Obrońcy Ahury. Pasowanie

Okładka książki Obrońcy Ahury. Pasowanie autora Mateusz Rogalski, 9788395569807
Okładka książki Obrońcy Ahury. Pasowanie
Mateusz Rogalski Wydawnictwo: Selfpublishing Cykl: Obrońcy Ahury (tom 1) fantasy, science fiction
Obrońcy Ahury (tom 1)
2019-12-16
2019-12-16

Kup Obrońcy Ahury. Pasowanie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Obrońcy Ahury. Pasowanie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Obrońcy Ahury. Pasowanie

Kupiłam na targach książki. Podeszła, gdyż poczułam spojrzenia autora. Posłuchałam, kupiłam. Nie jest to mój gatunek, ale na targi pojechałam z myślą o otwieraniu się na nowe. Poza tym dedykacja od autora urocza. Przeczytałam i tyle :) nie moja bajka, ale doceniam.

Książka z fajnym pomysłem, ale niewykorzystanym potencjałem. Historia zaczyna się ciekawie i pierwsze pół tomu akcja rozkręca się żwawo, a przygoda nabiera tempa - mamy drużynę, dla każdego coś fajnego, relacje między bohaterami są dynamiczne i całkiem zabawne, a główna postać jest umiarkowanie irytująca ;)
Ale klasyczne heroic fantasy, zamienia się nagle w opowieść o rycerzu, którego celem życia jest ewidentnie wypicie każdej ilości wina w zasięgu wzroku - co początkowo może było zabawne, ale z czasem staje się coraz bardziej nużące... Niestety końcówka przemęczona, nie podeszła mi ta książka.

Ale klasyczne heroic fantasy, zamienia się nagle w opowieść o...

Naprawdę fajna książka fantasy z dużą dozą ADHD. Główny bohater przybywa do królestwa Ahury w poszukiwaniu chwały a pakuje się jedynie w kłopoty. Całość rozwija się opomiedzy bitwami, piciem i rozmyślaniami bohatera. Fajna pozycja która wciągnie i nie puści. Czas na tom drugi.

323 użytkowników ma tytuł Obrońcy Ahury. Pasowanie na półkach głównych
89 użytkowników ma tytuł Obrońcy Ahury. Pasowanie na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Obrońcy Ahury. Pasowanie

Okładka książki Krew Dahaku Monika Litwinow, Mateusz Rogalski
Krew Dahaku Monika Litwinow, Mateusz Rogalski
Okładka książki Tęczowa Bartosz Brzeziński, Jacek Fleiszfreser, Kamila Goszczyńska, Agata Kasiak, Sil Ky, Mateusz Rogalski, Alex Sand, Michał Widomski, Kamil Zinczuk
Okładka książki Ślady na śniegu - Antologia Samowydawców. Tom 2 Izabella Agaczewska, Kamila Goszczyńska, Weronika Karczewska-Kosmatka, Agata Kasiak, Paweł Kolarzyk, Agnieszka Kowalska-Bojar, Mariusz Łapiński, Radosław Lewandowski, Monika Litwinow, Janusz Muzyczyszyn, Izabela Redesiuk, Mateusz Rogalski
Okładka książki Własna ścieżka - Antologia Samowydawców. Tom 1 Izabella Agaczewska, Adrianna Biełowiec, Maks Dieter, D. B. Foryś, Kamila Goszczyńska, Agata Kasiak, Paweł Kolarzyk, Janusz Muzyczyszyn, Irena Omegard, Franciszek M. Piątkowski, Alicja Podgrodzka, Izabela Redesiuk, Mateusz Rogalski, Karolina Salwowska, Michał Wójcik, Kamil Zinczuk

Cytaty z książki Obrońcy Ahury. Pasowanie