Hazard

Okładka książki Hazard autora Joanna Chmielewska, 9788327425379
Okładka książki Hazard
Joanna Chmielewska Wydawnictwo: Wydawnictwo Olesiejuk Seria: Królowa Polskiego Kryminału kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller

Oceny książki Hazard

OPINIE i DYSKUSJE o książce Hazard

Przyjemnie się czyta.

Przyjemnie się czyta.

Chmielewska nawet o hazardzie potrafi pisać z właściwym sobie poczuciem humoru, ale ja zdecydowanie wolę ją w odsłonie z trupem w roli głównej 😉 Jako fanka pióra Joanny przeczytałam tę pozycję, ale uważam ja za najsłabsza pozycja z tych, które miałam przyjemność czytać.

Szczerze, mnie wbiło w fotel, z przyjemnością zanurzyłem się w strumień świadomości autorki... Poza rozdziałem o kościach, nie mogłem go zrozumieć.

1672 użytkowników ma tytuł Hazard na półkach głównych
360 użytkowników ma tytuł Hazard na półkach dodatkowych

Joanna Chmielewska
Joanna Chmielewska
Autorka powieści sensacyjnych, kryminalnych, komedii obyczajowych, a także książek dla dzieci i młodzieży. Ukończyła Wydział Architektury na Politechnice Warszawskiej, z zawodu inżynier architekt. Pracowała m.in. w Samodzielnej Pracowni Architektoniczno-Budowlanej "Blok", w Energoprojekcie, w Biurze Projektów "Stolica". Pracowała przy budowie Domu Chłopa. Debiutowała w 1958 na łamach czasopisma "Kultura i Życie" jako prozaik. Przez pewien czas pisała w Kulturze i Sztuce na tematy związane z architekturą wnętrz. W 1964 miał miejsce debiut książkowy – wydała sensacyjną powieść Klin. Od 1970 r. zajmuje się wyłącznie twórczością literacką. Łączny nakład jej powieści w Polsce przekroczył 6 mln egzemplarzy, a w Rosji - gdzie uważana jest za najpoczytniejszą pisarkę zagraniczną - 8 mln. Jej książki tłumaczono na języki obce 107 razy.

Cytaty z książki Hazard

Joanna Chmielewska Hazard Zobacz więcej