Skazana przez mafię

- literatura obyczajowa, romans
- Bracia Vedetti (tom 2)
- 2021-02-10
- 2021-02-10
Świat prawa i przestępczy półświatek może połączyć tylko dzika namiętność.
Łucja na pierwszy rzut oka sprawia wrażenie kruchej i słabej, jest jednak zdeterminowana, aby jako nowo mianowany prokurator regionalny jak najlepiej wywiązać się ze swoich obowiązków. Przy okazji chce pomścić śmierć siostry, która kilka lat wcześniej przedawkowała narkotyki. Łucja jest bezwzględna, nieprzekupna, a do tego… nieprzytomnie zakochana w mężczyźnie, który próbuje pozyskać ją dla wrocławskiego bossa narkotykowego.
Aleksander znajdzie się w najgorszej możliwej sytuacji, rozdarty między lojalnością wobec rodziny a nowo odkrytym uczuciem do pani prokurator. Kiedy otrzyma zadanie, aby rozwiązać problem raz na zawsze, będzie musiał podjąć najtrudniejszą decyzję w swoim życiu.
Kup Skazana przez mafię w ulubionej księgarni
Oceny książki Skazana przez mafię
1002 użytkowników ma tytuł Skazana przez mafię na półkach głównych- Przeczytane 794
- 2021 47
- Legimi 17
- 2022 15
- Przeczytane 2021 14
Cytaty z książki Skazana przez mafię
Kolejna laska, która pomyliła swoje żałosne życie ze scenariuszem Pretty Woman.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Skazana przez mafię
Ciekawa kontynuacja, cieszę się, że nadal w tle są postacie z poprzedniej części
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWydaje mi się, że jest to lepsze część od pierwszej. Dość dobrze się czytało. Troszkę nie pasuje mi do Wrocławia włoska mafia, ale całościowo książka jest ok.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWszystko ok, tylko nie wiem czy polubiłam Łucję. O le wątek był fajny, Aleksander bawidamek, o tyle Łucja troche za długo się rozkręcała. Zwrot akcji był bardzo nie przewidywalny dlatego aż 7 gwiazdek. Fajnie się wszystko potoczyło polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTym razem udało mi się przeczytać kolejną książkę autorstwa Adeliny Tulińskiej pod tytułem „Skazana przez mafię”. Głównymi bohaterami są Aleksander oraz Łucja. W jaki sposób pani prokurator i syn gangstera się poznają? Czy kuzyn Aleksandra postawi na swoim? Jakie zadanie otrzymał brat Filipa? Czy Łucja odkryje kto stoi za sprawą rozprowadzania narkotyków we Wrocławiu? Dlaczego kobieta tak bardzo ściga sprawy narkotykowe? Czy to ma coś wspólnego z jej siostrą? Do czego będzie zdolny Aleksander by uratować panią prokurator? Czy między Łucją i Alkiem zrodzi się jakieś uczucie? Na co skarze Robert prokuratorkę? Co słychać u Julii i Filipa? Jaką tajemnicę skrywa kobieta? Czy ją wyjawi? Czy Łucja i Aleksander będą razem?
Tą książkę autorstwa Adeliny Tulińskiej czytało mi się naprawdę przyjemnie. I gdyby nie święta wielkanocne, które minęły zapoznałabym się z nią znacznie szybciej. Co prawda nie zachwyciła mnie tak jak jej poprzedniczka, ale ta też jest całkiem dobra. Polecam każdemu zapoznać się z tą książką bo naprawdę warto. Macie na to moje solenne słowo.
Tym razem udało mi się przeczytać kolejną książkę autorstwa Adeliny Tulińskiej pod tytułem „Skazana przez mafię”. Głównymi bohaterami są Aleksander oraz Łucja. W jaki sposób pani prokurator i syn gangstera się poznają? Czy kuzyn Aleksandra postawi na swoim? Jakie zadanie otrzymał brat Filipa? Czy Łucja odkryje kto stoi za sprawą rozprowadzania narkotyków we Wrocławiu?...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna ciekawa odsłona świata mafii stworzona przez Adelinę Tulińską. Fabuła jest pełna napięcia i dramatów, a główna bohaterka zmaga się z trudnymi wyborami. Choć nie brakuje romantycznych uniesień, to jednak książka nie popada w przesłodzenie, co czyni ją bardziej realistyczną. Zdecydowanie dobrze poprowadzona, choć nie przełamuje schematów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGangster i zdeterminowana prokurator. Co może iść nie tak? W sumie to wszystko.
Łucja wydaje się być delikatną i kruchą kobietą, jednak to tylko pozory. W rzeczywistości to zdeterminowana i twardo stąpająca kobieta, który wybrała sobie niełatwy dla kobiety zawód, prokurator. Wzorowo wywiązuje się ze swoich obowiązków i nie popuści nikomu. Jednak na jej drodze staje przystojny a zarazem niebezpieczny Aleksander. Dla tego mężczyzny najważniejsze są pieniądze, a żeby znowu mieć do nich nielimitowany dostęp, musi pozbyć się Łucji.
