Blood from Blood. Domenico

- literatura obyczajowa, romans
- Mancuso Family (tom 3)
- 2021-08-18
- 2021-08-18
Historia Domenico Mancuso – zbuntowanego syna Federico Mancuso, bossa Camorry.
Domenico Mancuso różni się od swoich braci. Jest lekkoduchem lubiącym spędzać czas na imprezach w towarzystwie pięknych kobiet. Panujące w mafii zasady traktuje z przymrużeniem oka, co sprawia, że ciągle podpada ojcu. Wszystko się zmienia, kiedy pewnej nocy poznaje Maddie.
Tańcząca na rurze dziewczyna zwala go z nóg. Domenico pierwszy raz w życiu się zakochuje. Od tej pory każdego wieczoru przekracza próg klubu tylko po to, by popatrzeć na zmysłowy taniec Maddie.
Domenico dorastał w brutalnym świecie mafii i zdaje sobie sprawę, że w końcu jej reguły dosięgną także jego. Dobrze wie, że to boss wybiera synom żony, więc będzie musiał poślubić kandydatkę, którą wskaże mu ojciec, a nie jego serce…
Czy zbuntowany syn spełni wolę bossa? A jeżeli nie, jaką cenę za to zapłaci?
Kup Blood from Blood. Domenico w ulubionej księgarni
Oceny książki Blood from Blood. Domenico
766 użytkowników ma tytuł Blood from Blood. Domenico na półkach głównych- Przeczytane 582
- 2021 19
- Legimi 14
- 2022 12
- Mafia 9
- 2023 7

OPINIE i DYSKUSJE o książce Blood from Blood. Domenico
Polecam. Czytam drugi raz i książka jest świetna ❤️
Polecam. Czytam drugi raz i książka jest świetna ❤️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to'- Moją rodzinę czekają przeze mnie ciężkie chwile. Żałuję , że tak się stało, i będę żałował do końca życia. Może gdybyśmy zareagowali wcześniej i zamknęli ojca w ośrodku bez jego zgody, może gdybym powiedział mu o Maddie od razu … Może. Może. Może. W tym momencie to już nie ma znaczenia, ponieważ na wszystko jest za późno. Stało się i muszę żyć z jego krwią na rękach. -'
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRereading po raz trzeci 🤭
No cóż, kocham tą serię 🤷♀️
Rereading po raz trzeci 🤭
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo cóż, kocham tą serię 🤷♀️
Trzeci tom serii "Blood from Blood" troszkę mnie zawiódł. Już od pierwszych stron wiedziałam, że to nie będzie to.
Domenico zakochuje sie od pierwszego wejrzenia w dziewczynie i ma zamiar zrobić wszystko by z nią być, nawet przeciwstawić się swojemu ojcu.
Domenico wie jakie zasady panują w jego rodzinie i że będzie mu dane związać się z kobietą, którą wybierze mu ojciec. On jednak nie ma zamiaru do tego dopuścić.
Ojciec i tak ma go za czarną owcę w rodzinie, więc to nie będzie pierwszy raz gdy go zawiedzie.
Książka zawiera w sobie troszkę wątków mafijnych, oczywiście przedstawienie Domenicowi jego przyszłej żony która sporo namiesza i atak na ukochaną.
To wszystko było do przewidzenia. Czytając było można się domyślić co za chwilę się wydarzy.
Na końcu okazuje się, że młodzi mają zginąć razem, czy tak się stanie czy może będzie happy end?
Historia nie była zła. Szybko się ją czytało, było trochę zawirowań, jednak w porównaniu z drugim tomem ta część wypadła słabo. W tej historii najbardziej podobała mi się końcówka.
Było oooo co tu się właśnie odwaliło, więc nie może być inaczej jak tylko złapać za ostatni 4 tom.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMamy historię rodem z Kopciuszka oraz Romea i Julii. Różnica polega na tym, że Kopciuszek jest tancerką na rurze w klubie, a Romeo jest powiązany z mafią.
Domeniko, cóż ja mogę o nim powiedzieć?
Domeniko, cóż ja mogę o nim powiedzieć?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNic nie jest takie jak się wydaje. Przez dwa tomu postrzegamy go jako bawidomka a tutaj dostajemy faceta, który się zakochuje, chce postawić na swoim i nikt go nie rozumie. Z czasem zdałam sobie sprawę, jak on musiał czuć się samotnie. Każdy się na niego wypiął. Podążał tak naprawdę tylko za miłością. Super zwrot akcji 😀
Historię Braci Mancuso przez dwa ostatnie tomy wzbudzała we mnie wiele kontrowersji – bez końca mogłabym wymieniać, co w tych książkach było nie tak i jak wiele wad w nich widziałam, ale z Domenico jest trochę inaczej. Z całej trójki braci to właśnie on wydaje się najmniej szkodliwy w swoim zachowaniu, co sprawia, że nie sprawia wrażenia tak ogromnego dupka jak jego starsi bracia. Dzięki temu zyskał moją największą sympatię i najbardziej go polubiłam, co sprawiło, że ten tom czytało mi się najlepiej i najszybciej. Nie towarzyszyło mi uczucie chęci wyrzucenia książki przez okno co dwie strony. Jednak przez całą lekturę towarzyszyło mi wrażenie, że ta historia po prostu jest i nic ciekawego tak naprawdę nie wnosi, i nawet nie jestem pewna, czy do końca była potrzebna, chociaż akurat rozumiem całe założenie, że każdy z rodzeństwa ma swój osobny tom. Ale akurat Domenico w swojej historii niczym nie porywa i w całej swojej prostocie jego losy są bardzo przewidywalna i jednocześnie mało wymagające. To historia, którą można przeczytać i bardzo szybko zapomnieć. Ale i tak dobrze się na niej bawiłam. I mimo to po przebrnięciu przez wszystkie trzy tomy, zamierzam sięgnąć po ostatni, zwłaszcza że to historia Gabriele budzi we mnie największą ciekawość.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajlepsza z dotychczasowych części.
