Nigdy w życiu!
- W.A.B.
- 2001-03-30
- 2001-03-30
- Judyta Tosia Adam
Judyta kończy trzydzieści siedem lat, ze złością wspomina mężczyznę, który ją porzucił, i nieuleczalnie marzy o wielkim uczuciu. Sama buduje dom na wsi i sama wychowuje nastoletnią Tosię. Udziela porad w piśmie kobiecym i nie zarabia tak dobrze jak Bridget Jones ani nie czuje się, jak ona, kobietą sukcesu. Nie wstydzi się swoich słabości i kompleksów, ma poczucie humoru, a po każdym kryzysie wybucha w niej nowa bomba energii.
Od autorki: "Myślę, że wszystkie jesteśmy podobne. W każdej z nas tkwią tęsknoty, do których niechętnie się przyznajemy. Również za wielką romantyczną miłością i księciem na białym koniu. Otóż ja jestem za tęsknotą."
- 12 312
- 1 509
- 1 035
Grochola nie zawodzi! Humor, różnorodne i ciekawe postaci, dobre dialogi - kiedy trzeba uszczypliwe a innym razem uczuciowe, sentymentalne. Bardzo dobry warsztat pisarza. Fabuła może się podobać lub nie, ale umiejętności pisania książek tej autorce nie można odmówić.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOd tej książki zaczęła się moja przygoda z Grocholą, stąd mam wielki sentyment do tej książki. Pani Katarzyna pisze fantastyczne książki, ma wielkie poczucie humoru, a przy okazji jest bystrą obserwatorką. Gorąco polecam, zarówno książkę jak i film z Danutą Stenką, który mogę oglądać wciąż i wciąż i wciąż.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toChętnie wracam do tej książki.
Chętnie wracam do tej książki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNigdy w życiu to w zasadzie, można by już powiedzieć, klasyka polskiej literatury, zresztą nie tylko, bo adaptacja filmowa z Danutą Stenką w roli głównej była gigantycznym hitem kinowym, który zresztą parę miesięcy temu na chwilę powrócił na srebrny ekran z okazji dwudziestej rocznicy premiery.
Książka niewiele się zestarzała, Judyta i jej córka są sympatycznymi kobietami, akcja jest wartka. Powieść bywa zabawna, choć opowiada o przykrych kolejach losu czterdziestoletniej żony i matki.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka niewiele się zestarzała, Judyta i jej córka są sympatycznymi...
Świetny cykl książek!
Świetny cykl książek!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoczątek super a potem już coraz gorzej. Film był świetny, a książka taka sobie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka i przyjemna
Lekka i przyjemna
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUwielbiam tą książkę! O ile film na podstawie książki jest fajny,tak jednak co książka to książka.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper ksiazka goraco polecam!!!
Super ksiazka goraco polecam!!!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDzięki książce, Judycie, Kasi, jestem teraz w tym miejscu, w którym jestem szczęśliwy. Ta książka ma wielkie miejsce w moim sercu i życiu.