Kontrakt Jacksona

- literatura obyczajowa, romans
- Slow Burn (2017) (tom 1)
- Burn for You
- 2021-02-17
- 2021-02-17
- 2017-10-17
- Malwina Stopyra
Jego przyszła żona go nienawidzi, ale oboje muszą zgodzić się na ten układ.
Jackson Boudreaux to bogaty i przystojny mężczyzna, który bardzo niemile traktuje obsługę restauracji należącej do Bianki Hardwick. Kobieta szczerze go nienawidzi. W życiu nie spotkała tak aroganckiego dupka. Jednak kiedy Jackson prosi ją o pomoc przy organizacji wydarzenia charytatywnego w swoim domu, Bianca zgadza się, ponieważ nie ma wyjścia.
Ku jej zaskoczeniu nie będzie to jedyna sprawa, z którą Jackson się do niej zgłosi. Zaproponuje jej też kontrakt na małżeństwo. Kobieta przez długi czas będzie w szoku, ale prawda jest taka, że bardzo potrzebuje pieniędzy.
Spadkobierca rodzinnej fortuny zdaje sobie sprawę z tego, jakie krążą o nim plotki. Wie również, że prawda jest jeszcze gorsza. Zadziorna Bianca świetnie odegra rolę jego żony, jednak problem w tym, że wzbudza w nim prawdziwe emocje.
A on zbudował wokół siebie mur, żeby już nigdy niczego nie czuć.
Kup Kontrakt Jacksona w ulubionej księgarni
Oceny książki Kontrakt Jacksona
2894 użytkowników ma tytuł Kontrakt Jacksona na półkach głównych- Przeczytane 2 370
- 2021 175
- 2022 44
- Legimi 44
- E-book 30
- 2023 29
- Romans 25

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kontrakt Jacksona
„Kontrakt Jacksona” to jedna z tych książek, które zostają we mnie długo po przeczytaniu — nie dlatego, że pamiętam kolejne wydarzenia, lecz z powodu emocji, które we mnie wywołała. Styl autorki jest lekki, ale nie powierzchowny; czytałam z uśmiechem, czasem z refleksją, a momentami z przejęciem.
Najbardziej urzekło mnie to, jak autorka operuje humorem i energią swoich bohaterów — była tam nuta ciętych ripost, ironii i wnikliwej obserwacji ludzkich zachowań, która świetnie balansuje między zabawą a poważniejszymi uczuciami czy refleksją nad tym, jak maski, które nosimy, wpływają na nasze relacje i życie osobiste.
Pióro J.T. Geissinger sprawia, że książkę pochłania się szybko, a jednocześnie zostawia się sobie przestrzeń do zanurzenia się w atmosferze, jaką tworzy — pełnej zarówno ciepła, jak i napięcia. To pozycja, która zaskoczyła mnie swoją głębią i lekkością jednocześnie, i która sprawiła, że się uśmiechałam, wzruszałam i byłam ciekawa, co ta historia jeszcze może mi „zostawić” w myślach.
Dla mnie to książka, która otula, bawi i zostawia ślad — taki, który chce się jeszcze poczuć po odłożeniu ostatniej strony.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajbardziej urzekło mnie to, jak autorka operuje humorem i energią swoich...
Nieskomplikowana, ale z ciekawymi bohaterami. Wiele razy parsknęłam ze śmiechu; bardzo przyjemnie spędziłam czas z tą lekturą
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajny zabawny romans - z motywem kontraktowego małżeństwa. Nie tylko zabawny (pewne zdania nadają się na koszulkę serio!),ale też bohaterowie mają fajną głębię i swoją historię. Polecam !
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tominimalnie brakuje zakonczenia, jego rozwiniecia, ale przyjemnie sie czyta :)
minimalnie brakuje zakonczenia, jego rozwiniecia, ale przyjemnie sie czyta :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiedy Christian Grey spotyka afroamerykańską Anię z Zielonego Wzgórza… tak w skrócie można opisać tę książkę. „Kontrakt Jacksona” to lektura lekka, niewymagająca, wciągająca na jedno popołudnie. Czyta się ją szybko, bo mimo że historia jest do bólu przewidywalna i bardzo ckliwa, autorka ma niewątpliwy talent do budowania zdań i płynnego prowadzenia narracji. Nie przeciąga niepotrzebnie scen ani dialogów, dzięki czemu fabuła ma dobre tempo.
Ciekawym zabiegiem było podzielenie powieści na rozdziały, w których narrację prowadzą naprzemiennie Bianca i Jackson. Ten kontrast perspektyw nadaje historii świeżości - scena rozpoczęta przez Biankę i kontynuowana z punktu widzenia Jacksona potrafi brzmieć zupełnie inaczej. W oczach bohaterki mężczyzna jest początkowo szorstki i nieprzystępny, podczas gdy jego własny głos odsłania bardziej emocjonalne i zniuansowane wnętrze.
