Ostatni rozdział czyli Paragraf 22 bis

- Closing Time (1994)
- 1994-01-01
- 1994-01-01
- Andrzej Szulc
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Kup Ostatni rozdział czyli Paragraf 22 bis w ulubionej księgarni
Oceny książki Ostatni rozdział czyli Paragraf 22 bis
1268 użytkowników ma tytuł Ostatni rozdział czyli Paragraf 22 bis na półkach głównych- Przeczytane 761
- Literatura piękna 5
- Mam 4
- Chcę kupić 4
- 2018 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ostatni rozdział czyli Paragraf 22 bis
Na prawdę nie warto, po początkowych interesujących rozdziałach, konsekwentnie do końca jest coraz gorzej, może nie potrafię zrozumieć/docenić tej książki. Z pełną mocą mogę stwierdzić, że nie czytałem nigdy gorszej dla mnie powieści.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toParagraf 22 jest książką genialną. Paragraf 22 bis... Można przeczytać... Ale po co...?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAngela Moorecock my beloved ❤️
Angela Moorecock my beloved ❤️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWyobraź sobie, że Paragraf 22 to ulubiona herbata, gorąca, mocna, aromatyczna, pełna smaku. Grzejąca ciało i duszę w paskudny, dżdżysty, listopadowy wieczór. A teraz wyobraź sobie, że robisz z niej drugi napar. Niby można wypić gdy męczy pragnienie, ale smaku toto już nie ma. I taki właśnie jest Ostatni rozdział. Pozbawione smaku wspomnienie po doskonałym Paragrafie 22. Niby można, ale czy warto?
Wyobraź sobie, że Paragraf 22 to ulubiona herbata, gorąca, mocna, aromatyczna, pełna smaku. Grzejąca ciało i duszę w paskudny, dżdżysty, listopadowy wieczór. A teraz wyobraź sobie, że robisz z niej drugi napar. Niby można wypić gdy męczy pragnienie, ale smaku toto już nie ma. I taki właśnie jest Ostatni rozdział. Pozbawione smaku wspomnienie po doskonałym Paragrafie 22....
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toRewelacja!
Rewelacja!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tobardzo, ale to bardzo średnia książka. Obiecywałem sobie górę, a ona urodziła mysz. Ale pewnie się nie znam. Bo nie doczytałem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPróba wytknięcia błędów czasów współczesnych na sposób fenomenalnego pierwopisu. Jest absurdalnie i krytycznie, ale z wyraźnie słabszą werwą niż za pierwszym razem. Plus za podjętą problematykę, minus za przegadaną, nużącą i mało pociągającą treść.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to4/10 - ujdzie.
4/10 - ujdzie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiezbyt często się to zdarza, ale w tym przypadku dałem sobie spokój z przeczytaniem tej pozycji do końca. Książka słaba i nużąca, nie zostało w niej praktycznie nic po świetnym Paragrafie 22. Mam wrażenie, że była wręcz pisana na siłę, bo inaczej nie można chyba tego wytłumaczyć.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toabsurdy ukazane w wojsku - pierwszej części, kompletnie nie sprawdziły się w cywilu - drugiej części.
szkoda czasu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toszkoda czasu