Spirit Animals. Tom I. Zwierzoduchy

Okładka książki Spirit Animals. Tom I. Zwierzoduchy autora Brandon Mull, 9788378814290
Okładka książki Spirit Animals. Tom I. Zwierzoduchy
Brandon Mull Wydawnictwo: Wilga Cykl: Spirit Animals (tom 1) fantasy, science fiction
e-book

Oceny książki Spirit Animals. Tom I. Zwierzoduchy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Spirit Animals. Tom I. Zwierzoduchy

Nie zainteresowała mnie.

Nie zainteresowała mnie.

Fajna, lekka, szybko się czyta.

Fajna, lekka, szybko się czyta.

Co do tej książki odczucia mam dość… mieszane.
Zacznę może od plusów.
Książka była przyjemna w odbiorze, płynęłam przez nią i przeczytałam w zaledwie dwa dni. Zaciekawił mnie świat przedstawiony oraz idea więzi ludzi ze zwierzętami.

I w tym momencie zaczynają się schody.

Chodzi właśnie o tą więź. Niby była ona opisana, ale mam wrażenie, że autor zrobił to dość powierzchownie. Niby wszystko się zgadzało, a jednak… czegoś mi tu zabrakło. Ale to takie moje odczucie.

I… wydaje mi się, że tak mogłabym opisać całą tę książkę. Ogólnie wszystko fajnie, ale można by to zrobić lepiej.

A w szczególności ten autor mógłby to zrobić lepiej. W końcu czytałam i „Baśniobór” i „Smoczą straż”, więc wiem do czego jest zdolny.

Ale nie myślcie sobie, że aż tak mi się ta pozycja nie podobała, ponieważ fajnie mi się ją czytało. Była wręcz idealnym przerywnikiem pomiędzy bardziej emocjonującymi książkami (czytaj: „Vortex”😂) i na takie właśnie okazje ją polecam. Wydaje mi się też, że będzie ona w sam raz dla osób w wieku 8-11 lat.

Czy w takim razie zamierzam kontynuować serię?

Z jednej strony mam ciekawsze książki do czytania, a z drugiej jestem tej serii wciąż ciekawa, bo jest ona o tyle specyficzna, że każdy tom pisze inny autor. Dlatego wciąż mnie ona intryguje i może kiedyś pomyślę o zdobyciu dalszych tomów😉.

🐆🐼🦅🐺

Co do tej książki odczucia mam dość… mieszane.
Zacznę może od plusów.

I w tym momencie zaczynają się schody.

2016 użytkowników ma tytuł Spirit Animals. Tom I. Zwierzoduchy na półkach głównych
493 użytkowników ma tytuł Spirit Animals. Tom I. Zwierzoduchy na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Spirit Animals. Tom I. Zwierzoduchy

Dodaj cytat z książki Spirit Animals. Tom I. Zwierzoduchy