Szef, który myśli, bo warto i się opłaca

Okładka książki Szef, który myśli, bo warto i się opłaca autora Andrzej Jeznach, 9788328349995
Okładka książki Szef, który myśli, bo warto i się opłaca
Andrzej Jeznach Wydawnictwo: Helion nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
2018-10-12
2018-10-12

Kup Szef, który myśli, bo warto i się opłaca w ulubionej księgarnii

Oceny książki Szef, który myśli, bo warto i się opłaca

OPINIE i DYSKUSJE o książce Szef, który myśli, bo warto i się opłaca

Tego autora czytałem już pozycję "Szef, który ma czas...". To była świetna książka, zaś ta jest jeszcze lepsza. Autor główny nacisk kładzie na znajomość filozofii i "mądrości" różnych filozofii. Nie wiem, czy podtytuł nie powinien brzmieć: "Po co nam filozofia". Pan Jeznach wskazuje, że filozofowie w życiu zawodowym są świetnym materiałem na przedsiębiorców, mówiąc ogólnie, ponieważ potrafią kwestionować wszystko co zastane, i potrafią zadawać odpowiednie pytania, co w obecnych czasach, kiedy informacja jest na wagę złota, zadawanie odpowiednich pytań odpowiednim osobom jest moim zdaniem kluczowe.
Zdecydowanie polecam. Pewnie będę do niej wracał nie raz.

Ilość (i jakość albo bardziej treść) dodanych przeze mnie cytatów mówi sama za siebie. Ta książka nie jest poradnikiem dla managerów (bo do kadry kierowniczej treść jest szczególnie kierowana),to raczej drogowskaz do podejmowania świadomych decyzji i świadomego współdziałania z ludźmi. To początek długiej drogi w zgłębianiu myśli filozoficznej, do której autor zachęca, pokazując jednocześnie jak duże znaczenie ma refleksyjne podejście do tego, co robimy (nie tylko w pracy). Zachęcam do przeczytania i sama chętnie sięgnę po inne autora, a do tej za jakiś czas wrócę.

Świetna książka, zmuszająca do przemyśleń, ale tych którzy nie boją się myślenia. Przydatna dla managerów, którzy perspektywicznie patrzą na rozwój swój i swojego zespołu. Lektura może nie spodobać się zatwardziałym, którzy uważają, że o zarządzaniu wiedzą wszystko. W Polsce mamy wielu managerów, ludzi wykształconych, jednak wiele firm w Polsce jest źle zarządzanych, a pracownicy są niezadowoleni z pracy, atmosfery w firmie i traktowania przez szefów. Polecam!

163 użytkowników ma tytuł Szef, który myśli, bo warto i się opłaca na półkach głównych
30 użytkowników ma tytuł Szef, który myśli, bo warto i się opłaca na półkach dodatkowych

Andrzej Jeznach
Andrzej Jeznach
Od 35 lat żyje i pracuje w Niemczech, kilka lat pracował i mieszkał w Moskwie. Ukończył Politechnikę Gdańską i TEAM CONNEX AG w Altdorf w Niemczech, doktor ekonomii (Petersburg / Hamburg). Członek ICF, International Coach Federation. Udziałowiec/właściciel i prezes (CEO) kilku międzynarodowych firm handlowych z siedzibami w Niemczech, Polsce i Rosji oraz firmy konsultingowej z siedzibą w Moskwie.

Cytaty z książki Szef, który myśli, bo warto i się opłaca