Seduction

Kup Seduction w ulubionej księgarnii

Oceny książki Seduction

OPINIE i DYSKUSJE o książce Seduction

W dalszym ciągu bawię się świetnie! Uwielbiam Wille, która jest tak szczera, zabawna, nie udaje nikogo, jest świadoma swoich niedoskonałości, słabości ludzkiej, ale mimo to prze do przodu i walczy o swoich najbliższych, gdy tylko potrzeba. W tym tomie bogowie przegięli ze swoimi ingerencjami przez co pod koniec twarda skorupa wokół bohaterki pękła i pozwoliła sobie na przejęcie sterowania przez emocje. Mną też one zawładnęły i nawet uroniłam parę łez.

Pomijając wątek romantyczny, który jakoś nieszczególnie do mnie przemawia, choć szykowałam się na niego, rozpoczynając lekturę, fabuła wreszcie trochę ruszyła.
Pojawia się więcej wątków Cyrusa, Rau, a nawet Arbila, przestajemy być wreszcie zamknięci w Bożylesie, powoli klaruje nam się przyszłość Willi, nawet Emmy nabrała ostrzejszego rysu.
Pomimo powielanych gagów, które coraz bardziej nudzą, zamiast bawić, książka nadal jest przyjemna w lekturze.

Pomimo powielanych gagów, które...

Willa Knight to taka osoba, co nawet przez sen sieje chaos. (Rome to potwierdzi ;) ).

Od czasów "Dworów" S.J. Maas nie czytałam żadnej serii fantasy, która by tak mnie wciągnęła, rozśmieszała, frustrowała i zapierała dech w piersiach. Podczas czytania i przemierzania Minatsol wraz z Will i braćmi Abklętymi doznaję tak wielu emocji, że aż boję się o stan mojego serca. A to napięcie pomiędzy nimi... Ach! Muszę też wspomnieć o interakcji pomiędzy Willą, Rome'em i Yaelem. Było to takie... właściwe. To chyba najlepsze słowo. Pasowało tak bardzo, że gdyby to było między innymi braćmi, to bym się rozczarowała, mimo iż kocham i wszystkich całym jestestwem.

Chyba po raz pierwszy w tej serii odniosę się do okładek. Fakt, W OGÓLE nie oddają tego, o czym jest książka i temu nie da się zaprzeczyć. Ale te nawiązania okładek do kolorów poszczególnych braci i te suknie, które są dokładnie takie, jak je opisano... S Z T O S ! ! !

Cudowna seria. Aż żałuję, że mam jeszcze tylko dwa tomy przed sobą i trzeba długo czekać na szósty.

426 użytkowników ma tytuł Seduction na półkach głównych
148 użytkowników ma tytuł Seduction na półkach dodatkowych

Okładka książki Beautiful Thorns Jaymin Eve, Tate James
Beautiful Thorns Jaymin Eve, Tate James
Okładka książki Shattered Dreams Jaymin Eve, Tate James
Shattered Dreams Jaymin Eve, Tate James
Jaymin Eve
Jaymin Eve
Od najmłodszych lat moja matka zaszczepiła we mnie miłość do słowa pisanego. Odkąd pamiętam, czytanie było moją ucieczką. Dorastałam w małym miasteczku, a biblioteka była moim ulubionym miejscem na świecie. Mogłam wejść przez te drzwi i wiedzieć, że zaraz przeniosę się w inne miejsce. Odkrywałam zaczarowane, odległe drzewo albo rozwiązywałam zagadkę z Nancy Drew. Książki miały tak głęboki wpływ na moje życie, a kiedy było naprawdę ciężko, wiedziałam, że będą dla mnie pocieszeniem i odskocznią. Nigdy nie myślałam, że sama przejdę do pisania, ale moje historie po prostu nie dawały mi spokoju. Więc, choć nadal kocham czytać, teraz kocham też pisać. Jeśli zapytasz moją biedną rodzinę, jestem trochę obsesyjna. Naprawdę spełniam swoje marzenie; tworzę fantastyczne światy. Ale co ważniejsze, mam szczęście mieć dwie córeczki, które dają mi jeszcze więcej radości niż książki. Rozkręcają mój świat i nie mogłabym prosić o nic innego. Dziękuję za odwiedziny. Będzie mi miło, jeśli wyślesz mi maila lub wiadomość; daj mi znać o swojej miłości do słowa pisanego. Chętnie się dowiem. Do tego czasu, miłej lektury. Jaymin xx

Cytaty z książki Seduction

Dodaj cytat z książki Seduction