Ich gwiazdy

- literatura obyczajowa, romans
- Dziewczyna spotyka księcia (tom 2)
- Romans Historyczny [Amber]
- The Governess Game
- 2022-10-06
- 2018-11-22
- 2018-08-28
- Katarzyna Przybyś
Druga powieść z cyklu Dziewczyna spotyka księcia rozpoczętego bestsellerem ?New York Timesa? Ich obietnice.
Kiedy Alexandra Mountbatten traci pracę, podejmuje się iście niewykonalnego zadania: wychowania dwóch osieroconych rozpuszczonych dziewczynek na damy. Lecz dzieci wcale nie potrzebują dyscypliny.
Potrzebują miłości. Ale ta prosta prawda nie dociera do ich opiekuna, Chase?a Reynauda ? dziedzica książęcego tytułu i wcielonego diabła w łóżku. Alexandra musi przemówić mu do serca? i nie stracić swego. Jak każdy szanujący się libertyn Chase ma tylko jedną zasadę: żadnych związków. Kiedy uparta guwernantka zaczyna reformować jego życie, on też postanawia ją czegoś nauczyć ? tego, w czym jest mistrzem: rozkoszy. Żadne z nich nie zamierza się poddać.
Ale jak to zwykle bywa, wszystko idzie nie tak!
Kup Ich gwiazdy w ulubionej księgarni
Oceny książki Ich gwiazdy
- Romans 7
- 2019 7
- 2020 7
Cytaty z książki Ich gwiazdy
Milczała. Czuł, że toczy wewnętrzną walkę. Nie chciała się przyznać, że go potrzebuje. Że w ogóle kogoś potrzebuje.
- Mrugnij raz na "tak", a dwa razy na "nie".

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ich gwiazdy
Interesujący romans.
Interesujący romans.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to11.07.
8.12.
Przypominam sobie całą serię i cieszę się, że do niej wróciłam.
Alex zatrudnia się jako guwernantka dwóch dziewczynek, które początkowo są do niej niechętnie usposobione. Opiekun kocha je ale nie potrafi sobie poradzić z tym uczuciem, a powoli zaczyna tworzyć się chemia między nim, a guwernatką.
Opowieść o trudnych uczuciach, zamykaniu się w sobie, strachu przed przeszłością i samym sobą. Do tego, jak w poprzedniej duża duża humoru.
Jednym słowem bardzo przyjemny romans.
11.07.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to8.12.
Przypominam sobie całą serię i cieszę się, że do niej wróciłam.
Opowieść o trudnych uczuciach, zamykaniu się w sobie, strachu...
O wiele lepsza od poprzedniej części. Alex polubiłam od razu - ładna, mądra, odważna i wie, że o swoje marzenia trzeba walczyć. Podobały mi się te ich "lekcje".
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLubię pióro tej autorki ze wszględu na humor. Dzięki temu książki czyta się dobrze, lekko i z przyjemnością.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejny romans z akcją dziejącą się w czasach regencji przyniósł mi naprawdę dużo radości. Bohaterami są tu Alexandra, wielbicielka nocnego nieba oraz Chase, znany z powodzenia u dam hulaka. Alex z przypadku zostaje guwernantką młodych podopiecznych Chase’a. Wkrótce okazuje się też, że mieszkanie pod jednym dachem nie pozostawi ich sobie obojętnymi…
To piękna książka o pokonywaniu strachu przed miłością, który bierze się z obawy przed popełnianiem niewybaczalnych błędów, a także o akceptacji własnej przeszłości oraz osobowości niepozbawionej przecież wad – jak u każdego człowieka. Dziewczynki, które trafiają pod opiekę Chase’a, również są spragnione uczucia, ale w ich przypadku jest on głęboko podszyty strachem przed odrzuceniem – bardzo zrozumiałym, biorąc pod uwagę ich dotychczasowe losy. Bohaterowie są bardzo ludzcy i autentyczni, odpowiednio zagubieni w swoich przemyśleniach i decyzjach ;)
Bardzo mi się ta książka podobała. Jest tu spora doza namiętności, humoru i wzruszających momentów. Cudownie było zwłaszcza obserwować, jak dziewczynki w końcu odnajdują poczucie bezpieczeństwa w domu Chase’a i pod niekonwencjonalną opieką Alex. Polecam :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo piękna książka o...
