZaczytanyKrolik - awatar ZaczytanyKrolik
Należysz do mnie Ewelina Skowron
Należysz do mnie
Ewelina Skowron
Asa Coletti przejmując władzę w nowojorskiej mafii,w końcu może zdobyć Gianny,o której marzył od zawsze. Zarówno kobieta jak i jej ojciec nie są zadowoleni z obrotu spraw. Gianny marzy aby skończyć studia,zacząć pracować i odciąć się od mafijnego świata. Niestety los napisał dla niej inny scenariusz... Musi poślubić Asę. _. _. _. _. _. "Należysz do mnie" to romans mafijny,który z pewnością przypadnie do gustu fanom tego gatunku. Od pierwszych stron fabuła przedstawia nam niebezpieczny świat mafii, który nie znosi sprzeciwów a władza od zawsze jest priorytetem. Jednak akcja skupia się przede wszystkim na relacji bohaterów. Asa od dziecka darzy Gianne uczuciem i jego radość jest olbrzymia,gdy w końcu ma szansę osiągnąć swój cel. Kobieta mimo niechęci, podporządkowuje się woli ojca i zasadom jakie panują w realiach mafii. Nie ukrywam że, bardzo spodobał mi się pomysł autorki na przedstawienie ich relacji. W tej historii to niebezpieczny i bezwzględny boss próbuje rozkochać w sobie bohaterkę. Czy osiągnie swój cel? Autorka stworzyła wciągającą,pełna emocji i namiętności fabułę, która pochłania się jednym tchem. Dzięki lekkiemu stylowi i wartkiej akcji nie ma chwil znudzenia podczas lektury. Relacja i emocje jakie towarzyszą bohaterom dodają pikanterii całości. Zakończenie jakie funduje autorka zwala z nóg i pozostawia ogromny niedosyt. Jesteś zaciekawieni? Ze swojej strony serdecznie zachęcam do lektury ❤️ Za możliwość zrecenzowania książki dziękuję @wydawnictwoniezwykle
Ewa Ugorska - awatar Ewa Ugorska
oceniła na74 miesiące temu
Rozdarty Carian Cole
Rozdarty
Carian Cole
Relacja Kenzi i Tora rozpoczyna się od chwili jej narodzin, kiedy 15-letni Toren zostaje poproszony przez rodziców dziewczynki o zostanie jej ojcem chrzestnym. Jest to relacja pełna miłości, troski i przywiązania, a w chwili, kiedy Kenzi wkracza w dorosłość, niespodziewanie dla obojga bohaterów przekształca się w związek romantyczny. Związek zakazany, ponieważ poza sporą różnicą wieku dochodzi także kwestia ojca Kenzi, najlepszego przyjaciela Tora… Szczerze mówiąc, nie spodziewałam się, że tak mi się ta książka spodoba (bardziej interesował mnie drugi tom tego cyklu, ale musiałam zapoznać się z pierwszym). Autorkę znam z innej powieści (gdzie także był motyw age-gap) i którą sobie ukochałam, więc trochę wiedziałam, czego się spodziewać i byłam pewna, że nie znajdę tu nic choćby trącającego wykorzystaniem dziecka – dzięki temu mogłam czytać bez wewnętrznego spięcia. W przeciwieństwie do „Nie możesz mnie pocałować”, gdzie dużą rolę odgrywały wewnętrzne wątpliwości postaci, tutaj główny ciężar położony został na wzajemnych stosunkach między całą trójką bohaterów. Książka jest świetnie skonstruowana – teraźniejszość przeplatana jest scenkami z różnych okresów życia Tora, Kenzi i jej rodziców, dając wgląd w stopniowo budującą się silną więź między bohaterami. Czytało mi się ją bardzo dobrze, szybko i bez zastojów. Książka jest z oznaczeniem 18+ i takim czytelni(cz)kom ją polecam :)
aredhela - awatar aredhela
oceniła na98 miesięcy temu
Psycholog Lily White
Psycholog
Lily White