Choć cała historia jest w gruncie rzeczy dość surrealistyczna, J.T. Geissinger zadbała o spójność i utrzymanie immersji. Czytelnik nie czuje się wyrzucony z narracji, nawet gdy fabuła zahacza o przesadę. Miłym dodatkiem są przepisy pojawiające się po wielu rozdziałach - praktyczny smaczek, który sprawia, że po zamknięciu książki można coś z niej jeszcze ugotować.
„Kontrakt Jacksona” to powieść idealna na odprężenie - jeśli ktoś szuka lekkiej, przewidywalnej historii z nutą romansu i kulinarnych inspiracji, znajdzie tu coś dla siebie.
Kiedy Christian Grey spotyka afroamerykańską Anię z Zielonego Wzgórza… tak w skrócie można opisać tę książkę. „Kontrakt Jacksona” to lektura lekka, niewymagająca, wciągająca na jedno popołudnie. Czyta się ją szybko, bo mimo że historia jest do bólu przewidywalna i bardzo ckliwa, autorka ma niewątpliwy talent do budowania zdań i płynnego prowadzenia narracji. Nie przeciąga...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna! Dobra fabuła, ciekawe postaci, logiczne sytuacje... , zabawna, wzruszająca, bolesna i piękna historia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCo to była za książka.
Jestem nią zachwycona.
Romans, komedia, dramat. Tu jest wszystko.
Bohaterowie, których nie da się nie lubić.
No miodzio.
Ja kocham.
I tyle w temacie ✨💕✨
Co to była za książka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJestem nią zachwycona.
Romans, komedia, dramat. Tu jest wszystko.
Bohaterowie, których nie da się nie lubić.
No miodzio.
Ja kocham.
I tyle w temacie ✨💕✨
Ogólnie polecam.
Jak ja się dobrze bawiłam czytając tę książkę. Teksty głównej bohaterki bardzo przypadły mi do gustu. Lekka i przyjemna, pomijając kilka wątków w życiorysie bohaterów. Stosunki seksualne są tu dopełnieniem historii, a nie czymś co uprzykrza czytanie. Plus za przepisy po niektórych rozdziałach, które nawiązują do zawodu głównej bohaterki, choć ich jeszcze nie próbowałam....
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna polecam
Świetna polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowiedzenie, że pierwsze spotkanie Bianki Hardwick i Jacksona Boudreaux było trudne, byłoby ogromnym niedopowiedzeniem. Kogo obchodzi, że jest dziedzicem wartego miliardy dolarów imperium alkoholowego? To nie daje mu prawa wtargnąć do jej restauracji, zażądać niedostępnego stolika i grozić jej personelowi. Może jest przyzwyczajony do tego, że dostaje to, czego chce od wszystkich wokół siebie, ale jeśli życie czegoś nauczyło Biancę, to tego, żeby nie kłaniać się żadnemu mężczyźnie, bez względu na to, jak wielką władzę myśli, że ma.
Jackson nie bez powodu ma przydomek „Bestia”. Zdobył reputację bogatego, trudnego do zadowolenia samotnika i nie zamierza tego zmieniać. Kiedy postanawia zbadać obiecującą restaurację, która wykorzystuje alkohol jego rodziny jako motyw menu, nie spodziewa się, że piękna i ognista Bianca słownie go skopnie, karmiąc go jednocześnie najpyszniejszymi daniami, jakie kiedykolwiek jadł…
Tak jak wskazuje tytuł jest to relacja slow burn. Ale zdecydowanie nie jest nudno! Wymiana zdań między kapryśnym i bogatym Panem Bestią, a ognistą, piękną szefową kuchni była równie pyszna, jak jedzenie przewijające się w całej opowieści. Dialogi są błyskotliwe i zabawne, dawno się tyle nie śmiałam czytając książkę. Bianca to kobieta z poczuciem własnej wartości, inteligencją, charakterem i ciętym językiem. Natomiast Jackson jest jak krem brulee - na górze twardy, a w środku mięciutki:)
Cała historia bardzo mi się podobała. Jedynym minusem była końcówka - zbyt pośpieszna i mało rozwinięta. Ale i tak warto sięgnąć po tę książkę, jest zabawnie, zadziornie, namiętnie, ale też życiowo i wzruszająco. Okładka trochę odstrasza, ale to jest romans w dobrym wydaniu!
Powiedzenie, że pierwsze spotkanie Bianki Hardwick i Jacksona Boudreaux było trudne, byłoby ogromnym niedopowiedzeniem. Kogo obchodzi, że jest dziedzicem wartego miliardy dolarów imperium alkoholowego? To nie daje mu prawa wtargnąć do jej restauracji, zażądać niedostępnego stolika i grozić jej personelowi. Może jest przyzwyczajony do tego, że dostaje to, czego chce od...