Wiórki wiewiórki i inne bajki wierszem

- wierszyki, piosenki
- 2002-01-09
- 2002-01-09
BAJKI w Znaku?! To nie BAJKA!!!!
Zabawne wierszyki, które napisał Łukasz Dębski dla swojej córeczki Kalinki, zaś Ania, jej mama, namalowała do nich obrazki. Książeczka może być wspaniałym prezentem dla dzieci, których rodzice świadomie wybierają lektury dla najmłodszych, doceniają Brzechwę, a zarazem przeciwstawiają się zalewowi disneyowskiej estetyki.
Baczność, Pokemony! Narodził się nowy Brzechwa!
Kogo goniła ryba piła? Czy duch posłucha, co chce mucha?
Co może kura, gdy się stara? Co z rabarbaru ma Barbara?
Po co wiewiórkom rdzawe wiórki? Czy miś ogórki je bez skórki?
Na co dał grosik sumom wół i co wół z żółwiem zjadł na pół?
Czemu zły Janek jest znów spięty? Czy wuja bolą w piątki pięty?
A jak już bolą, czemu rano? Wszystko w tej książce opisano.
Są trudne słowa (kilka razy),lecz są w słowniczku te wyrazy.
Kup Wiórki wiewiórki i inne bajki wierszem w ulubionej księgarni
Oceny książki Wiórki wiewiórki i inne bajki wierszem
9 użytkowników ma tytuł Wiórki wiewiórki i inne bajki wierszem na półkach głównych- Przeczytane 9
- Valore mobiliare - dziecięce 1
- Amelkowe 1
- Dzieci: Biblioteczka chłopców 1
- Dziecięce 1
- KRESY - zbieram dla Polaków na Kresach 1
- Półka dzieci 1
- W domu 1
- Dla dzieci 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wiórki wiewiórki i inne bajki wierszem
Wierszyki dopracowane, ale jak dla mnie, nie wybitne. Dużo trudnych słów dla 4-latka, może musimy jeszcze poczekać:-)