Głosownik czyli odjechany dziennik Staszka Juraszka

Okładka książki Głosownik czyli odjechany dziennik Staszka Juraszka autora Paweł Maj, 9788382070101
Okładka książki Głosownik czyli odjechany dziennik Staszka Juraszka
9788382070101

Kup Głosownik czyli odjechany dziennik Staszka Juraszka w ulubionej księgarnii

Oceny książki Głosownik czyli odjechany dziennik Staszka Juraszka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Głosownik czyli odjechany dziennik Staszka Juraszka

Książka dla starszych dzieci w formie spisanego dziennika z głosownika komórkowego.
Okładka miękka z elementami lakierowanymi. Mniejszy format. Dobry papier. Wyrazisty druk. Rysunki czarno-białe dosyć zwariowane jak sam pamiętnik w wykonaniu Zofii Zabrzeskiej.

11 letni chłopiec o imieniu Staszek w związku z zarekwirowanym laptopem przez rodziców zaczyna swoje próby głosowe na komórce. No cóż szlaban to szlaban, jak nie dostało się dobrej oceny z kartkówki.
Dosyć specyficzna relacja z życia szkolnego i pozaszkolnego chłopca . Dowcipy, odzywki według slangu młodzieżowego. Dzieje się dużo w samej szkole jak wycieczka, dyskoteka, walentynki i inne. Poza szkołą dochodzi do pewnego rodzaju włóczęgi po terenach zakazanych jak nasypy kolejowe, wysypiska śmieci. Sporo przygód, dużo humoru.

Ważnym tematem poruszanym w książce jest kwestia przyjaźni.
Kogo możesz nazwać swoim przyjacielem?
W tym książkowym temacie wychodzi na to , że prawdziwy przyjaciel , nawet jak go zdradzisz i zostawisz, a zechcesz powrócić , przyjmie cię z otwartymi rękami.
Druga sprawa , że między chłopcami a dziewczynkami też może zawiązać się ładna przyjaźń.

Wesoła książeczka. Śmieszne dialogi , tak jakbym słuchała moich dzieci w domu.

Polecam do czytania dzieciom, a starsze 8+ mogą już sobie same poczytać. Będą doskonale się bawić.

Moja córka 13-latka jest maniaczką mangi, w sumie czyta tylko to. Ale gdy podsunęłam jej "Głosownik..." przeczytała z ciekawości i polecała swoim przyjaciołom. Jest to książka idealna dla dzieci i młodzieży w wieku od 9 do 13 lat (zależy na jakim poziomie jest czytelnik),pełna humoru, córka śmiała się w głos. Opowiada o 11-letnim chłopcu, dla którego najważniejsze są laptop i komórka (brzmi znajomo?),ale pewnego dnia dostaje szlaban na "laptoka" i zostaje mu tylko telefon. Postanawia prowadzić pamiętnik, ale nie jakiś lamerski w tradycyjnej formie, on będzie nagrywał "glosownik". Od tamtej pory zaczyna relacjonować wszystkie wydarzenia z domu, ze szkoły i z podwórka :-) Opisuje relacje z kolegami i z dziewczynami, które są powodem pierwszych zauroczeń, niekiedy trudne relacje z rówieśnikami....
Wychowałam się na książkach Musierowicz i Niziurskiego. Czytając "Głosownik..." naprawdę poczułam się trochę jakbym wróciła do przeszłości :-) Polecam.

Książka, którą mój syn dostał w prezencie.
Przeczytałam i ja.
Napisana językiem nastolatków o tym jak rodzą się nowe pasje, kiedy starzy zabierają laptoka w ramach kary.
Stasiek relacjonuje swoje przygody nagrywając opowieść telefonem.
Opowiada o przyjaźni, wielce ryzykownej wyprawie na wysypisko i Walentynkach...i kilku innych przeżyciach.
Rekomendacją niech bedzie to, ze mój syn przeczytał tę książkę dwa razy w ciągu jednego wieczoru.
Jeżeli chcecie wciągnąć swoje dziecko w czytanie, ta lektura jest jak najbardziej godna polecenia.

Książka, którą mój syn dostał w prezencie.
Przeczytałam i ja.
Stasiek relacjonuje swoje przygody nagrywając opowieść telefonem.
Rekomendacją niech bedzie...

21 użytkowników ma tytuł Głosownik czyli odjechany dziennik Staszka Juraszka na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Głosownik czyli odjechany dziennik Staszka Juraszka na półkach dodatkowych

Okładka książki Książka charytatywna dla dzieci GWIEZDNE MARZENIA Edyta Bąk-Buczak, Dominika Bartmann-Wojda, Joanna Berendt, Łukasz Bernady, Agnieszka Błachnio, Elżbieta Czajka, Agnieszka Gadzińska, Agnieszka Gadzińska, Ola Gralik, Beata Jaczewska, Aneta Kocbuch, Anna Kopaczewska, Hanna Krugiełka, Judyta Łącka, Karin Lesiak, Agnieszka Lis, Paweł Maj, Dominik Marinković, Izabela Michta, Beata Małgorzata Moniuszko, Emilia Moniuszko-Kwiecińska, Katarzyna Moryc, Agnieszka Niedźwiedzka, Tomasz Pohl, Aneta Ryfczyńska, Magdalena Sendor, Elżbieta Stępień, Marcin Stępień, Barbara Szelągowska, Marta Szymanek, Iwona Tys, Katarzyna Wardecka
Paweł Maj
Paweł Maj
Jestem tatą i autorem książek dla dzieci. Moja córa jest dla mnie natchnieniem i niewyczerpalnym źródłem pomysłów. Uwielbiam pracę z dziećmi i dla dzieci, dlatego od początku moja kariera zawodowa a także i zamiłowanie obracało się wokół dzieci - zarówno młodszych jak już i nastoletnich. Uważam, że dzieciństwo to najlepszy czas jaki w życiu mamy, dlatego warto je wydłużać, a także, będąc już dorosłym, przypominać sobie o nim czytając ( i pisząc) książki dla najmłodszych. :)

Cytaty z książki Głosownik czyli odjechany dziennik Staszka Juraszka

Dodaj cytat z książki Głosownik czyli odjechany dziennik Staszka Juraszka