Mam chusteczkę haftowaną

- Śmiertelne wyliczanki (tom 1)
- 2018-11-20
- 2018-11-20
Aspirant Konstanty Nakański prowadzi sprawę zabójstwa. Śledztwo przebiega opornie, gdyż policjant nie może znaleźć żadnego powodu, dla którego ktoś miałby pozbawić życia pewnego młodego mężczyznę. Jedyny ślad stanowi znaleziona na miejscu zbrodni chusteczka z ozdobnym haftowanym monogramem.
Po śmierci rodziców Eliza Rogowska odnosi wrażenie, że całkiem straciła kontrolę nad swoim życiem. Okazuje się, że matka i ojciec ukrywali przed nią wiele tajemnic, także związanych z przeszłością dziewczyny. Eliza postanawia odkryć te tajemnice, w czym wydatnie przeszkadza jej fakt, że człowiek, z którym zamierzała związać swoją przyszłość, po śmierci jej rodziców uznaje, że nie musi już odgrywać roli czułego, opiekuńczego mężczyzny. Pewny, że ma Elizę w swojej władzy, ukazuje prawdziwe oblicze.
Przypadek sprawia, że drogi Kostka i Elizy się krzyżują, a wówczas okazuje się, że odpowiedzi, których poszukują, są częścią tej samej układanki.
Mroczna zagadka z przeszłości i rzeczywistość jak zły sen. Klasyczny kryminał z podbudową psychologiczną i mocnym wątkiem obyczajowym. Trzyma w napięciu od początku do końca!
Anna Klejzerowicz
Bywa okrutnie, czasami brutalnie, niekiedy niepokojąco, ale też zabawnie i wzruszająco. Ta książka wciąga i dostarcza przedniej rozrywki! Polecam.
Klaudia Skiedrzyńska, Nowe horyzonty
Kup Mam chusteczkę haftowaną w ulubionej księgarni
Oceny książki Mam chusteczkę haftowaną
2294 użytkowników ma tytuł Mam chusteczkę haftowaną na półkach głównych- Przeczytane 1 517
- 2019 61
- 2022 33
- 2018 26
- 2021 22
- 2024 18

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mam chusteczkę haftowaną
Nie będę pisać opinii o książce bo już raz pisałam. lubię powieści tej autorki i zdarza mi się, że do nich wracam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie zainteresowała mnie.
Nie zainteresowała mnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSięgnęłam po książkę tylko z powodu nazwiska (w pewnym sensie dla mnie rodowe) oraz tego, że akcja dzieje się w moim rodzinnym mieście (a nazwiska bohaterów brzmią po cieszyńsku) ale srogo się zawiodłam... Chwilami grafomańska. Sam wątek obyczajowo-romansowy (czyli większa część książki) nawet w porządku, ale proszę nie sprzedawać tego jako kryminał.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiezła, ale momentami potwornie naiwna.
Niezła, ale momentami potwornie naiwna.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toprzeczytana po raz drugi ,dalej nie zachwyca , chociaż autorka ma interesujące książki .
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWreszcie jakiś normalny polski kryminał bez super bohaterów.
Wreszcie jakiś normalny polski kryminał bez super bohaterów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCiekawa fabuła choć dla mnie więcej tu wątku obyczajowego niż rasowego kryminału.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobre połączenie kryminału i obyczajówki. Świetnie się czytało.
Bardzo dobre połączenie kryminału i obyczajówki. Świetnie się czytało.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam kryminały z mocno rozbudowanym wątkiem obyczajowym. Hanna Greń jest specjalistką w tej dziedzinie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo wciągający kryminałem z obyczajowym tłem, który dosłownie pochłonęłam!
Bardzo wciągający kryminałem z obyczajowym tłem, który dosłownie pochłonęłam!