Buntownik

Okładka książki Buntownik autora Aniela Wilk, 9788380538573
Logo Lubimyczytac Patronat
Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Buntownik
Aniela Wilk Wydawnictwo: Burda Książki Cykl: Seria z agentem Brucem (tom 3) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Seria z agentem Brucem (tom 3)
2021-02-24
2021-02-24

Kup Buntownik w ulubionej księgarnii

Wyróżniona opinia i

Buntownik

Oceny książki Buntownik

OPINIE i DYSKUSJE o książce Buntownik

Ostatnia i chyba najsłabsza część historii o Alice i Bruce. Odniosłam wrażenie że autorka bardzo chciała dokończyć ale zabrakło jej pomysłu. Fabuła nudna i przewidywalna jedyne akcje jakie są w tej książce to sceny sexu. Coś tak jak trzecia część Greya. Cała esencja zawarta jest w ostatnich 30-40 stronach. Nawet Bruce stracił coś ze swojej zadziorności i charyzmy i męskości. Najciekawszą postacią w książce jest borykający się ze sobą Robert.

Trzecia część wyjaśniła losy bohaterów, których poznaliśmy wcześniej. Podobnie jak w poprzednich podobał mi się klimat, stworzony przez autorkę, solidny research na temat Ameryki Południowej, świetne opisy i zabawne dialogi. A sceny "dla dorosłych" - ogień!

Książkę kupiłam tylko ze względu na fakt, że nie lubię nie dokańczać serii. Cały czas zastanawiam się dlaczego ta książka ma tak wysokie opinie....zupełnie tego nie rozumiem.
Ale wracając do tematu, nic się nie zmieniło w stylu w porównaniu do poprzednich części. Lektura łatwa, szybka w czytaniu i nie dająca do myślenia. Do zapomnienia.
A zupełnie na marginesie, dlaczego wydawnictwo zdecydowało się na taką okładkę, zupełnie nie pasującą do poprzednich części cyklu?? Jestem na nie.

A zupełnie na marginesie, dlaczego...

255 użytkowników ma tytuł Buntownik na półkach głównych
44 użytkowników ma tytuł Buntownik na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Buntownik

Okładka książki Sześć kolorów. Antologia LGBT Małgorzata Garkowska, K. C. Hiddenstorm, Kinga Litkowiec, Alicja Sinicka, Emilia Szelest, Aniela Wilk
Okładka książki Sekrety orientu Małgorzata Garkowska, K. C. Hiddenstorm, Beata Majewska, Alicja Sinicka, Emilia Szelest, Aniela Wilk
Okładka książki Grzeszny rok Anna Crevan, Małgorzata Falkowska, D. B. Foryś, Joanna Gajewczyk, K. C. Hiddenstorm, Kinga Litkowiec, Iza Maciejewska, Marta Matulewicz, Daria Skiba, Alicja Skirgajłło, Paulina Świst, Aniela Wilk
Aniela Wilk
Aniela Wilk
Pseudonim literacki niepokornej polonistki. Język polski nie ma dla niej żadnych tajemnic, czyta pasjami: wzruszające romanse na przemian z mroczną sensacją. Ceni Puzyńską i Cherezińską, imponuje jej K.N. Haner, uwielbia Thomasa Harrisa za sporo nieoczywistego dreszczyku, stale wraca do klasyki. W swoim rodzinnym miasteczku prowadziła kameralną księgarnię, której oddała całe serce. Nie planowała zostać pisarką, ale gdy pewnego dnia zabrakło jej ciekawej lektury, postanowiła sama ją sobie stworzyć. Niespodziewanie pisanie stało się dla niej sposobem na życie, odskocznią i wentylem bezpieczeństwa. Jej hobby to rośliny. Marzy, by mieć w domu dżunglę. Ale jej prawdziwą pasją jest rekonstrukcja historyczna. Fascynuje ją XV-wieczna Europa. Potrafi o niej opowiadać godzinami w czasie organizowanych od lat wykładów i pokazów. Może dlatego jej bohaterowie przypominają z charakteru honorowych i walecznych rycerzy oraz zadziorne księżniczki.

Cytaty z książki Buntownik

Dodaj cytat z książki Buntownik