Silver Surfer. Przypowieści

Okładka książki Silver Surfer. Przypowieści autora Tan Eng Huat, Jean Giraud (Moebius), Stan Lee, Keith Pollard, Esad Ribić, Simon Spurrier, Joseph Michael Straczynski, 9788328196766
Okładka książki Silver Surfer. Przypowieści
Joseph Michael StraczynskiStan Lee Wydawnictwo: Egmont Polska Seria: Marvel Classic komiksy
komiksy
Jacek Drewnowski

Kup Silver Surfer. Przypowieści w ulubionej księgarnii

Oceny książki Silver Surfer. Przypowieści

OPINIE i DYSKUSJE o książce Silver Surfer. Przypowieści

Ten tytuł znajdował się na mojej liście przez długi czas. Dopiero film o Fantastycznej Czwórce skłonił mnie do jego zakupu i przeczytania. Komiks składa się z czterech opowieści. Pierwsza aspiruje do bycia czymś wielkim, ale moim zdaniem Stan Lee nieco się w niej pogubił. To historia z morałem, choć niestety zbyt oczywistym. Druga (również autorstwa Lee) to całkiem interesująca opowieść, w której Silver Surfer mierzy się z łowcami niewolników. Trzecia, zatytułowana Requiem, to dzieło Straczynskiego, który serwuje nam prawdziwą perełkę. Uważam, że dla samej tej historii warto sięgnąć po ten komiks. Natomiast "W imię twoje" zupełnie mnie nie przekonała.

Wspaniała historia dwóch wielkich postaci komiksu - Stana Lee i Moebiusa.
Historia głęboka i poruszająca ze wspaniałą, wymowną sceną na końcu. Myślę, że niestety z ludźmi jest tak jak przedstawiono w Przypowieści - ktoś musi nami kierować, mówić co jest dobre, co złe i co należy robić...
Przykre, lecz prawdziwe

Wspaniała historia dwóch wielkich postaci komiksu - Stana Lee i Moebiusa.
Przykre, lecz prawdziwe

Przypowieść 10/10 - świetna historia, bardzo aktualna
Łowcy niewolników 6/10 - komiks do zapomnienia, bardzo
zalatuje latami 70-80, chociaż został napisany w latach 90
Requiem 10/10 - warto kupić cały tom tylko dla tej historii -
jest przepiękna
W imię twoje 9/10 - również świetna historia ale rysunki zdecydowanie nie dla każdego - mi się nie podobały - aczkolwiek nie psują samej historii

Przypowieść 10/10 - świetna historia, bardzo aktualna
Łowcy niewolników 6/10 - komiks do zapomnienia, bardzo
zalatuje latami 70-80, chociaż został napisany w latach 90
Requiem 10/10 - warto kupić cały tom tylko dla tej historii -
jest przepiękna

70 użytkowników ma tytuł Silver Surfer. Przypowieści na półkach głównych
25 użytkowników ma tytuł Silver Surfer. Przypowieści na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Silver Surfer. Przypowieści

Okładka książki Amazing Spider-Man. Tom 5 Ron Garney, Tyler Kirkham, Joe Quesada, Joseph Michael Straczynski
Okładka książki Amazing Spider-Man. Tom 4 Peter David, Mike Deodato Jr., Reginald Hudlin, Pat Lee, Joseph Michael Straczynski, Mike Wieringo
Okładka książki Amazing Spider-Man. Tom 3 Mike Deodato Jr., John Romita Jr., Joseph Michael Straczynski
Okładka książki Amazing Spider-Man. Tom 2 Fiona Avery, John Romita Jr., John Romita Sr., Joseph Michael Straczynski
Okładka książki Amazing Spider-Man. Tom 1 John Romita Jr., Joseph Michael Straczynski
Amazing Spider-Man. Tom 1 John Romita Jr., Joseph Michael Straczynski
Okładka książki Thor Olivier Coipel, Marko Djurdjevic, Joseph Michael Straczynski
Thor Olivier Coipel, Marko Djurdjevic, Joseph Michael Straczynski
Okładka książki Thor kontra Loki John Buscema, Olivier Coipel, Gerry Conway, Jack Kirby, Stan Lee, Larry Lieber, Esad Ribić, Robert Rodi, Joseph Michael Straczynski

Okładka książki Kapitan Ameryka: Czerwony łajdak Ed Brubaker, Steve Epting, Marcos Martin, Mike Perkins, Javier Pulido
Okładka książki Moon Knight Jeff Lemire, Greg Smallwood
Moon Knight Jeff Lemire, Greg Smallwood
Okładka książki Superman. Amerykański Obcy Mark Buckingham, Jonathan Case, June Chung, Matthew Clark, Steve Dillon, Nick Dragotta, Tommy Lee Edwards, Alex Guimaraes, Jock, Joëlle Jones, Max Landis, Jae Lee, Lee Loughridge, Francis Manapul, Rod Reis, Rico Renzi, Rob Schwager, Evan Shaner, Ryan Sook, José Villarrubia
Okładka książki Thanos. Tom 1 Mike Deodato Jr., Jeff Lemire, German Peralta
Thanos. Tom 1 Mike Deodato Jr., Jeff Lemire, German Peralta
Okładka książki Ultimate X-Men. Tom 1 Tom Derenick, Geoff Johns, Adam Kubert, Andy Kubert, Aaron Lopresti, Mark Millar, Tom Raney
Okładka książki Daredevil - Wizjonerzy: Frank Miller, tom 4 John Buscema, Bill Mantlo, David Mazzucchelli, Frank Miller, Dennis O'Neil, John Romita Jr.
Okładka książki Daredevil - Wizjonerzy: Frank Miller, tom 1 Roger McKenzie, David Michelinie, Frank Miller

Cytaty z książki Silver Surfer. Przypowieści

Dodaj cytat z książki Silver Surfer. Przypowieści