Wszystkiego, co ważne, dowiedziałem się od Monty Pythona

Okładka książki Wszystkiego, co ważne, dowiedziałem się od Monty Pythona autora Brian Cogan, Jeff Massey, 9788364481697
Okładka książki Wszystkiego, co ważne, dowiedziałem się od Monty Pythona
Brian CoganJeff Massey Wydawnictwo: Bukowy Las satyra
satyra
Everything I Ever Needed to Know About* I learned from Monty Python
2015-05-20
2015-05-20
Maciej Studencki

Kup Wszystkiego, co ważne, dowiedziałem się od Monty Pythona w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wszystkiego, co ważne, dowiedziałem się od Monty Pythona

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wszystkiego, co ważne, dowiedziałem się od Monty Pythona

Jest to bardziej lektura uzupełniająca do twórczości grupy, a jak zwykle w takich wydawnictwach intrygująco wygląda bibliografia. Książka zawiera ciekawe analizy i spojrzenia na rzeczy, które na bank umykają podczas oglądania programów czy filmów, choć ma się nieodparte wrażenie, że można było pójść dalej, zrobić więcej, spojrzeć głębiej i dokładniej, zamiast iść w to głupawe śmieszkowanie, które wychodzi słabo, jakby na siłę, bo wiadomo, piszemy o Pythonach, więc zasypanie tekstu sucharami jest obowiązkowe.
A tak poza tym, to ok, pewnie warto.

Świetna lektura dla fanów Monty Pythona i do tego napisana w lekkim, humorystycznym stylu. Owszem, autorzy skaczą pomiędzy tematami, skeczami i filmami jednak pasuje to do stylistyki Pythonów. Czasem miałam wrażenie, że wchodzą aż nazbyt naukowo w sens skeczów, prawdopodobnie sami Pythoni zrobiliby wielkie oczy na tego typu interpretacje czy niepotrzebnie głębokie analizy :) Mimo wszystko polecam wszystkim fanom (dowiecie się o co chodzi z SEMPRINI! lub dlaczego telewizja jest bez sensu. Nie dowiecie się natomiast jaki jest sens życia :)).

Pełna humoru historia Monty Pythona

Pełna humoru historia Monty Pythona

147 użytkowników ma tytuł Wszystkiego, co ważne, dowiedziałem się od Monty Pythona na półkach głównych
44 użytkowników ma tytuł Wszystkiego, co ważne, dowiedziałem się od Monty Pythona na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wszystkiego, co ważne, dowiedziałem się od Monty Pythona

Cytaty z książki Wszystkiego, co ważne, dowiedziałem się od Monty Pythona

Dodaj cytat z książki Wszystkiego, co ważne, dowiedziałem się od Monty Pythona