Zwodniczy punkt

2005-05-01
2005-05-01
83-7359-202-4
Cezary Frąc, Maria Gębicka-Frąc

Kup Zwodniczy punkt w ulubionej księgarnii

Oceny książki Zwodniczy punkt

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zwodniczy punkt

Słabsza od innych, ale nadal mocno trzyma w napięciu

Słabsza od innych, ale nadal mocno trzyma w napięciu

Polecam.

Polecam.

Na półkach: , , , ,

Bardzo lubię książki Dana Browna. I ta również należy do świetnej lektury na oderwanie się od codzienności. Tematyka kompletnie abstrakcyjna, odkrycie naukowe w bardzo odległym miejscu na Ziemi powoduje zamieszanie wśród wielu służb, agencji rządowych i nie tylko, a największy zamęt wprowadza w polityce. Fabuła stworzona jest wartko, ma ogromne tempo, ciągłe zwroty akcji, dzięki czemu mocno wciąga. Zdecydowanie polecam.

Zawiodłem się ogromnie na autorze. Dobrze się czyta, styl jest prawidłowy i lekki, ale jest nudno i bezsensownie. Bzdury gonią jedna drugą. Jeśli przymknąć oko na to wszystko jest do przełknięcia, ale nie polecam.

Interesujący kryminał.

Interesujący kryminał.

Mam chyba słabość do książęk Browna. Szybka zwarta historia z jakimś twistem spiskowym w tle.

Zdarzał się, że sięgam po jego książki po jakiś 'trudnych' książkach (nudne, przekombinowane, trudny temat, skomplikowany język) i wtedy wchodzi on czyli Brown - relaks, zabawa.

Ważne - to nie jest kolejna książka o Robercie Langdonie (tym od Kodu Leoanrdo)

Ważne - to nie jest kolejna książka o Robercie Langdonie (tym od Kodu Leoanrdo)

Przyjemnie się czytało. Ciekawa.

Przyjemnie się czytało. Ciekawa.

Dobrze się to czyta, akcja trzyma tempo, ale momentami miałem wrażenie, że fabuła zbyt mocno skręca w stronę efektownych, a mniej wiarygodnych rozwiązań. Mimo tego to dobry thriller.

Wciągająca.

Wciągająca.

Dla fanow teorii spiskowych jak najbardziej. Mnie sie bardzo podobala , zakonczenie troche rozwleczone ale czytalem calosc z przyjemnoscia.

19887 użytkowników ma tytuł Zwodniczy punkt na półkach głównych
3489 użytkowników ma tytuł Zwodniczy punkt na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zwodniczy punkt

Cytaty z książki Zwodniczy punkt