Dwoje do pary

The Two of Us
2017-02-01
2017-02-01
Grażyna Woźniak

Kup Dwoje do pary w ulubionej księgarnii

Oficjalne recenzje książki Dwoje do paryi

Zakochanie się to dopiero początek

1096 48 165

Oceny książki Dwoje do pary

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dwoje do pary

Pierwsze zdanie "Podziękowań" na końcu książki idealnie odzwierciedla moje odczucia, a dokładnie "uf dotarłam do końca". Tak na prawdę nie wiem czemu czytało mi się tak ciężko, chyba przez ten język..bo historia nie była nudna, ale jakaś bez polotu.

Sięgając po "Dwoje do pary", nastawiałam się na przeciętną komedię romantyczną. I poniekąd miałam rację - pod wieloma względami była to typowa brytyjska komedia, gdzie wiele komediowych sytuacji głównie odnosi się do sfery seksualnej, co zbyt często wypadało słabo. Sama relacja między głównymi bohaterami budziła we mnie sprzeczne odczucia i nie wróżyłam dla nich świetlanej przyszłości. Z biegiem akcji zaczynałam się do nich przekonywać, jednak całkowicie nie pozbyłam się wątpliwości.

Jednak o dziwo sama lektura okazała się lepsza, niż się spodziewałam, bo pojawiło się kilka ważnych wątków, które wywoływały większe emocje. Jest w tym ból, cierpienie i liczne życiowe tragedie, które przecież się zdarzają, ale to nie zmienia faktu, że są traumatyczne. „Dwoje do pary” jest przy tym książką lekką i nawet przez cięższe wątki się szybko przepływa.

Choć dalej jest to przeciętna książka, nie mogę powiedzieć, że jest zła i nie żałuję czasu poświęconego na jej lekturę. Była słodko-gorzka, ale w głównej mierze przyjemna rozrywka.

Na półkach: , , , ,

"Dwoje do pary" zdecydowałam się przeczytać ze względu na styczniowe wyzwanie czytelnicze LC. Nie było to książkowe odkrycie, jednak spędziłam parę przyjemnych godzin z tą lekturą.

"Zakochać się jest łatwo; ważne, co stanie się potem..."
Ivy i Fisher zakochują się w sobie i przeżywają namiętny romans: wszystko robią razem, nie odrywają się od siebie, są pogrążeni w romantycznych uniesieniach, które towarzyszą pierwszym dniom w związkach. Aż pewnego dnia wszystko niespodziewanie ulega zmianie i komplikuje ich dotąd proste życie.
Akcja toczy się niesamowicie powolnie. Styl pisania przystępny i ułatwiał czytanie, jednak czasami akcja zwyczajnie nużyła. Dopiero końcówka książki trzymała w napięciu, wywołując w czytelniku większe emocje.
Nie jest to fenomen literatury, jest to jednak dobra książka, którą warto przeczytać.

"Zakochać się jest łatwo; ważne, co stanie się potem..."

452 użytkowników ma tytuł Dwoje do pary na półkach głównych
113 użytkowników ma tytuł Dwoje do pary na półkach dodatkowych

Okładka książki Królestwo Chaosu Mark Brendan, Ben Chessell, Rjurik Davidson, Jonathan Green, Andy Jones, Rani Kellock, Chris Pramas, Gav Thorpe
Okładka książki W głąb Maelstromu Marc Gascoigne, Andy Jones
W głąb Maelstromu Marc Gascoigne, Andy Jones

Cytaty z książki Dwoje do pary

Andy Jones Dwoje do pary Zobacz więcej
Andy Jones Dwoje do pary Zobacz więcej