Reread 09.07.2025 *Moje zdanie na temat tej książki jest dokładnie takie samo jak przed trzema laty. Dodam jeszcze, że mimo iż znałam zakończenie, to ponownie potrafiło u mnie wywołać efekt szoku i niedowierzania 🤯 "Psycholog" - Lily White 9/10 ❗ⁿᵒᵗᵏᵃ ᵒᵈ ᵃᵘᵗᵒʳᵏⁱ ❗ 'Celem niniejszej książki jest wyłącznie zapewnienie czytelnikom rozrywki. Powieść porusza dość brutalne tematy, jak przemoc i morderstwo. Osobom wrażliwym zaleca się czytanie z zachowaniem szczególnej ostrożności.' Zastanawiałam się co by tu napisać, z racji, iż książka łatwa do opisania nie jest. Nie jest też książką dla każdego. Samo postępowanie głównej bohaterki jest już mocno kontrowersyjne i z pewnością może spotkać się z krytyką. I żeby nie było, ja nie pochwalam tego co tu się działo, ale czytając książki typu #darkromans zawsze staram się wyłączyć moją moralną stronę, staram się mieć otwarty umysł, skupić się stricte na tym jak autorka poprowadziła fabułe, ocenić jej pomysł i wykonanie. Akcja dzieje się dwutorowo, mamy teraźniejszość i mamy przeszłość, ale autorka tak umiejętnie budowała napięcie, że akurat tutaj te przeskoki w czasie nie były uciążliwe, wręcz czułam, że gładko przez nie przechodziłam, z coraz większą intensywnością zagłębiałam się w bieg wydarzeń. "Kiedy sięga się dna, człowiek nie może już upaść niżej, prawda? No a ja narodziłam się na nowo na samym dole." Lily White po raz drugi sprawiła, że jestem pod wrażeniem jej pomysłowości. "Psycholog" nie jest łatwą lekturą. To jedna z tych książek przy których przesuwają się Twoje granice komfortu. To mroczny romans w pełnym tego słowa znaczeniu. Nie szukaj tu pięknych, słodkich momentów, bo ich tu nie znajdziesz. Autorka zabrała czytelnika w świat, w którym uczucia są pojęciem względnym, jeśli mogę to tak ująć. Ta opowieść o "miłości" (cudzysłów zamierzony) jest, żeby nie określić tego dosadniej, pokręcona, ale sprawia, że mimo wszystko zżywasz się z bohaterami i nie sposób oderwać się od czytania. Wiele sytuacji jest tu niemoralnych, sama bohaterka dosłownie sięga dna, upodlenia w najczystszej postaci, a patologia aż bije po oczach. Wiele scen jest bardzo obrazowych, przedstawionych w dosadny sposób, jeżących włosy na głowie. Jednocześnie to wszystko sprawiało, że (może to źle zabrzmi) ale czułam się jak zahipnotyzowana. "Nie­któ­re ofia­ry wy­ka­zy­wa­ły wy­jąt­ko­wo dobrą pa­mięć, inne z kolei nie były w sta­nie przy­po­mnieć sobie prak­tycz­nie ni­cze­go. Umy­sły ta­kich ludzi wy­ma­zy­wa­ły z pa­mię­ci chwi­le, w któ­rych zo­sta­li zra­nie­ni, przez co sta­wa­li się bez­rad­ni wobec ka­pry­sów po­two­ra, który wy­rzą­dził im krzywdę. Ra­iney sta­no­wi­ła swo­istą mie­szan­kę obu typów ofiar." Podsumowując, jeśli nie boisz się odważnych, oryginalnych książek z zawiłą fabułą, pełnych intryg i tajemnic, w których nic nie jest do końca tym czym sie wydaje, to polecam. Jednak zastanów się dobrze, bo nie ponoszę odpowiedzialnosci za uszczerbek na zdrowiu psychicznym😉
Nat_ka - awatar Nat_ka
oceniła na99 miesięcy temu
Przybrany brat A.E. Murphy
Przybrany brat
A.E. Murphy
„[...] depresja niczym nie różni się od raka. To walka na śmierć i życie, a i tak nie masz gwarancji, czy znowu nie zaatakuje.” Na pierwszym planie powieści A. E. Murphy stoją Raven oraz Travis – dwoje młodych ludzi połączonych nie tylko wspólną przestrzenią domową, lecz także relacją naznaczoną napięciem, sprzecznościami oraz emocjonalnym chaosem. Travis jawi się jako postać raczej stabilna, empatyczna oraz zdolna do poświęceń, natomiast Raven to istna mieszanka buntu, impulsywności oraz autodestrukcyjnych zachowań. Już od pierwszych stron widać, że są jak ogień oraz woda – zupełnie różni, a jednak nieustannie na siebie oddziałują. Początkowo Raven może sprawiać wrażenie postaci przerysowanej. Jej zachowanie wydaje się irytujące, patologia wyolbrzymiona, a cały