The Maddest Obsession

- The Maddest Obsession
- 2020-12-09
- 2020-12-09
- 2019-04-16
The Sweetest Oblivion – pierwszy tom tej serii – został okrzyknięty przez czytelniczki ich „odkryciem roku”.
Ona boi się ciemności, której on jest panem.
Jej sukienki są bardzo obcisłe, a obcasy zbyt wysokie. Za głośno się śmieje i bez skrępowania mówi o swoim zamiłowaniu do narkotyków. Jednak niewiele osób wie, że to tylko fasada. Mur, za którym młoda żona mafiosa ukrywa ataki paniki.
W oczach większości ludzi Christian jest przykładnym stróżem prawa. Niemniej półświatek Nowego Jorku zna go jako kogoś zupełnie innego. Jest tak mocno powiązany z mafią, że z powodzeniem mógłby być jednym z jej członków.
Zasady moralne są Christianowi obce. Mówi, że był już w piekle, a to, co tam widział, nie zrobiło na nim wrażenia.
Gianna jest dla niego zakazana. W dodatku mężczyzna jej nie toleruje – jej powierzchowności, całej otoczki, którą wokół siebie stworzyła. Poza tym jest mężatką. To wszystko powinno go odpychać.
Jednak Gianna nie wie jednego. Za wyraźną niechęcią Christiana i otwarcie okazywaną przez niego nienawiścią, kryje się prawdziwa obsesja. Obsesja na punkcie Gianny.
Kup The Maddest Obsession w ulubionej księgarni
Oceny książki The Maddest Obsession
2026 użytkowników ma tytuł The Maddest Obsession na półkach głównych- Przeczytane 1 438
- 2021 43
- 2022 28
- Legimi 22
- Mafia 17
- 2020 14

OPINIE i DYSKUSJE o książce The Maddest Obsession
Drugi tom to już zupełnie inna historia — znacznie bardziej intensywna, mroczna i emocjonalnie angażująca. „The Maddest Obsession” wyróżnia się przede wszystkim relacją między Gianną a Christianem, która opiera się na napięciu, niedopowiedzeniach i psychologicznej grze.
Christian to bohater, który przyciąga swoją chłodną kontrolą i nieoczywistą obsesją. Nie jest łatwy ani jednoznaczny, a jego relacja z Gianną rozwija się powoli, momentami wręcz boleśnie. To właśnie ta dynamika sprawia, że książka wciąga znacznie mocniej niż pierwszy tom.
Tu nie chodzi tylko o romans — to historia o kontroli, emocjach skrywanych pod powierzchnią i wyborach, które nie zawsze są łatwe. Napięcie między bohaterami jest wyczuwalne niemal w każdej scenie, a rozwój ich relacji daje dużą satysfakcję.
Zdecydowanie mocniejsza część serii — bardziej dojrzała, intensywna i zapadająca w pamięć.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChristian to bohater, który przyciąga swoją chłodną kontrolą i nieoczywistą obsesją. Nie jest łatwy ani...
„Miłość jest obsesją. Niektórzy by powiedzieli, że najgorszą, najbardziej szaloną obsesją ze wszystkich”
Jesteśmy świadkami 8 lat życia Gianny pośród włoskiej mafii. Christian zawsze znajduje się gdzieś obok, krąży wokoło niej, jak orbita, a obydwoje nie potrafią o sobie zapomnieć.
Gianna od zawsze wpadała w kłopoty. Wszyscy uważali ją za ekscentryczną, a ona pod tą fasadą, czy używkami czuła sie niewystarczająca i osądzana.
Christian ma nałogową osobowość. Nie jest dobrym człowiekiem, a pracuje dla jeszcze gorszych. Gdzieś tam w środku ukrywa ten skrawek człowieczeństwa pokrytego obsesją na punkcie Gianny.
Choć Christian wydawał się zimny, Gianna widziała prawdę w jego błękitnych oczach. Przeszywały ją na wskroś i ujrzała w nich głębie, w której chciała utonąć, a także czuła, że rozumie ból czający się za fasadą niewzruszenia i wyważenia Christiana. Chciała też być dla niego kimś więcej, niż kobietą, którą porzuca po 3 razie.
Ich relacja była skomplikowana i na przestrzeni lat wiele się wydarzyło. A kiedy Christian wraca po 3 latach i obydwoje zostają sąsiadami, wszystkie potwory wychodzą na zewnątrz. Ten okres rozłąki złamał mi serce.
W ich historii jest coś intrygującego i zapierającego dech w piersi. Obydwoje bardzo długo walczyli z niewidzialną siłą, która ciągnęła ich do siebie. Prowadzili niebezpieczne gierki pokryte szyderą i wbijaniem sobie szpilek. Christian i Gianna stali się zaborczy, aż wkradła się do ich serc miłość.
Christian potrafił obnażać te części Gianny, których starała się nie pokazywać innym. Ona pragnęła poznać jego okrutną przeszłość i to, co się działo, kiedy miał zaledwie 14 lat. Choć Christian był zbrukany i przeżył piekło, Gianna chciała go właśnie takim, jaki był. Uwielbiałam też ich małe gesty.
Moim ulubionym momentem jest ten, w którym Christian powstrzymał atak paniki Gianny rozmawiając o gwiazdach. Oh i jeszcze pewna scena w samochodzie. Kocham ich.
Gianna była pierwszą i ostatnią kobietą, którą Christian całował w usta.
ig: hidrancebookland
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGianna - impulsywna włoszka związana z mafią oraz Christian - lodowaty rosyjski agent fbi.
