Sztuka Świata Dysku

Okładka książki Sztuka Świata Dysku autora Paul Kidby, Terry Pratchett, 8374690992
Okładka książki Sztuka Świata Dysku
Terry PratchettPaul Kidby Wydawnictwo: Prószyński i S-ka fantasy, science fiction
The Art of Discworld
Piotr W. Cholewa

Kup Sztuka Świata Dysku w ulubionej księgarnii

Oceny książki Sztuka Świata Dysku

OPINIE i DYSKUSJE o książce Sztuka Świata Dysku

Piękne grafiki i kilka garstek ciekawostek na temat świata.

Piękne grafiki i kilka garstek ciekawostek na temat świata.

Piękne rysunki, ciekawe i zabawne komentarze. Czego jeszcze można chcieć od takiego albumu?
Więcej:

Więcej:

Piękne grafiki i ciekawe historie z backstage'owej strony pisania książek (i robienia do nich ilustracji) :)

Prawdziwa gratka dla fanów Dysku! Album ma cudowne ilustracje i jest fajnie wydany. Jestem zachwycona i niczego bym w nim nie zmieniła.

Miłe dla oka ilustracje- "Paul" rzeczywiście obrazuje Świat Dysku zaskakująco dobrze :) chociaż mam wrażenie, że niektóre komentarze Pratchett'a są wymuszone :) ciekawostką na pewno jest to, że twórca Dysku był w Polsce! ^^

Super książka dla fanów Świata Dysku i Terrego Pratchetta. Mistrzowskie rysunki Paula Kidbye'go.

Uwielbiam styl tego autora, dla fanów Pratchetta - absolutna konieczność

Uwielbiam styl tego autora, dla fanów Pratchetta - absolutna konieczność

Książka-album. Wzbudzi uśmiech i każe zastanowić się nad talentem ilustratora każdemu, kto ją obejrzy (bardziej niż przeczyta, to pewne),a kto nie zna Świata Dysku. A jak ktoś Świat Dysku zna, odkryje, że jego własna wyobraźnia jest mierną błahostką w stosunku do kunsztu i wizji autora rysunków. Poczucie humoru, wyobraźnia, absolutna zgodność pisarza i rysownika - arcydzieło. Szkoda, że takie książki połyka się tak szybko w porównaniu z prozą. Jednej gwiazdki brakuje, bo książka po przeczytaniu pozostawia niesmak: mało, mało!

Wielkie marzenie pewnej osoby.

Wielkie marzenie pewnej osoby.

Genialne ilustracje! Bardzo ciekawie wydana.

Genialne ilustracje! Bardzo ciekawie wydana.

1009 użytkowników ma tytuł Sztuka Świata Dysku na półkach głównych
311 użytkowników ma tytuł Sztuka Świata Dysku na półkach dodatkowych

Okładka książki Folklor Świata Dysku Terry Pratchett, Jacqueline Simpson
Folklor Świata Dysku Terry Pratchett, Jacqueline Simpson
Okładka książki Legendy II Terry Brooks, Orson Scott Card, Raymond E. Feist, Diana Gabaldon, Neil Gaiman, Elizabeth Haydon, Robin Hobb, George R.R. Martin, Anne McCaffrey, Robert Silverberg, Tad Williams
Okładka książki Śrubziemie czyli Totalnie zakręcony świat Chris Riddell, Paul Stewart
Śrubziemie czyli Totalnie zakręcony świat Chris Riddell, Paul Stewart
Okładka książki Wilki w ścianach Neil Gaiman, Dave McKean
Wilki w ścianach Neil Gaiman, Dave McKean
Okładka książki W hołdzie królowi Karen Anderson, Poul Anderson, Peter S. Beagle, Gregory Benford, John Brunner, Emma Bull, Stephen R. Donaldson, Martin H. Greenberg, Karen Haber, Barry N. Malzberg, Dennis L. McKiernan, Patricia A. McKillip, Andre Norton, Terry Pratchett, Mike Resnick, Elizabeth Ann Scarborough, Robert Silverberg, Judith Tarr, Harry Turtledove, Jane Yolen, Charles de Lint

Cytaty z książki Sztuka Świata Dysku

Terry Pratchett Sztuka Świata Dysku Zobacz więcej