Zasłona. Esej w siedmiu częściach

Okładka książki Zasłona. Esej w siedmiu częściach autora Milan Kundera, 9788328027879
Okładka książki Zasłona. Esej w siedmiu częściach

Oceny książki Zasłona. Esej w siedmiu częściach

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zasłona. Esej w siedmiu częściach

7.5

7.5

Wybitnych pisarzy można poznać po tym, że nie da się przeczytać ich książki bez przystanku na chwilę zadumy.

Książka ta nie jest typową twórczością Kundery, nie polecałabym jej czytać osobom, które nie miały jeszcze styczności z Kunderą. Ciekawe spojrzenie na literaturę (należałoby jednak mieć jakiekolwiek pojęcie o tekstach autorów, które poruszane są w eseju (w innym wypadku większość utworu może być niezrozumiała)); cały utwór przypominał mi trochę odrobinę "Alchemię słowa" Parandowskiego.

749 użytkowników ma tytuł Zasłona. Esej w siedmiu częściach na półkach głównych
129 użytkowników ma tytuł Zasłona. Esej w siedmiu częściach na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zasłona. Esej w siedmiu częściach

Cytaty z książki Zasłona. Esej w siedmiu częściach