Słońce też jest gwiazdą

Okładka książki Słońce też jest gwiazdą
Nicola Yoon Wydawnictwo: Wydawnictwo Dolnośląskie Ekranizacje: Słońce też jest gwiazdą (2019) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
The Sun is Also a Star
2019-05-15
2017-06-14
2016-11-01
Donata Olejnik
Ekranizacje:
Słońce też jest gwiazdą (2019)

Kup Słońce też jest gwiazdą w ulubionej księgarnii

Oceny książki Słońce też jest gwiazdą

OPINIE i DYSKUSJE o książce Słońce też jest gwiazdą

Nie jest to książka idealna ale mi się podobała. Autorka pokazuje jak losy ludzi są ze sobą połączone i oprócz historii głównych bohaterów poznajemy historie ich rodziny oraz osób pozornie z nimi nie związanych.

PODSUMOWANIE:
💧Sad: 3/5
🌶Spicy: 2/5
😃Przyjemność z czytania: 9/10
🤐Zakończenie: 9/10
🖋Styl pisania: 9/10
👤Według mnie kategoria wiekowa: 13+
📚Tematyka: 7/10

Zdecydowanie lepsza od Ponad wszystko!

Polecam! ♡♡♡♡♡♡♡♡♡♡

🤐Zakończenie: 9/10
🖋Styl pisania: 9/10
👤Według mnie kategoria wiekowa: 13+
📚Tematyka:...

Choć na początku musiałem się przyzwyczaić do stylu pisania autorki (bardzo częsta zmiana perspektywy),to zdecydowanie pokochałem tę historię, mimo że nie czytam tego rodzaju książek. Autorka porusza także wiele wątków społecznych i naprawdę podziwiam ją, że udało jej się stworzyć naprawdę interesująca książkę, gdzie cała akcja trwa tylko JEDEN dzień. Jeśli lubicie dramaty romantyczne lub próbowanie różnych stylów (tutaj taką nowością dla mnie było: akcja trwająca jeden dzień oraz niesamowicie częsta zmiana perspektywy, nawet na postacie 2 i 3 planu) to zdecydowanie polecam.

Ta książka jest przepiękna! Ukazuje dziewczynę i chłopaka, którzy pomimo przeciwności ostatecznie są razem, Ona ma kompletnie inny pogląd niż On, też takim sposobem zmienia swój tok myślenia. Książka jest pięknie napisana, jest miła dla oka, przedstawia nie tylko historię głównych bohaterów ale i osób postronnych, daje dużo do myślenia, ma w sobie dużo mądrości, podobało mi się to, że jest bardzo współczesna i rzeczywista - wątek z utworem Nirvany itd, wiele fajnych ciekawostek. Polecam

3882 użytkowników ma tytuł Słońce też jest gwiazdą na półkach głównych
696 użytkowników ma tytuł Słońce też jest gwiazdą na półkach dodatkowych

Okładka książki Whiteout. Gdy śnieg zasypie miasto Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk, Nicola Yoon
Okładka książki Blackout. Gdy zgasną światła Dhonielle Clayton, Tiffany D. Jackson, Nic Stone, Angie Thomas, Ashley Woodfolk, Nicola Yoon
Okładka książki Meet Cute Jennifer L. Armentrout, Sona Charaipotra, Katie Cotugno, Jocelyn Davies, Nina LaCour, Emery Lord, Katharine McGee, Kass Morgan, Julie Murphy, Meredith Russo, Sara Shepard, Nicola Yoon
Okładka książki Because You Love to Hate Me: 13 Tales of Villainy Renée Ahdieh, Amerie, Soman Chainani, Susan Dennard, Sarah Enni, Marissa Meyer, Cindy Pon, Victoria Schwab, Samantha Shannon, Adam Silvera, Andrew Smith, April Genevieve Tucholke, Nicola Yoon

Cytaty z książki Słońce też jest gwiazdą