Droga Wilka z Wall Street

- Way of the Wolf: Become a Master Closer with Straight Line Selling
- 2018-04-04
- 2018-04-04
- 9788380319929
W filmie "Wilk z Wall Street" Jordan Belfort, w którego na ekranie wcielił się Leonardo di Caprio, stosuje System Linii Prostej Dotyczący Sprzedaży i Perswazji , by zmienić grupę nieudaczników, zarabiających poniżej przeciętnej, w skutecznych sprzedawców, którzy potrafią sprzedać wszystko każdemu. Tym razem Jordan zaprasza czytelników za kulisy, pokazując krok po kroku, jak odkrył nadzwyczajne techniki zdobywania wielkiego majątku z korzyścią dla siebie, swoich klientów i zespołów sprzedaży. Wszystkie te techniki, strategie i wskazówki zostały przetestowane i udowodniono, że sprawdzają się w praktyce.
Kup Droga Wilka z Wall Street w ulubionej księgarni
Oceny książki Droga Wilka z Wall Street
392 użytkowników ma tytuł Droga Wilka z Wall Street na półkach głównych- Chcę przeczytać 216
- Audiobooki 6
- 2019 4
- Chcę mieć 3
- Audioteka.pl 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Droga Wilka z Wall Street
Kompletny sprzedażowy poradnik
Kompletny sprzedażowy poradnik
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie jest to remedium na sprzedaż ale ciekawe wzbogacenie wiedzy. Kilka aspektów jest mniej lub bardzo ciekawych jak chociażby wykorzystanie NLP (trochę przereklamowane) czy bardzo przydatne razy z zakresu autoprezentacji. Mimo wszystko lektura warta przeczytania/przesluchania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka może okazać się ciekawym wyborem dla osób, które zaczynają oswajać się z obszarem sprzedaży bądź też są na początkowym etapie jej analizowania. Dla mnie osobiście była to przystawka aniżeli danie główne.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKilka uniwersalnych wskazówek, reszta nie jest przystosowana do odbiorcy z Europy
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPostać Jordana Belforta świetnie odwzorowana w filmie "Wilk z Wall Street" przez Leonardo DiCaprio przekonała mnie do przeczytania tej pozycji. Stanowi ona (moim zdaniem) zadośćuczynienie autora za popełnione występki (był skazany w USA za przestępstwa giełdowe).
Książka zainteresowała mnie również ponieważ działam w biznesie i ciekawiło mnie podejście człowieka, który sprzedawałtak dobrze, że aż za dobrze.
W tej pozycji przedstawiony został system sprzedażowy autora, który wypracował on w trakcie swojej kariery zawodowej. Obecnie autor szkoli chętnych podczas prowadzonych przez siebie kursów. Osobiście uważam go za rewelacyjny.
Sama książka jest napisana swobodnie, czyta się ją dobrze pomimo tematów można powiedzieć technicznych/branżowych/sprzedażowych),cenna wiedza, schematy i doświadczenie p. Belfort'a mogą pomóc Ci w zwiększeniu swojej efektywności w sprzedaży. Sam osobiście przeczytałem ją dwa razy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka zainteresowała mnie również ponieważ działam w biznesie i ciekawiło mnie podejście człowieka, który...
Poradnik dla sprzedawców, raczej na rynek amerykański niż nasz. Słuchało się ok.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSpodziewałem się bardziej biografii niż poradnika NLP i dla sprzedawców. Ale ogólnie ciekawie się słuchało :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTroszkę miałem wrażenie że to odcinanie kuponów od sukcesu. Po dwóch udanych książkach o życiu, autor pisze kolejną o tym jak udało mu się zbić majątek na swoim autorskim systemie sprzedaży. Który według mnie sprawdza się tylko w przypadku akcji/obligacji/rzeczy związanych z zyskiem. Mimo wszystko liczę na więcej bo Jordan piszę naprawdę ciekawie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJako handlowiec z krwi i kości zgadzam się z radami zawartymi w tej książce. Może nie wszystkimi, bo realia w USA są nieco inne niż w Polsce i pracując na 'zimnym' klienci nie możesz sobie pozwolić na wrzucanie tekstów na 'Ty' - słuchaj Krzychu - do prezesa dużej firmy. Bez szans.
Książka ta punktuje słabych sprzedawców i daje gotowe rozwiązanie na to, jak stać się lepszym handlowcem, to obiektywna prawda.
Mam tylko trochę problem z autorem, który usilnie probuje przekazac, że każda sprzedaż jest uczciwa, moralnie i etycznie nieskazitelna.
Jak moze to być prawda, skoro w każdym rozdziale czytamy o sposobach manipulacji i układania sobie klienta pod stricte zamierzone cele? To się gryzie.
Nie kwestionuje bogactwa treści i rad, bo te naprawdę są okej, ale nie dopisujmy sobie cudownych ideologii tam, gdzie nie ma na to miejsca.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka ta punktuje słabych sprzedawców i daje gotowe rozwiązanie na to, jak stać się...
Od jakiegoś czasu pracuję w sprzedaży, miałem wiele szkoleń powstałych na podstawie tej książki. Według mnie to pozycja obowiązkowa dla osoby, która chce się nauczyć sprzedaży, bądź juz sprzedaje ale chce rozwinąć swoją wiedze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWażne jest tylko żeby nie tylko ją przeczytać ale z każdego rozdziału i podrozdziału wyciągać jakieś lekcji i refleksje.