Epidemia uczuć

Okładka książki Epidemia uczuć
Agnieszka Kaźmierczyk Wydawnictwo: Wydawnictwo WasPos fantasy, science fiction
2021-07-26
2021-07-26

Kup Epidemia uczuć w ulubionej księgarnii

Oceny książki Epidemia uczuć

OPINIE i DYSKUSJE o książce Epidemia uczuć

Kupiłam tą książkę zachęcona pozytywnymi opiniami. Zaczęłam lekturę i.... jestem przerażona grafomaństwem autorki. Fatalna stylistyka, co totalnie zaburza skupienie się na historii (przynajmniej w moim przypadku). Z ciekawości sprawdziłam, jakie wykształcenie ma autorka i nie wierzę: polonistyka i dziennikarstwo. No cóż, warto byłoby wiedzieć na jakiej uczelni studiowała.

Przyznam szczerze, że książka pani Agnieszki Kaźmierczyk bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła 👀🔥

Im dalej w las, tym więcej drzew. Przysłowie pasujące wręcz idealnie do książki, którą mamy dzisiaj na celowniku.

Po niepozornym początku z każdą stroną dalej dostawałam coraz to nowsze informacje, które zaostrzały mój apetyt. Przez to, że rozdziały były krótkie cała moja czytelnicza przygoda opierała się na "one more chapter" 😂

Chwilami czułam ponury klimat (który uwielbiam) i przede wszystkim cały czas chciałam rozwiązać zagadkę tajemniczej grupki dzieciaków z lasu, którzy nazywają się watahą. No i tego boskiego chłopaka! 🙈

Miłość, która pojawiła między Magdą a Danielem była urocza, ale wydaje mi się, że trochę zbyt szybko do niej doszło. Ale może właśnie o taki efekt chodziło 🤔
Nieważne, nie znam się na miłości! 😋

Ostatnie rozdziały książki nie dość, że bardzo mnie wzruszyły, to zakończenie, które jest jeszcze bardziej tajemnicze niż cała historia, zaważyły na mojej ocenie.

Uważam, że to bardzo przyjemna powieść (pomimo, że nie brakuje smutnych i ponurych momentów),która wciąga i zaskakuje (dalej nie mogę się pozbierać przez te ostatnie 50 stron).
Zapewniam, że czytając doświadczycie masy wielu przeróżnych uczuć, jak główni bohaterowie.

Bohaterką książki jest Magda, młoda dziewczyna, która chce w najbliższym czasie rozpocząć wymarzone studia medyczne. Jednakże jedna chwila niszczy wszelkie marzenia Magdy. Matka dziewczyny podejmuje decyzję o wyjeździe z rodzinnego domu i o zamieszkaniu w małej podwrocławskiej wsi. Oznacza to rozłąkę nie tylko z Magdą, ale także z ojcem dziewczyny, czego ta nie może zaakceptować.
Pewnego dnia Magdalena podejmuje trudna decyzję. Rezygnuje ze studiów i wyjeżdża do swojej matki, aby tam zacząć nowe życie i połączyć swoich rodziców na nowo. W małej miejscowości poznaje młodego chłopaka Daniela, który zmienia jej życie. Magda dowiaduje się o istnieniu w jej ciele szerokiej gamy uczuć, których do tej pory nie miała okazji okazywać. Jak rozwinie się znajomość Daniela i Magdy? Czy Daniel poczuje się w końcu kochany??

Książka napisana przez Agnieszkę Kaźmierczyk naprawdę jest pełna różnego rodzaju uczuć. Nie tylko znajdziecie tu wiele romantycznych uniesień i rozterek miłosnych. Książka ta jest także pełna smutnych historii i sytuacji. Pokazuje to, że nasze życie nie jest idealne i nie układa się tak jak byśmy tego chcieli. Fabuła jest bardzo wciągająca, co sprawia, że książkę czyta się bardzo szybko. Polecam jako lekturę na jesienne wieczory z kubkiem gorącej herbatki w ręce :).

207 użytkowników ma tytuł Epidemia uczuć na półkach głównych
27 użytkowników ma tytuł Epidemia uczuć na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Epidemia uczuć

Agnieszka Kaźmierczyk
Agnieszka Kaźmierczyk
Z wykształcenia polonistka i dziennikarka. Absolwentka Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie. W swoich tekstach żongluje emocjami czytelników, zmuszając do odkrycia - co rusz - nowej tajemnicy.

Cytaty z książki Epidemia uczuć