- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- 2017-01-01
- 2017-01-01
- 9788364721939
Czy wiesz, co kryje się pod pojęciem:
syndrom sztokholmski
efekt coctail party
stopa w drzwiach
efekt zblednięcia
czy...
żargonoafazja?
Takie pojęcia, nieoczywiste i zaskakujące zawiera ten słownik! 250 haseł, które omówione są w oparciu o współczesną wiedzę psychologiczną. Ich znaczenie przybliżone jest przykładami bądź anegdotami. Pod hasłem syndrom sztokholmski przeczytasz historię wielkiej miłości kasjerki z banku do rabusia, który podczas napadu trzymał ją na muszce. I znajdziesz wyjaśnienie, jak zrodziło się to uczucie...
„Granice naszego języka są granicami naszego świata”
Poszerz swój świat.
Poczuj się pewniej.
Zabłyśnij w towarzystwie.
„Słownik pojęć psychologicznych” wykorzystasz w rozmowach z szefem, przyjacielem, partnerem, na spotkaniach biznesowych i rodzinnych. Pozwól sobie wiedzieć więcej i lepiej rozumieć reakcje oraz zachowanie innych ludzi i swoje.
Ta mała książka to wielka skarbnica wiedzy!
Kup Słownik pojęć psychologicznych do wykorzystania w rozmowach z partnerem, szefem, przyjacielem, a nawet wrogiem w ulubionej księgarni
Oceny książki Słownik pojęć psychologicznych do wykorzystania w rozmowach z partnerem, szefem, przyjacielem, a nawet wrogiem
32 użytkowników ma tytuł Słownik pojęć psychologicznych do wykorzystania w rozmowach z partnerem, szefem, przyjacielem, a nawet wrogiem na półkach głównych- Chcę przeczytać 23
- 52 książki 2017 1
- Psychodynamika/psychoanaliza/psychoterapia/psychologia 1
- Rozmowa 1
- Leksykony, encyklopedie, słowniki, atlasy 1
- Psychologia, głównie o depresji 1
- Psychologiczne 1
Tagi i tematy do książki Słownik pojęć psychologicznych do wykorzystania w rozmowach z partnerem, szefem, przyjacielem, a nawet wrogiem
Cytaty z książki Słownik pojęć psychologicznych do wykorzystania w rozmowach z partnerem, szefem, przyjacielem, a nawet wrogiem
Dodaj cytat z książki Słownik pojęć psychologicznych do wykorzystania w rozmowach z partnerem, szefem, przyjacielem, a nawet wrogiem
Dodaj cytat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Słownik pojęć psychologicznych do wykorzystania w rozmowach z partnerem, szefem, przyjacielem, a nawet wrogiem
Ciekawa pozycja by zabłysnąć wiedzą w towarzystwie.
Ciekawa pozycja by zabłysnąć wiedzą w towarzystwie.