Ostatnia walka

Okładka książki Ostatnia walka
Rachel E. Carter Wydawnictwo: Uroboros Cykl: Czarny Mag (tom 4) fantasy, science fiction
Czarny Mag (tom 4)
Last Stand
2020-03-25
2020-03-25
2017-02-07
Małgorzata Fabianowska

Kup Ostatnia walka w ulubionej księgarnii

Wyróżniona opinia i

Ostatnia walka

Oceny książki Ostatnia walka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ostatnia walka

"Ostatnia Walka" Rachel E. Carter

Ostatni tom i ostatnia walka wypadają najlepiej ze wszystkich dostępnych książek z serii Czarnego Maga.

Skupiając się na tym jednym tomie, przyznam, że podobał mi się najbardziej z całego czteroksięgu. Chociaż koniec był mocno naciągany, to mimo wszystko oceniam go najlepiej z całej serii.

W Ostatniej Walce mocno skupiamy się na odczuciach Ryiahy i jej przyłączeniu się do rebeliantów. O zdradzie korony i swojego ukochanego Darrena. Mam wrażenie, że jej wewnętrzny konflikt trochę zdominował całą książkę, ukazując, jak bardzo była rozdarta między właściwym wyborem a miłością do mężczyzny. Zresztą uważam też, że poniosła ogromną karę, postępując właściwie. Podjęte przez nią decyzje mocno wpływają na cały konflikt między królestwami, a w ostatecznym rozrachunku wojna, której tak chciała uniknąć, jest tylko kwestią czasu. Można powiedzieć, że wszystko, co miała do stracenia, Ryiah straciła w tej walce.

Całą serię oceniam dobrze, jednak raczej już do niej nie wrócę.

"Ostatnia Walka" Rachel E. Carter

W Ostatniej Walce mocno skupiamy się na...

Książka dużo lepsza niż poprzednia część. Zaskoczyło mnie zakończenie. Myślałam ze inaczej się skończą ich przygody ale nie jestem zawiedziona.

Książka "Ostatnia walka" autorstwa Rachel E. Carter to absolutnie niesamowity finał całej serii. Od pierwszych tomów widać jak rozwija się warsztat pisarski autorki, co sprawia, że każda kolejna część jest coraz lepsza. Jeśli uwielbiasz wątek enemis to lovers, to ta książka jest dla Ciebie! Tym razem kochankowie są już małżeństwem, ale stają po dwóch stronach barykady. Ona jest rebeliantką, on następcą tronu...

Opisy walk i pojedynków wciąż trzymają wysoki poziom i podczas czytania ma się wrażenie, jakby się oglądało film. Zakończenie książki zdecydowanie mnie zaskoczyło. Nie spodziewałam się takiego obrotu spraw, co sprawiło, że było to dla mnie jeszcze bardziej satysfakcjonujące.

"Ostatnia walka" to książka, która ma wszystko, czego można oczekiwać od dobrej lektury - walki, magię, intrygi, romans, zdradę i wiele więcej. Postacie, takie jak Daren i Ryiah, wzbudzają mieszane uczucia, co sprawia, że historia jest jeszcze bardziej wciągająca. Autorka potrafi sprawić, że czytelnik z łatwością przejmuje się losami bohaterów i z nieopisaną przyjemnością zagłębia się w narrację.

1616 użytkowników ma tytuł Ostatnia walka na półkach głównych
406 użytkowników ma tytuł Ostatnia walka na półkach dodatkowych