Najlepsza z dotychczasowych części.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLiczyłam na to, że trzecia część serii będzie totalną petardą . A to dlatego ,że właśnie ten z braci był najbardziej buntowniczy, nieobliczalny i nie trywialny. Kurczę, czuję jednak rozczarowanie . Wymęczyłam tą książkę , a raczej ona mnie . Monotonna akcja, jeden wątek ciągnący się przez większość treści książki. Natomiast zakończenie starło mnie z powierzchni ziemii. Nie tego się spodziewałam . Najlepsza część , która wzbudziła we mnie mocne uczucia to ostatnie 50 stron. A teraz pozostało uczucie smutku . Ocenę wystawiam 6 ,nie ze względu na treść książki, a ze względu na całość serii . Ocena dla tej pozycji była by niestety niższa.
Liczyłam na to, że trzecia część serii będzie totalną petardą . A to dlatego ,że właśnie ten z braci był najbardziej buntowniczy, nieobliczalny i nie trywialny. Kurczę, czuję jednak rozczarowanie . Wymęczyłam tą książkę , a raczej ona mnie . Monotonna akcja, jeden wątek ciągnący się przez większość treści książki. Natomiast zakończenie starło mnie z powierzchni ziemii. Nie...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrzecia część seri również inna niż dwie pierwsze. Nie powielona jak przez kalkę. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrzeci tom serii "Blood from Blood" to historia najbardziej niepokornego syna Federico Mancuso, który wyróżnia się spośród swoich braci. Domenico uwielbia szybką jazdę na motorze, imprezy i piękne kobiety, często wpadające do jego łóżka. Do tej pory nie miał żony, co bardzo mu odpowiadało. Federico pozwalał mu wyszaleć się i tolerował jego swobodny styl życia, niekonwencjonalny ubiór i jazdę na motorze, choć nie omieszkał dawać mu do zrozumienia, że nie jest z niego zadowolony. Domenico szanuje ojca i bez wahania wykonuje jego rozkazy, niezależnie od pory dnia i nocy. Jednak wszystko się zmienia. Pewnego wieczoru Domenico odwiedza pewien klub i tam spotyka tajemniczą tancerkę, która spojrzeniem i ruchami dosłownie go oczarowuje. Był to dla niego zupełnie nowy doświadczenie - zakochuje się po raz pierwszy w życiu. Od tej chwili każdego wieczoru odwiedza ten klub, aby podziwiać zmysłowy taniec Maddie.
Domenico dorastał w brutalnym świecie mafii i zdaje sobie sprawę. Wie, że i jego zasady dosięgną. To boss decyduje, kto zostanie jego żoną, a nie serce syna. Będzie musiał poślubić kobietę wybraną przez ojca, nie zważając na swoje pragnienia.
Czy zbuntowany syn spełni wolę bossa? A jeśli nie, jaką cenę za to zapłaci?
Ta część serii zaskoczyła mnie nie tylko fabułą, ale także rozwojem wydarzeń. Domenico zdecydowanie stał się moim ulubionym bohaterem. Uwielbiam historie z czarną owcą w roli głównej. Para głównych bohaterów różni się od pozostałych pod każdym względem. Łączą się w niej dwa światy, które nie powinny się spotkać.
Jeśli chcesz poznać losy tych dwojga, zmiany ich osobowości i motywacji to gorąco zachęcam do przeczytania tej książki. Poziom determinacji obojga bohaterów jest niewiarygodny. Rozwój wydarzeń i napięcie są niesamowite, a zaskakujące zwroty akcji na końcu książki zapierają dech w piersiach. Nie mogę się doczekać kolejnej części, w której historia skupi się na Gabrielle ;-) Już biegnę po nią!
Trzeci tom serii "Blood from Blood" to historia najbardziej niepokornego syna Federico Mancuso, który wyróżnia się spośród swoich braci. Domenico uwielbia szybką jazdę na motorze, imprezy i piękne kobiety, często wpadające do jego łóżka. Do tej pory nie miał żony, co bardzo mu odpowiadało. Federico pozwalał mu wyszaleć się i tolerował jego swobodny styl życia,...