świat przedstawiony wręcz ocieka przepychem. Z czasem jednak okazuje się, że za tą fasadą kryje się głęboko zakorzeniona trauma, wyparcie bolesnych przeżyć oraz brak elementarnego wsparcia emocjonalnego. Moment, w którym czytelnik zaczyna łączyć fakty, nadaje historii nową głębię. Raven stopniowo dochodzi do pewnych wniosków sama, po czym próbuje wdrażać zmiany w życie. Tym bardziej boli to, co ją później spotyka. Trudno zgodzić się ze sposobem, w jaki została potraktowana, choć jednocześnie budujące pozostaje to, że potrafiła przekuć doświadczenie w impuls do dalszego działania. Gdy fabuła zaczyna się komplikować, emocje udzielają się także odbiorcy. Stawka rośnie, pojawia się ból, rozczarowanie oraz poczucie straty. Decyzja podjęta w kluczowym momencie wydaje się powierzchownie samolubna, jednak jej intencją jest uszczęśliwienie więcej niż jednej osoby. To właśnie w takich momentach książka najmocniej oddziałuje emocjonalnie – niekiedy aż do łez cisnących się pod powieki. Nie sposób jednak pominąć słabszych stron powieści. Zachowanie Raven wobec Travisa bywa nie tylko niedojrzałe, lecz także zwyczajnie okrutne. Momentami można odnieść wrażenie, że bardziej niż kolejnych używek czy przelotnych relacji potrzebuje uwagi ojca oraz profesjonalnej pomocy terapeutycznej. Największym zgrzytem fabularnym pozostaje jednak przeskok czasowy, w którym Raven niespodziewanie zostaje cenionym lekarzem. W świetle wcześniejszych informacji o jej problemach z nauką oraz słabych ocenach taki rozwój wydarzeń wypada skrajnie niewiarygodnie. Po długiej przerwie czasowej relacje między bohaterami nigdy nie zostają w pełni wyjaśnione. Brakuje szczerych rozmów, niedopowiedzenia frustrują, a część emocjonalnych wątków pozostaje zawieszona w próżni. Podobnie problematyczny okazuje się wątek przyjaciółek – bez wyraźnego wytłumaczenia przeszłych wydarzeń czy drogi prowadzącej do obecnej sytuacji. To uczucie dezorientacji nie ma w sobie nic z intrygującej tajemnicy, raczej przypomina śnieg padający w środku lipca. Mimo tych niedociągnięć historia wciąga. Motyw enemies to lovers został poprowadzony sprawnie, choć bywa przewidywalny. Dynamika zakazanej relacji, potajemne spotkania, ukradkowe spojrzenia oraz dreszczyk ryzyka budują napięcie, które trudno zignorować. Dodatkowym atutem pozostaje odwrócenie schematu znanego z wielu romansów – tym razem to kobieta jest impulsywna, nieokiełznana oraz balansująca na granicy destrukcji, natomiast mężczyzna pełni rolę bardziej stonowaną. To świeża odmiana, która działa na korzyść powieści. Sceny erotyczne zostały napisane z wyczuciem – są nasycone pożądaniem oraz namiętnością, lecz nie popadają w wulgarność. Autorka udowadnia, że da się pisać o fizyczności w sposób nie przekraczając granicy dobrego smaku. Na plus należy zaliczyć także konsekwencje wynikające z pozornie głupich decyzji bohaterów – każdy czyn pociąga za sobą skutki, często lawinowe, co nadaje historii realizmu emocjonalnego. Zastrzeżenia budzi natomiast reakcja rodziców po rozwiązaniu kluczowego konfliktu. Nawet biorąc pod uwagę dorosłość bohaterów, ich zachowanie wydaje się mało wiarygodne na gruncie realnego życia. „Przybrany brat” to powieść, która dostarcza silnych emocji – od śmiechu, przez przyspieszone bicie serca, aż po ścisk w żołądku oraz łzy. Choć nie jest wolna od fabularnych uproszczeń ani logicznych skrótów, nadrabia je lekkością stylu oraz umiejętnością angażowania. A. E. Murphy stworzyła historię, która może irytować, wzruszać oraz prowokować do dyskusji.
