Torture to Her Soul

Okładka książki Torture to Her Soul autora J.M. Darhower, 194220602X
Okładka książki Torture to Her Soul
J.M. Darhower Wydawnictwo: J.M. Darhower Cykl: Monster in His Eyes (tom 2) literatura piękna
Monster in His Eyes (tom 2)
Torture to Her Soul
2014-10-29
2014-10-29
angielski
194220602X

Kup Torture to Her Soul w ulubionej księgarnii

Oceny książki Torture to Her Soul

OPINIE i DYSKUSJE o książce Torture to Her Soul

Nudnaaaaa. Nie potrafiła mnie zaciekawić. I przewidywalna, wiedziałam jak się skończy. W nijakiej pierwszej części zaciekawiła sama końcówka, miałam nadzieję, że tu akcja nabierze tempa.. niestety nie. Za trójkę nawet się nie zabieram, mam dość. Gdyby wszystkie trzy części zebrać w jedną, bez zbędnych opisów i przynudzeń, może byłoby to "jakieś", a tak wyszedł rozwleczony tasiemiec. Szkoda, bo styl autorki niezły.

Tak, ta historia jest dopracowana.
Nie męczyłam jej, nie chciałam, żeby zaczęło się dziać. Chłonęłam każde zdanie. Poznałam głównego bohatera z jego przemyślenia, no chyba zostanie moim książkowym mężem, tylko ta praca 🙈🤣. Jego zdania są przemyślane, cieszyłam się jak dawał jej swobodę, wyczuwał nastrój. Akcja toczy się powoli, pomalutku odbudowują nawzajem swoje zaufanie.
I co mi się jeszcze podobało ! W końcu facet cierpi. Boli go po postrzale , ma łzy. Nie potrafi się ubrać. Potrafi tylko mrugać, tylko to nie sprawia mu bólu. Nie wstał po kilku minutach i nie walczył dalej, jak w większości książek. Jestem zachwycona, zaczęłam 3 część !

⭐9,5/10

Tak, ta historia jest dopracowana.

Perspektywa Naz’a wiele wyjaśnia i pozwala odrobinę bardziej zrozumieć postępowanie głównego bohatera.
Jednocześnie postać głównej bohaterki mocno traci. Ten tom mocno pokazuje jak bezbarwną i dziecinną postacią jest główna bohaterka. I, że wszystko toczy się wokół Naza i jego decyzji. Karissa jest tak naprawdę tylko tłem, ozdobą i mało znaczącym dodatkiem.

481 użytkowników ma tytuł Torture to Her Soul na półkach głównych
61 użytkowników ma tytuł Torture to Her Soul na półkach dodatkowych