Kołysanka dla czarownicy

Logo Lubimyczytac Patronat
Okładka książki Kołysanka dla czarownicy
Magdalena Kubasiewicz Wydawnictwo: Sine Qua Non Cykl: Wilcza Jagoda (tom 1) Seria: Imaginatio [SQN] fantasy, science fiction
Wilcza Jagoda (tom 1)
Imaginatio [SQN]
2022-02-16
2022-02-16

Kup Kołysanka dla czarownicy w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Kołysanka dla czarownicyi

„Klątwa” rodziny Wilczków

2303 194 124

Oceny książki Kołysanka dla czarownicy

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kołysanka dla czarownicy

Super się bawiłam. Od razu sięgam po dalsze tomy

Super się bawiłam. Od razu sięgam po dalsze tomy

Podeszłam do tej książki bez oczekiwań. Wiedziałam, że autorka ma na koncie bestsellery, jest jedną z najbardziej poczytnych pisarek fantasy.

Z początkiem miałam problem. Niby fajnie się czytało, z drugiej jakoś nudnawo. Wpływ mogły mieć książki, które czytałam bezpośrednio przed tą, może nie mogłam się po prostu wczuć.

Później związałam się z Jagodą i już do końca czytałam jednym tchem.

Później związałam się z Jagodą i już do końca...

Nie doczytałam do końca, nie dałam rady.
Doceniam szkielet historii, wątek rodzinny wpleciony w główny, rody i rodzinne zawiłości bohaterów, ale pomimo tego wynudziłam się strasznie. Bohaterowie bez wyrazu, nie da się z nimi zżyć, a wątek fantastyczno-magiczny mógłby nie istnieć. Magia niby jest, ale w sumie można z niej zrezygnować i mamy zwykły kryminał. Brakuje w tym wszystkim energii. Doczytałam 2/3 książki i odpuściłam.

Nie doczytałam do końca, nie dałam rady.

4482 użytkowników ma tytuł Kołysanka dla czarownicy na półkach głównych
1074 użytkowników ma tytuł Kołysanka dla czarownicy na półkach dodatkowych

Okładka książki Młyn Przemek Corso, Tomasz Duszyński, Joanna W. Gajzler, Juan Gómez-Jurado, Aneta Jadowska, Magdalena Kubasiewicz, Jakub Małecki, Marcin Mortka, Hanna Szczukowska-Białys, Milena Wójtowicz
Okładka książki Cztery trupy w barszcz Aneta Jadowska, Marta Kisiel, Magdalena Kubasiewicz, Milena Wójtowicz
Okładka książki Harde Bestie Ewa Białołęcka, Krystyna Chodorowska, Agnieszka Hałas, Anna Hrycyszyn, Aneta Jadowska, Aleksandra Janusz, Anna Kańtoch, Marta Kisiel, Magdalena Kubasiewicz, Anna Nieznaj, Martyna Raduchowska, Milena Wójtowicz, Aleksandra Zielińska
Magdalena Kubasiewicz
Magdalena Kubasiewicz
Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego. Autorka książek fantastycznych i kryminałów. Należy do Hardej Hordy, grupy zrzeszającej kilkanaście pisarek fantastyki. W 2021 roku nominowana do Nagrody Zajdla za opowiadanie "Sen nocy miejskiej" ("Harde Baśnie"),którego akcja dzieje się w uniwersum "Kołysanki dla czarownicy".

Cytaty z książki Kołysanka dla czarownicy