Nie wiedziałam czego się spodziewać po tej historii, jednak nie zawiodłam się. Całkiem inne oblicze bohaterki niż to co poznajemy w pierwszym tomie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNa początku byłam sceptycznie nastawiona, bo jednak jest to trochę inna historia niż część pierwsza. Jednak później się do niej przekonałam.
Chyba najgorszy był wstęp i to cofnięcie się o kilka lat. Później choć nie byłam przekonana do Gianny, to Christian... mimo swoich wad, naprawdę ma xos w sobie. I zgadzam się ze słowami w książce, że wszystkie kobiety od trzynastolatek, po dziewięćdziesięcio latki ustawiały by się do niego w kolejce.
Może trochę gorsza niż 1 część, ujmując w całości. Ale i tak miło się czytało.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChyba najgorszy był wstęp i to cofnięcie się o kilka lat. Później choć nie byłam przekonana do Gianny, to Christian... mimo swoich wad, naprawdę ma xos w sobie. I zgadzam się ze słowami w książce, że wszystkie kobiety od...
Absolutnie kocham tą książkę i oczywiście bohaterów, którzy są wybitnie idealni razem. Ta chemia między nimi, ukradkowe spojrzenia, skradzione momenty..ehh to istna perfekcja❤️ Ich związek to enemies to lovers, ale w tak niesztampowej wersji, że kocham wracać do tej książki co jakiś czas. Christian jest tak zakochany w Giannie, że robi absolutnie wszystko ,aby chociaż przez chwilę z nią porozmawiać, nawet jeśli oznacza to kłótnię, a Gianna nie pozostaje mu dłużna i sama nie wie dlaczego nie może przestać się z nim przekomarzać. Oni po prostu nie mogą bez siebie żyć.🤭 Polecam bardzo mocno i zazdroszczę tym co czytają pierwszy raz 🫶🏻
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toto jest jakis niesmieszny zart.. jak moglam tak dlugo zwlekac z ta ksiazka.. TA KSIAZKA BYLA CUDOWNA!!!! (top2025) co mam napisac, Gianna - ja polubilam ta postac juz w pierwszej czesci, wiedzialam ze bedzie genialnie wykreowana! Christian - THE MAN YOU ARE❤️ cudowny facet, jego przeszlosc na jaką osobę go to ukształtowało, to jak on mial wszystko zaplanowane w stosunku do relacji pomiedzy ta dwojka.. ta jego obsesja, ktora byla CUDOWNA!! ok, ok troszke mnie gryzlo to jak traktowal Gianne, na poczatku.. ale POZNIEJ!? UWIELBIAM, polecam ogromnie!!!
to jest jakis niesmieszny zart.. jak moglam tak dlugo zwlekac z ta ksiazka.. TA KSIAZKA BYLA CUDOWNA!!!! (top2025) co mam napisac, Gianna - ja polubilam ta postac juz w pierwszej czesci, wiedzialam ze bedzie genialnie wykreowana! Christian - THE MAN YOU ARE❤️ cudowny facet, jego przeszlosc na jaką osobę go to ukształtowało, to jak on mial wszystko zaplanowane w stosunku do...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak dla mnie ta część wypada bardzo słabo. Relacja głównych bohaterów jest rozwijana chaotyczne, bez ładu i składu. W trakcie słuchania nie potrafiłam przytoczyć powodu, dla którego ta dwójka chce być ze sobą (poza wyraźnym zainteresowaniem cielesnym). Obie postacie są też dość płaskie; o MMC czytelnik dowiaduje się tyle do nic i w zasadzie jego postać jest taka sama od początku do końca.
Jak dla mnie ta część wypada bardzo słabo. Relacja głównych bohaterów jest rozwijana chaotyczne, bez ładu i składu. W trakcie słuchania nie potrafiłam przytoczyć powodu, dla którego ta dwójka chce być ze sobą (poza wyraźnym zainteresowaniem cielesnym). Obie postacie są też dość płaskie; o MMC czytelnik dowiaduje się tyle do nic i w zasadzie jego postać jest taka sama od...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo tochyba nie umiem tego ocenić w gwiazdkach?
wolałabym zdecydowanie jakby zakończenie to nie był „happy end”!
cały motyw mafii gdzieś niestety zniknął. był na początku, ale od połowy? uciekł. takie książki kojarzą mi się z ciągłymi intrygami, bitwami, kłótniami… tutaj po prostu była kobieta, która miała dużo kasy i siedziała w swoim mieszkaniu nic nie robiąc. na szczęście, audiobook mi pozwolił przez to przebrnąć.
jednak, nie żeby coś - bawiłam się okej. takie trochę guilty pleasure.
chyba nie umiem tego ocenić w gwiazdkach?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toostatnie 100 stron było po prostu nudne. wszystko się przeciągało i powtarzało. kłótnie były w jednym rozdziale, a rozwiązania ich? w tym samym. brakowało mi perspektywy Christiana w niektórych momentach! toksyczne zachowania też mi nie pozwoliły czerpać przyjemności z historii.
wolałabym zdecydowanie jakby zakończenie to nie był...
Christian Allister the man you are.. 🥰 Największy minus, to spłycenie traum bohaterów. Opowiedzieli sobie przykre historie i za 2 minuty temat cichł.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZdecydowanie lepsza od pierwszej części. Bardzo lubię w mafijnych romansach rosyjskie wtrącenia. Dodają grozy i dreszczyku emocji. Doskonale się ten język nadaje do mafijnej fikcji literackiej.