Kiedy w grę wchodzi namiętności i uczucia a z drugiej strony pieniądze i lojalność ciężko jest podjąć właściwą decyzję…
W sumie, w ręce takiej mafii mogłabym wpaść, jednak nie wydaje mi się, aby taka istniała.
W półświatku poza układami liczy się lojalność, a i tak można nie wyjść z tego cało. Świat, który przedstawia nam Ada Tulińska jest wyjątkowo łaskawy dla postronnych.
Lekkie pióro oraz całkiem przyjemny język, dzięki czemu czyta się wyjątkowo dobrze i szybko. Bohaterowie wykreowani w umiejętny sposób, a intrygi misternie skonstruowane. Łucja mnie kupiła swoją postacią, jednak Aleksandrowi to niestety się nie udało. Ale jeszcze go nie skreślam, dam mu szanse w kolejnych częściach.
Książka zawiera sceny erotyczne, jednak są opisane w naprawdę dobrym tonie.
Książkę polecam dla osób pełnoletnich.
Gangster i zdeterminowana prokurator. Co może iść nie tak? W sumie to wszystko.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŁucja wydaje się być delikatną i kruchą kobietą, jednak to tylko pozory. W rzeczywistości to zdeterminowana i twardo stąpająca kobieta, który wybrała sobie niełatwy dla kobiety zawód, prokurator. Wzorowo wywiązuje się ze swoich obowiązków i nie popuści nikomu. Jednak na jej drodze staje...
Bardzo fajna seria. Ciekawie się czyta, trzyma momentami w napięciu. Polecam.
Bardzo fajna seria. Ciekawie się czyta, trzyma momentami w napięciu. Polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tobeznadziejne zakonczenie. no i takie trochę pizdusie ci wrocławscy mafiozo.
beznadziejne zakonczenie. no i takie trochę pizdusie ci wrocławscy mafiozo.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejna część z serii Bracia Vedetti. Tym razem na tapecie pojawia się Aleksander. Ten przystojny, beztroski i uroczy bawidamek po raz pierwszy dostanie prawdziwą lekcję zarabiania brudnych pieniędzy. Zawsze dziwnie chroniony, teraz musi sam zacząć pracować na swoją wypłatę – szczególnie, gdy Filip rezygnuje z funkcji capo i tę przejmuje kuzyn Roberto. Aleksandrowi już nie uda się tak łatwo szastać majątkiem.
Je go pierwszym zadaniem jest przekonanie prokuratora do wstrzymania zarzutów względem jednego z ich ludzi… Bułka z masłem? – Oczywiście, przecież mają prokuratora w kieszeni… Sprawę komplikuje fakt, że „ich prokurator” poszedł siedzieć, a jego miejsce zajęła młoda pani prokurator - Łucja Olszewska , nie dająca się przekupić, zafiksowana by wsadzić złych facetów do więzienia.
Aleksander staje przed trudnym zadaniem – szczególnie gdy poznaje młodą panią prokurator. Ma ją przeciągnąć na swoją stronę lub zlikwidować… Co się stanie gdy do głosu dojdzie pożądanie i… uczucie?
Aleksandra pokochałam - to taki uroczy łobuziak, ale jednak z pewnym kompasem moralnym. Wie, czego nie chce zrobić i trzyma się tego.
Łucja – tu już gorzej. To nie tak, że jej nie lubię, ale nie kochałam jej tak jak Aleksandra. Niby babka z jajami, ale gdy między tą dwójką zaczęło się rozwijać sprawy wyglądały dziwnie. Nie potrafiłam wczuć się z nią… Potem okazało się niby dlaczego pewne zachowania nie pasowały do delikatnej pani prokurator, ale… nie będę nic zdradzać.
Koniec końców…
bardzo mi się podobało, ogólnie polubiłam bohaterów. Cieszyły mnie wzmianki o Filipie i Julii. :)
Na pewno sięgnę po kolejny tom.
POLECAM.
Kolejna część z serii Bracia Vedetti. Tym razem na tapecie pojawia się Aleksander. Ten przystojny, beztroski i uroczy bawidamek po raz pierwszy dostanie prawdziwą lekcję zarabiania brudnych pieniędzy. Zawsze dziwnie chroniony, teraz musi sam zacząć pracować na swoją wypłatę – szczególnie, gdy Filip rezygnuje z funkcji capo i tę przejmuje kuzyn Roberto. Aleksandrowi już nie...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSłabo wyszło, ale zapowiadało się całkiem dobrze. Moim ulubionym gatunkiem jest romans mafijny i tutaj nie urzekła mnie ta opowieść.