Powrót na Ziemię

Kup Powrót na Ziemię w ulubionej księgarnii

Oceny książki Powrót na Ziemię

OPINIE i DYSKUSJE o książce Powrót na Ziemię

To już 3 tom.
Czytało się go przyjemnie i w niektórych momentach ciężko było się oderwać.
W odróżnieniu od poprzednich tomów było tu parę brutalnych scen. W niektórych momentach aż ciężko było wytrzymać niesprawiedliwość, która dotykała naszych bohaterów, ale na szczęście tak jak w większości książek wszystko dobrze się skończyło.
Teraz pora na tom 4.

To już 3 tom.
Czytało się go przyjemnie i w niektórych momentach ciężko było się oderwać.
Teraz pora na tom 4.

Powrót na ziemię Kass Morgan to 3 tom serii the 100. Książka opowiada o tym jak koloniści przybyli na Ziemię. Dla setki zesłańców życie znów wywraca się o 180 stopni. Według kodeksu Gai nadal są tylko więźniami. Problem pogłębia się kiedy ma dojść do egzekucji Bellamiego. Paczka przyjaciół ucieka do zaprzyjaźnionych ziemian. Dalsza część historii jest dość krwawa i tragiczna jednak końcówka napawa optymizmem. To co zostało opisane w książce zarówno w tej jak i poprzednich znacznie różni się od serialu. Moim zdaniem warto przeczytać książki i dowiedzieć się jak mogło to wyglądać - alternatywnie do serialu. Historia opowiedziana z wielu perspektyw. Szybko się czyta i jest ciekawe.

wzruszyły mnie pewne momenty ;-;
Myślę że na tle pozostałych części ta nie wypadła gorzej, i trzyma poziom.

wzruszyły mnie pewne momenty ;-;
Myślę że na tle pozostałych części ta nie wypadła gorzej, i trzyma poziom.

1172 użytkowników ma tytuł Powrót na Ziemię na półkach głównych
245 użytkowników ma tytuł Powrót na Ziemię na półkach dodatkowych

Okładka książki Stowarzyszenie Kruków Kass Morgan, Danielle Paige
Stowarzyszenie Kruków Kass Morgan, Danielle Paige
Okładka książki Meet Cute Jennifer L. Armentrout, Sona Charaipotra, Katie Cotugno, Jocelyn Davies, Nina LaCour, Emery Lord, Katharine McGee, Kass Morgan, Julie Murphy, Meredith Russo, Sara Shepard, Nicola Yoon

Cytaty z książki Powrót na Ziemię