Dama o północy (tom 1)

- Spindle Cove #3: A Lady by Midnight
- 2015-05-28
- 2015-05-28
- Agnieszka Dębska
Kolejny tom serii o nadmorskiej miejscowości, gdzie młode damy odpoczywają od salonowych konwenansów i… zamętu uczuć.
Kate Taylor, młoda nauczycielka muzyki, nie zna swych rodziców i przyzwyczaiła się, że sama musi troszczyć się o siebie. W Spindle Cove znalazła przyjaciół i schronienie, lecz nie przestała tęsknić za miłością.
Samuel Thorne, przystojny jak grzech i zimny jak głaz dowódca straży miejskiej, z niewiadomych przyczyn unika Kate jak ognia. Kiedy jednak tajemniczy przybysze składają dziewczynie zdumiewającą propozycję, Thorne nieoczekiwanie oświadcza, że… jest jej narzeczonym. Twierdzi, że musi ją chronić. Nie chce jednak wyjawić nic więcej…
Kup Dama o północy (tom 1) w ulubionej księgarni
Oceny książki Dama o północy (tom 1)
494 użytkowników ma tytuł Dama o północy (tom 1) na półkach głównych- Przeczytane 328
- Romans historyczny 24
- 2018 8
- Romanse historyczne 8
- 2021 7
- Romans historyczny 7
- 2019 4

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dama o północy (tom 1)
Interesujący romans.
Interesujący romans.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekki z humorem romans do poduszki .
Lekki z humorem romans do poduszki .
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam 50 stron i już więcej nie dałam rady.
Przeczytałam 50 stron i już więcej nie dałam rady.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTrochę rozwlekły środek, nieco mnie znudził, ale udało się, doczytałam.
Trochę rozwlekły środek, nieco mnie znudził, ale udało się, doczytałam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCykl Spindle Cove. Część trzecia.
Kate Taylor, młoda nauczycielka muzyki w Spindle Cove znalazła przyjaciół i schronienie. Nie zna ona swoich rodziców i od lat próbuje odnaleźć swoje korzenie. Nie pamięta też nic z czasów przed pójście do szkoły w Margate.
Widać spokojnie życie w Spindle Cove Kate i tak tęskni za miłością.
Jest między nimi napięcie i ciągle się kłócą.
Kiedy do Spindle Cove przybywają tajemniczy przybysze szujajacy Kate Thorne postanawia chronić Kate. Gfy oni składają dziewczynie zdumiewającą propozycję, Thorne nieoczekiwanie oświadcza, że... jest jej narzeczonym. Chce dopolnowac samotnej kobiety ale nie chce jednak wyjawić nic więcej...
Jakie tajemnice skrywa Thorne?
Czy Kate uda się odnaleźć rodzinę?
Romans 🌶
Przyszlość nieślubnych dzieci była w tym czasie zawsze niepewna.
Status i tytuł zawsze były na pierwszym miejscu a mezaliansów nikt nie popierał.
Cykl Spindle Cove. Część trzecia.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSpindle Cove to wieś gdzie damy o delikatnej konstytucji przybywają, by wzmocnić zdrowie morskim powietrzem, raj na ziemi dla młodych dam… rozczarowanych mężczyznami.
Chociaż historia nie taka, jak lubię i toczyła się trochę "w innych sferach" niż zazwyczaj to jednak podobała mi się. Moim zdaniem na uznanie zasługuje szczególnie sposób, w jaki autorka przedstawiła głównego bohatera kaprala Thorna. Od początku do końca była konsekwentna, co do charakteru postaci, jego postawy, zachowania, osobowości. Nie przeszedł on żadnej cudownej przemiany, do końca pozostał tym samym twardym, nieokiełznanym, poranionym i świadomym swojej pozycji społecznej mężczyzną. To tak naprawdę dla niego przeczytałam tę książkę, czego nie mogę powiedzieć o głównej bohaterce. Dobra dusza, ale trochę naiwna, czasem irytująca. Aż chce się powiedzieć, że to kapral Thorne zasługiwał na kogoś lepszego niż ona, a nie ona na kogoś lepszego niż on - jak zwykł był jej powtarzać. Mimo to polecam tę pozycję, która była nieco inna niż te, które do tej pory przeczytałam.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam tą książkę jakiś czas temu już. I raczej nie zrobiła na mnie dużego wrażenia.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiepski romans historyczny. Zresztą historyczny raczej w cudzysłów trzeba wziąć. Ilość absurdów nie do zniesienia. Bohaterowie? Szkoda się rozpisywać. Nie polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWreszcie skończyłam tę absurdalną historię. Pierwszy tom przemęczyłam, drugi przeleżał na szafce parę miesięcy i wzbudzał we mnie wyrzuty sumienia. Ale wreszcie dokończyłam opowieść Tessy Dare.
Zasadniczo niewiele się zmieniło od czasu tomu pierwszego. Nadal nic nie ma sensu, nadal brak jakiejkolwiek chemii między bohaterami, a wszystkie postacie dookoła podejmują decyzje sprzeczne z jakimikolwiek prawami logiki, z kolei jedyny bohater, którego posądzałam o jakiś ślad rozumu - czyli Evan - też niestety został wciągnięty w bieg niemających sensu zwrotów fabularnych.
Innymi słowy - książka sobie biegnie. Rzeczy się dzieją, bohaterowie wyznają sobie uczucia, następują zwroty akcji, a potem książka się kończy. I tyle. Mogłaby być, mogłoby jej nie być, w życiu nikogo nie zmieniła niczego.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZasadniczo niewiele się zmieniło od czasu tomu pierwszego. Nadal nic nie ma sensu, nadal brak jakiejkolwiek chemii między bohaterami, a wszystkie postacie dookoła podejmują decyzje...
Sądząc z opisu nowe wydanie Damy o północy bez podziału na dwa tomy, i dobrze. Książka skrzy się humorem,główny bohater uroczo nieokrzesany olbrzym o wielkim sercu jest chyba najfajnieszym bohaterem z całej serii.