Banda do bani

Okładka książki Banda do bani autora Alice Pantermüller, 9788376863535
Okładka książki Banda do bani
Alice Pantermüller Wydawnictwo: Jaguar Cykl: Pamiętnik Zuzy-Łobuzy (tom 2) literatura dziecięca
literatura dziecięca
Pamiętnik Zuzy-Łobuzy (tom 2)
2015-07-01
2015-07-01
Ewa Spirydowicz

Kup Banda do bani w ulubionej księgarnii

Oceny książki Banda do bani

OPINIE i DYSKUSJE o książce Banda do bani

Fajna i śmieszna opowieść 😊

Fajna i śmieszna opowieść 😊

Banda do bani była jedną z gorszych (lecz nadal wyśmienitą) książką z serii Pamiętnik Zuzy Łobuzy.

Wspaniała książka dla dzieci w wieku 8-10 lat, pełna humoru i fajnie napisana dużo obrazków, dziecko może sobie samo czytać.

Autor: Alice Pantermüller
Tytuł: Pamiętnik Zuzy-Łobuzy. Banda do bani
Cykl: Pamiętnik Zuzy-Łobuzy, tom 2
Liczba stron: 160
Wydawnictwo: Jaguar

Po "Inwazji królików" nadeszła pora na drugą część przygód Zuzy-Łobuzy. Zwierzaki futerkowe schodzą na dalszy plan (zostaje tylko żółw Wacek i nimfa Lukrecja),teraz czas na szkolne bandy! Lamerki, Twardziele czy Wściekłe Króliki - kto okaże się lepszy?

Berenika Berestecka zakłada bandę, do której należą wszystkie dziewczyny w 4b. No, prawie wszystkie. Wyjątkiem są Zuza i Zośka. Ale to nic, przyjaciółki mogą przecież zawsze założyć własną. Tak oto powstają Wściekłe Króliki, a w swoje szeregi przyjmują również kolegę z klasy, Pawła (skoro nosi okulary, musi być inteligentny, więc to dla nich cenny nabytek). Rywalizacja z Lamerkami (czyli oryginalnie Glamourkami Bereniki) to teraz ich główne zajęcie, choć oczywiście nie jedyne. Zuza ma jeszcze na głowie szkolną orkiestrę i opiekę nad nimfą pani Szymczykiewicz.

Lektura "Bandy do bani" sprawi młodemu czytelnikowi jeszcze większą frajdę niż pierwszy tom serii. Akcja zdecydowanie przyspiesza, dużo się dzieje, a flet staje się coraz bardziej tajemniczym instrumentem. W moim odczuciu jest więc ciekawiej i o wiele zabawniej. Komu zatem "Inwazja królików" przypadła do gustu, powinien koniecznie sięgnąć również po tę książkę.

Za egzemplarz książki serdecznie dziękuję Wydawnictwu Jaguar :)

ogrodksiazek.blogspot.com

Autor: Alice Pantermüller
Tytuł: Pamiętnik Zuzy-Łobuzy. Banda do bani
Cykl: Pamiętnik Zuzy-Łobuzy, tom 2
Liczba stron: 160
Wydawnictwo: Jaguar

40 użytkowników ma tytuł Banda do bani na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Banda do bani na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Banda do bani

Okładka książki Na psa urok! Opowiadania o psach Grażyna Bąkiewicz, Wojciech Cesarz, Anna Czerwińska-Rydel, Agnieszka Frączek, Barbara Gawryluk, Grzegorz Gortat, Kalina Jerzykowska, Barbara Kosmowska, Zuzanna Orlińska, Marcin Pałasz, Joanna Papuzińska, Renata Piątkowska, Katarzyna Ryrych, Barbara Stenka, Katarzyna Terechowicz, Paweł Wakuła
Okładka książki Hej, Jędrek! Masz cykora? Tomasz Lew Leśniak, Rafał Skarżycki
Hej, Jędrek! Masz cykora? Tomasz Lew Leśniak, Rafał Skarżycki
Okładka książki Tsatsiki i Mamuśka Pija Lindenbaum, Moni Nilsson
Tsatsiki i Mamuśka Pija Lindenbaum, Moni Nilsson

Cytaty z książki Banda do bani

Dodaj cytat z książki Banda do bani