Spin the Dawn

Okładka książki Spin the Dawn
Elizabeth Lim Wydawnictwo: Alfred A. Knopf Books for Young Readers Cykl: Krew Gwiazd (tom 1) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
Krew Gwiazd (tom 1)
2019-07-09
2019-07-09
angielski

Kup Spin the Dawn w ulubionej księgarnii

Oceny książki Spin the Dawn

OPINIE i DYSKUSJE o książce Spin the Dawn

Jest to idealna Książka dla osób 12+ przynajmniej w mojej ocenie. Nie ma krwawych momentów, może być wprowadzeniem do bardziej emocjonujących z gatunku romantasy.

A co do książki?
No więc tak....jak autorka przez pierwszą połowę pokazywała Głębie (w jakimś stopniu) męskość czy tajemniczość Edana to jakoś zanikło to potem....
Zrobiła z niego bardziej pokrakę niż kolesia który żyje dłużej niż 500 lat i który jest czarowniko-wojownikiem.
Oczywiście w tym dopełnia go Maja. Została wyidealizowana co prawdę mówiąc w niektórych momentach przeszkadzało.

A czemu zaliczyłabym to do jakiegoś gatunku bliżej romantasy?

Bo ma wątek fantasy- magia, duchy itp i jako taki wątek romantyczny. Zgodzę się z innymi osobami piszącymi recenzje że został ten wątek wepchniety na siłę no ale cuz.... I on nie jest taki jak np. W Dworach czy W krew I Popiół. Do tych książek można by powiedzieć że ten szoruje po dnie ale nie można tego tak porównywać ze względu na wiek czytelnika któremu te książki zostały przeznaczone ....
Jakoś w 3/4 zaczęło mnie to po części śmieszyć- relacja głównych bohaterów. Nie żeby co ale jestem przekonana że gdybym miała takie 13 lat bym podziwiała tę książkę

Pomimo wszytsko, wszystkich uwag polecam by tę książkę przeczytać, bo okazała się jednocześnie na tyle dobra że zdolalam przebrnąć przez nią w całości. Co tutaj dla niektórych może być wyczynem

A co do książki?
Zrobiła z niego bardziej pokrakę niż kolesia...

Jeśli ktoś lubi postać silnej kobiety, przygody i wątek miłości który nie przysłania przygód to coś dla niego.

Mulan x project runway? Dobre połączenie? Jak najbardziej ✨️

Mulan x project runway? Dobre połączenie? Jak najbardziej ✨️

3818 użytkowników ma tytuł Spin the Dawn na półkach głównych
906 użytkowników ma tytuł Spin the Dawn na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Spin the Dawn

Elizabeth Lim
Elizabeth Lim
Wychowała się na baśniach i mitach. Swoje własne opowieści zaczęła pisać w wieku 10 lat, kiedy to zafascynowała się światem Czarodziejki z księżyca oraz Gwiezdnych wojen. Z biegiem lat Elizabeth została twórcą filmów i gier wideo oraz uzyskała doktorat z kompozycji muzycznej, ale zawsze tęskniła za pisaniem. Kiedy potrzebowała wytchnienia od zajęć szkolnych, uciekała w pisarstwo. Pewnego dnia zdecydowała się napisać powieść - na początku dla zabawy, ale szybko przerodziło się to w poważne zajęcie. Od tamtej pory nie oglądała się za siebie. Elizabeth uwielbia klasyczne filmy, romanse książkowe, jedzenie, zachmurzone niebo, angielskie babeczki, jazdę na rowerze i pieczenie. Mieszka z mężem w Nowym Jorku.

Cytaty z książki Spin the Dawn