Emmsy - awatar Emmsy
Chłopak, który mnie nie chciał R.J. Lewis
Chłopak, który mnie nie chciał
R.J. Lewis
🅜🅞🅙🅐 ​ 🅡🅔🅒🅔🅝🅩🅙🅐 ▪️To moje pierwsze spotkanie z autorką i już wiem, że nie ostatnie. Od pierwszych stron zostałam porwana w historię, która nie tylko wzrusza, ale i porusza najczulsze struny. Autorka stworzyła opowieść pełną bólu, tęsknoty i nadziei – taką, która nie pozwala pozostać obojętnym. ▪️Losy Leah i Cartera były jak jazda bez trzymanki. Z jednej strony piękna więź, która rodziła się powoli, krok po kroku, a z drugiej – ciężar przeszłości, który ciągle im towarzyszył. Podobało mi się, jak autorka ukazała ich rozwój, to wzajemne dojrzewanie do bliskości i zrozumienia. Relacja, która zaczęła się od przyjaźni, stopniowo stawała się czymś więcej, choć nie bez bólu i trudnych wyborów. ▪️Ogromnym atutem było dla mnie to, jak realnie oddano emocje bohaterów. Leah – pełna wrażliwości, zagubiona, a jednocześnie silniejsza, niż mogłoby się wydawać. Carter – zamknięty w sobie, walczący z demonami, których inni nie dostrzegali. Każde z nich nosiło w sercu swoje rany, ale jednocześnie szukało ukojenia właśnie w drugiej osobie. To sprawiło, że ta historia była tak autentyczna i poruszająca. ▪️Zachwyciło mnie również tło – trudne, bolesne, momentami wręcz brutalne. Autorka nie bała się sięgnąć po trudne tematy, a jednocześnie zrobiła to w sposób pełen empatii. Dzięki temu ta książka nie jest tylko romansem, ale też opowieścią o przetrwaniu, o szukaniu światła w ciemności i o tym, jak wielką moc ma wsparcie drugiego człowieka. ▪️Choć momentami brakowało mi głębszego wglądu w myśli Cartera, to właśnie ta niedopowiedzialność sprawiła, że jeszcze bardziej czekam na kolejny tom. Chcę lepiej poznać jego świat, zrozumieć, jak on widzi to, co rodzi się między nimi. ▪️To historia, która jednocześnie łamie i składa serce. O przyjaźni, która ewoluowała w coś więcej. O muzyce, która nadaje rytm emocjom. O miłości, która mimo przeciwności znajduje swoją drogę. Dla mnie – niezwykle poruszająca, piękna i pełna emocji lektura, do której jeszcze wrócę.
rosa_nera_books - awatar rosa_nera_books
Zawsze moja Ewelina Skowron
Zawsze moja
Ewelina Skowron
W czasie ślubu Asy i Gianny dochodzi do strzelaniny. Od tej pory oboje wiedzą że ich bezpieczeństwo jest zagrożone. Mimo to kobieta pragnie zasmakować szczypty niezależności i podejmuje pracę. Pewnego dnia zostaje porwana a tajemnice sprzed lat zbierają krwawe żniwo. _. _. _. _. _. " Zawsze moja" to drugi tom serii ZMUSZONA. Tym razem autorka funduje nam nieco więcej mafijnych i niebezpiecznych zwrotów akcji. W ciekawy sposób prezentuje także przemianę obojga bohaterów. O ile Gianna pokazuje pazurki i coraz częściej stawia warunki mężowi,to postać Asy przechodzi spektakularną metamorfozę. Okazuje się że bezwzględny, nie znoszący sprzeciwów boss mafii kryje w sobie ludzkie uczucia. Miłość,troska i waleczność - to emocje jakie kierują bohaterem. Wszystko za sprawą gorącego uczucia i zdrady w szeregach mafii,a co za tym idzie wielkiego zagrożenia dla obojga. Zdrada zawsze niesie za sobą nieodwracalna chęć zemsty,ale jeśli zagrożona jest ukochana osoba, Asa nie cofnie się przed niczym aby uchronić żonę. Kto okaże się sprzymierzeńcem a kto wrogiem? Autorka w tej części mimo sporej ilości gorących scen,przedstawia także niebezpieczne realia mafijnych porachunków. Akcja zmienia się płynnie, wiele się dzieje i kilkukrotnie zaskakuje czytelnika. Autorka w precyzyjny sposób wyciąga na światło dzienne wydarzenia i tajemnice z przeszłości,za skutki których teraz przychodzi zapłacić bohaterom. Minusem tej historii jest dla mnie obsesyjna fascynacja Asy do żony,która z upływem stron powieści bywała nużąca. Nie mniej jednak miło spędziłam czas z tą serią. Jeśli lubicie pikantne romanse mafijne to ta seria z pewnością przypadnie Wam do gustu. Za możliwość zrecenzowania książki dziękuję @wydawnictwoniezwykle
Ewa Ugorska - awatar Ewa Ugorska
oceniła na74 miesiące temu

Cytaty z książki Pragnienie, by być blisko

Czasami trzeba coś stracić, żeby zdać sobie sprawę z tego, że nie może się bez tego żyć.

Cora Reilly Pragnienie, by być blisko Zobacz więcej