Happy Food. Przez żołądek do szczęścia

Okładka książki Happy Food. Przez żołądek do szczęścia autora Niklas Ekstedt, Henrik Ennart, 9788380534070
Okładka książki Happy Food. Przez żołądek do szczęścia
Niklas EkstedtHenrik Ennart Wydawnictwo: Burda Publishing Polska kulinaria, przepisy kulinarne
kulinaria, przepisy kulinarne
Happy Food
2018-07-04
2018-07-04
Agata Teperek

Kup Happy Food. Przez żołądek do szczęścia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Happy Food. Przez żołądek do szczęścia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Happy Food. Przez żołądek do szczęścia

Zacznijmy od tego, że sięgnęłam po "Happy Food", bo przyciągnęła mnie piękna oprawa – liczyłam na inspirującą książkę kucharską. Tymczasem okazało się, że to coś więcej niż klasyczny zbiór przepisów. Happy Food to książka o jedzeniu, które nie tylko odżywia ciało, ale i otula – prezentuje podejście do jedzenia jako współczesny gest miłości i troski.
Po jej lekturze zaczęłam inaczej patrzeć na jedzenie: na jego przygotowywanie i dzielenie się nim. Jedzenie przestało być dla mnie jedynie sposobem na zaspokojenie głodu, a stało się formą przyjemności i okazją do celebracji. Być może to wynik dorosłości, a może czasów, w których żyjemy, ale książka ta skłoniła mnie do bardziej świadomego podejścia do posiłków.
Piękne zdjęcia i ilustracje dodają jej uroku, a liczne zakładki, które zaznaczyłam, na pewno posłużą mi za inspirację w przyszłości. Choć mogłoby się w niej znaleźć więcej przepisów, Happy Food pozostaje wyjątkową lekturą, do której chętnie będę wracać.

Po jej lekturze zaczęłam...

Świetna książka, zwraca uwagę na bardzo ważne aspekty żywienia. Polecam.

Świetna książka, zwraca uwagę na bardzo ważne aspekty żywienia. Polecam.

Prawdopodobnie najzabawniejsza książka o jelitach i bakteriach, jaka została kiedykolwiek napisana. Jednocześnie pełna wskazówek co robić, aby nasze bakterie były szczęśliwe ( i my też) i chciały z nami zostać na dłużej( te dobre).

231 użytkowników ma tytuł Happy Food. Przez żołądek do szczęścia na półkach głównych
42 użytkowników ma tytuł Happy Food. Przez żołądek do szczęścia na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Happy Food. Przez żołądek do szczęścia

Okładka książki Happy Food 2.0 Co jeść, by szczęśliwie żyć Niklas Ekstedt, Henrik Ennart
Happy Food 2.0 Co jeść, by szczęśliwie żyć Niklas Ekstedt, Henrik Ennart

Cytaty z książki Happy Food. Przez żołądek do szczęścia