Konserwator

Okładka książki Konserwator autora Julian Sanchez, 9788379435425
Okładka książki Konserwator
Julian Sanchez Wydawnictwo: Świat Książki Cykl: Enrique Alonso (tom 2) kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Marta Boberska

Kup Konserwator w ulubionej księgarnii

Oceny książki Konserwator

OPINIE i DYSKUSJE o książce Konserwator

Druga część książki. Pierwszy tom bardzo mi się podobał, więc szybko sięgnęłam po następny. Jest dobry, ale nie tak fajny jak pierwszy.

Po przeczytaniu "Antykwariusza " nadszedł czas, aby zagłębić się w drugą powieść Juliana Sanchez czyli "Konserwator". I o ile pierwsze spotkanie z bohaterami było udane to drugie sprawiło mi ogromną przyjemność.
Bety mieszka w San Sebastian. Porzuciła pracę na uczelni, aby przyjąć stanowisko dyrektora muzeum San Telmo. Tam poznaje tytułowego konserwatora, który został zamordowany. Aby odkryć, kim jest morderca zwraca się o prośbę do byłego męża.
Enrique mieszka od 3 lat w Nowym Jorku, sława jaką zyskał po napisaniu "Antykwariusza " przynosi mu zarówno zasoby finansowe jak i otworzyła możliwość na podpisanie umowy z wydawnictwem na cykl kolejnych powieści sensacyjno kryminalnych. Poświęca swój czas na rozwiązanie zagadki śmierci Crega. Wyjeżdża kilkakrotnie do Paryża, aby poznać przeszłość malarza José Marie Serta. W Barcelonie przekopuje zapiski oraz listy esesmanów.

Przyznam szczerze, że pochłonęła mnie ta opowieść. Znalazłam w niej dużo tajemnic, ciekawych i ambitnych postaci.

Gdy człowiek nie ma co czytać, wyszukuje pozycje, które już kiedyś gościły w jego repertuarze i czasami dokonuje odkryć, które rozwiązują problem chwilowego braku lektury. Tak było gdy odgrzebałam "Antykwariusza". Fakt, iż Sanchez napisał jeszcze jedną książkę, której bohaterem jest Enrique, wprawił mnie w wielką radość, bo jego poprzednie dzieło bardzo przypadło mi do gustu. Od razu wyszukałam więc "Konserwatora" i zasiadłam do lektury pełna oczekiwań. Nie zawiodłam się. Tajemnica ukryta w tej powieści jest tak samo fascynująca jak poprzednio, choć zupełnie inna. Dodatkowo urokliwa sceneria miasteczka San Sebastian, piękno Barcelony i przepych światowych stolic dwóch kontynentów nadają opowieści cudowny charakter. Czytałam tę książkę z wielką przyjemnością i nie mogłam się doczekać wyjaśnienia całej zagadki. To doskonała lektura na wakacyjne miesiące... a raczej jeden dzień, bo w sumie tylko na tyle mi wystarczyła :D

149 użytkowników ma tytuł Konserwator na półkach głównych
30 użytkowników ma tytuł Konserwator na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Konserwator

Cytaty z książki Konserwator

Dodaj cytat z książki Konserwator