Jeżeli ktoś czytał Bridgertonów, to „Ich gwiazdy” przypominają tom, w którym Eloise ucieka do kochasia i nagle okazuje się, że on ma dzieciaki. Klimat bardzo podobny.
Format tego, jak Alex pęta wszystkich domowników swoją inteligencją, jest absolutnie uroczy. A to, jak mało ona i Chase wiedzą o wychowywaniu dzieci, tworzy całą masę zabawnych (i czasem cringe) sytuacji. Szczególnie że Chase regularnie grozi dzieciarni, że wyśle ich do Timbuktu, jeśli zrobią jeszcze jeden numer guwernantce.
Jest ok.
Choć nie będę kłamać, najmłodsza pociacha mnie przeraża. Jej fascynacja śmiercią jest delikatnie mówiąc… niepokojąca.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFormat tego, jak Alex pęta wszystkich domowników swoją inteligencją, jest absolutnie uroczy. A to, jak mało ona i Chase wiedzą o wychowywaniu dzieci, tworzy całą masę zabawnych (i czasem cringe) sytuacji....
Bardzo swobodny język jakiego używa autorka sprawia, że jej książki nadają się idealnie jako rozluźniające lektury. Nie inaczej jest z tą książką. Uwielbiam dedykację i polecam jako wieczorowe romansidło do herbatki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAutorka trzyma tu poziom z pierwszej części - nadal dużo humoru, nadal bardzo ciekawe i nietypowe postacie głównych bohaterów. Jedynie niesforne dzieci, w których od razu wszyscy dorośli się zakochują, są jakoś mało wiarygodne ;). Zdecydowanie dominuje tutaj Alexandra, bo Charles też zbyt szybko się zmienia w ideał, aczkolwiek dzięki temu książka jest przecież romansem.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejny świetny romans Tessy Dare. Chyba każdemu zdarzyło się kiedyś idealizować i snuć scenariusze na temat przypadkowo spotkanej osoby, której z dużą dozą prawdopodobieństwa mieliśmy już nigdy nie spotkać. Co jednak, gdy ta osoba, będąca obiektem romantycznych rojeń i fantazji, nie tylko ponownie stanie na drodze, ale także okaże się nowym pracodawcą?
Jestem ogromną fanką stylu i humoru autorki. Nie da się ukryć, że ani trochę nie współgrają z realiami historycznymi, ale nauczyłam się traktować tego typu powieści jako bajki dla dużych dziewczynek- a tam nie wszystko musi być realistyczne :)
W "Ich gwiazdach" poza świetnie napisanym wątkiem romantycznym totalnie urzekły mnie Daisy, Rosamund i-oczywiście- Millicent. Sceny pogrzebów nieszczęsnej lalki i jej kolejne dolegliwości to mistrzostwo świata, uwielbiam takie lekko absurdalne wstawki.
Gorąco polecam, w kategorii lekkie i przyjemne czytadełko według mnie jest to ideał :)
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJestem ogromną...
Nie byłam pewna czy ta książka mi się spodoba. Czytając opis znajdujący się na tylnej stronie okładki miałam niezwykle silne wrażenie, że fabuła tej książki może być bardzo podobna do serialu "Niania". Wrażenie te spotęgował sposób w jaki Alexandra Mountbatten znalazła pracę guwernatki w domu Chase'a Reynaunda.
Nie chce zbyt wiele zdradzać, bo i tak wiele już napisałam. W każdym razie oceniłam tę książkę jako rewelacyjną. I wcale to nie był przypadek. Nietuzinkowa i inteligentka główna bohaterka. Jednocześnie arogancki i niepewny siebie główny bohater. Obdarzone nieco makabryczną wyobraźnią wychowanice Chase'a. Powolny rozwój uczuci. Oddani przyjaciele i... Smaczne i realistycznie przedstawione sceny erotyczne... To jest tylko część zalet tej historii.
Mogę być nieobiektywna, ponieważ lubię pióro Tessy Dare. Mogę być nieobiektywna, bo lubię historie w których główna bohaterka jest jednocześnie silna jak i kobieca. Jednak wiem, że z czystym sumieniem mogę polecić tę książkę osobą, które chcą spędzić miło czas przy lekture.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie chce zbyt wiele zdradzać, bo i tak wiele już napisałam. W...