Powrót na Zieloną 13

Okładka książki Powrót na Zieloną 13 autora Agata Bizuk,
Okładka książki Powrót na Zieloną 13
Agata Bizuk Wydawnictwo: Dragon Cykl: Na Zielonej 13 (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Na Zielonej 13 (tom 2)
2021-02-24
2021-02-24

Kup Powrót na Zieloną 13 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Powrót na Zieloną 13

OPINIE i DYSKUSJE o książce Powrót na Zieloną 13

,,Powrót na Zieloną 13" 💚📖🌿To książka o zwyczajnych ludziach, takich jak my. Pukamy i wchodzimy do mieszkań kamienicy, w każdym z nich za drzwiami pojawia się bohater, który ma swoje problemy, który podejmuje trudne decyzje, który przechodzi wewnętrzne przemiany, który ma marzenia. Ktoś próbuje naprawić błędy z przeszłości, ktoś stawia czoła przeciwnościom, ale wszyscy mają nadzieję, marzenia i plany na przyszłość. Stajemy u progu tych mieszkań i spoglądamy w ich życie, tutaj zobaczymy trudy macierzyństwa, próby poukładania wszystkiego na nowo, ojcostwo, homoseksualizm, samotność. ,,Każda inność boli i rodzi sprzeciw. A my jesteśmy inni, wiec przez to niezrozumiali.’’ Każdy mieszkaniec zwyczajny, każdy inaczej widzi świat, ale każdy z nich pragnie odnaleźć swoje miejsce, swoją miłość. To ciepła opowieść, która otwiera oczy na wiele spraw, uczy tolerancji i patrzenia szerzej. Uczy szanować decyzje, wybory drugiego człowieka i pokazuje, jak ważny jest czas na rozmowę. To książka o ludziach, w której każdy jest innym człowiekiem, z własnym spojrzeniem na otaczający świat. Jeden radzi sobie lepiej, drugi gorzej, ale próbuje. Pokazana siła przyjaźni i bezinteresowna pomoc, i choć każdy jest „inny”, to łączy ich solidarność, pomoc w potrzebie i marzenia o byciu szczęśliwym. Piękne przesłanie od autorki – nie oceniaj po pozorach, spójrz głębiej, rozmawiaj, bądź tolerancyjny, każdy ma prawo do miłości, do swojego małego szczęścia. Polecam z całego serca , tutaj także zakręci się łezka wzruszenia, bo w życiu warto być dobrym człowiekiem, warto kochać. ,,Posłuchaj mnie uważnie… Franek jest mój, bez względu na to, z kim się zadawałaś wcześniej i do kogo jest podobny. Zdecydowaliśmy się na wspólne życie, mimo wszystko… I nic nie jest w stanie tego zmienić, bo kocham go do szaleństwa. Tak samo jak ciebie.’’ Ważne , by odnaleźć klucz do szczęścia, miejsce na ziemi i mieć taką własną ,,Zieloną 13’’🌿💚📖

Całkiem sympatyczna historia.

Całkiem sympatyczna historia.

Kontynuacja przygód sąsiadów z kamienicy przy ulicy Zielonej 13. Dzieci rosną, rodzą się nowe pomysły i spełniają plany.Bardzo szybko się czyta i aż chce się sięgnąć po kolejną część

256 użytkowników ma tytuł Powrót na Zieloną 13 na półkach głównych
58 użytkowników ma tytuł Powrót na Zieloną 13 na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Powrót na Zieloną 13

Okładka książki Nim zapłonie pierwsza gwiazdka Ewa Bauer, Agata Bizuk, Karolina Filuś, Izabella Frączyk, Anna Kasiuk, Agnieszka Lis, Agata Suchocka, Sylwia Winnik
Agata Bizuk
Agata Bizuk
Jej debiutancka powieść, Piątek trzynastego, została wydana w 2012 r. w Krakowie przez wydawnictwo Skrzat. Utwór porusza temat wpływu emigracji na życie młodych Polaków w Irlandii. W 2014 r. Bizuk napisała kolejną powieść, zatytułowaną Narzeczona z second-handu. Od 2006 r. pisarka mieszka i pracuje w Dublinie.

Cytaty z książki Powrót na Zieloną 13

Dodaj cytat z książki Powrót na Zieloną 13