Tysiąc dni w Wenecji

Okładka książki Tysiąc dni w Wenecji autora Marlena de Blasi, 9788308043738
Okładka książki Tysiąc dni w Wenecji
Marlena de Blasi Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie Cykl: Tysiąc dni (tom 1) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans

OPINIE i DYSKUSJE o książce Tysiąc dni w Wenecji

Interesująca.

Interesująca.

Na półkach: , , , ,

Czytanie tej książki jest niebezpieczne bo można co chwile robić się głodnym od tych wszystkich przepisów. A tak na poważnie to książka jako romans nie powala, historia miłości głównych bohaterów nie jest jakoś specjalnie ciekawa, jak dla mnie ta książka mogła by być krótką książką kulinarną.

Najpierw przeczytałam drugą część, czyli Tysiąc dni w Toskanii, która mnie zachwyciła. Potem sięgnęłam po Tysiąc dni w Wenecji, która jest pierwszą częścią trylogii i się rozczarowałam. Powieść czyta się dobrze, ale w pewnym momencie miałam wrażenie, że pisarka, która jest główną bohaterką powieści, cały czas tylko je. Pisze co zjadła, kiedy zjadła, ile zjadła - a ja zaczęłam się zastanawiać, kto normalnie zjadł by takie ilości jedzenia... opowieść o emocjach i pięknie Wenecji jest zdecydowanie na dalszym planie. Aczkolwiek nie zniechęca mnie to do sięgnięcia po trzecią część powieści.

1428 użytkowników ma tytuł Tysiąc dni w Wenecji na półkach głównych
341 użytkowników ma tytuł Tysiąc dni w Wenecji na półkach dodatkowych