Dług

- 2019-11-22
- 2019-11-22
- 2014-12-01
- Joanna Jendryszka
Sama nie wiem, co sobie myślałam, wynajmując kogoś, by mnie zaatakował. Może byłam znudzona albo samotna, a może potrzebowałam odrobiny szaleństwa, by wypełnić panującą w sercu pustkę. Pragnęłam dreszczyku emocji, sposobu na zerwanie z monotonią codzienności. Gwarantowano mi chwilową iluzję zagrożenia, trwającą do momentu zakończenia spotkania. Tyle że wszystko potoczyło się zupełnie inaczej. Ponieważ znalazłam się w niebezpieczeństwie znacznie wcześniej niż w chwili, gdy dobrowolnie zaprosiłam je do swojego życia.
***
Od wielu lat napędza mnie wyłącznie pragnienie zemsty, a teraz moja misja prawie dobiegła końca. Odnalazłem kobietę, która jest ostatnią częścią układanki. Zniszczenie jej sprawi, że każdy, kto kiedykolwiek mnie skrzywdził, spłaci swój dług. Wszystko miało pójść szybko i łatwo, lecz gdy tylko przestąpiłem próg jej domu, sprawy się skomplikowały. Bardzo skomplikowały.
Kup Dług w ulubionej księgarni
- 2021 22
- Romans 13
- Dark 13

OPINIE i DYSKUSJE o książce Dług
Szkoda czasu. Destrukcyjna i toksyczna. Doczytałam ale bardziej z ciekawości i z nadzieją, że coś głębszego tu znajdę.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytałam nieco ponad 100 stron i pass... jestem zniesmaczona. Cała historia jest wulgarna i nic mi się w niej nie podoba
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNieodkładalna, kontrowersyjna i tylko dla osób rozumiejących temat. Rozumiejących też że jest to fikcja, a nie reportaż z czyjegoś życia. Jeden z lepiej napisanych dark romansów jakie czytałam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo cóż, sądząc po wysokiej ocenie, romantyzowanie gwałtów i przemocy ma się dobrze...niestety
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka z serii dark ! Przyznam szczerze , że wywołała we mnie mnóstwo sprzecznych uczuć. Nigdy nie miałam takiego problemu z oceną lektury. Fabuła tak porąbana , że głowa mała . Fantazjom autorki mówię stanowcze NIE! Nie i jeszcze raz nie ! Są rzeczy , których zaakceptować się nie da i nie wolno. Jednak było coś w tej książce takiego , że nie pozwoliła się odłożyć . Diabelskie nasionko . Moją ocenę podbiły ostatnie rozdziały . Z ręką na sercu , gdyby nie to zakończenie , pewnie dałabym ze trzy gwiazdki albo jeszcze mniej.
Książka z serii dark ! Przyznam szczerze , że wywołała we mnie mnóstwo sprzecznych uczuć. Nigdy nie miałam takiego problemu z oceną lektury. Fabuła tak porąbana , że głowa mała . Fantazjom autorki mówię stanowcze NIE! Nie i jeszcze raz nie ! Są rzeczy , których zaakceptować się nie da i nie wolno. Jednak było coś w tej książce takiego , że nie pozwoliła się odłożyć ....
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDług" to książka, która skrywa drugie dno.
Jednak kobieta nie jest świadoma, że wynajęty mężczyzna to jest zupełnie ktoś inny. Od momentu jego pojawienia się, życie Mii diametralnie się zmienia.
Dziewczynie trudno pojąć dlaczego ktoś może pałać do niej taka nienawiścią i chęcią zniszczenia każdego aspektu jej życia.
Tax natomiast napędzany przez swoją siostrę bliźniaczkę nie cofnie się przed niczym, aby dostać zadośćuczynienie.
Bardzo mocna książka. Początkowo myślałam, że będzie to prosty erotyk, bez żadnej zaskakującej historii. Jednak autorka mocno mnie zaskoczyła. Na rynku jest bardzo dużo podobnych książek, jednak ta wyróżnia się, co jest dużym plusem 😊
Dług" to książka, która skrywa drugie dno.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNienawiść i żądza zemsty pielęgnowana przez lata doprowadza do spotkania Taxa i Mii. W okolicznościach, które są dosyć zaskakujące - dziewczyna chce do swojego życia wpleść trochę pikanterii. W związku z tym postanawia wynająć mężczyznę, który upozoruje gwałt.
Jednak kobieta nie jest świadoma, że wynajęty mężczyzna to jest...
Nie, nie i jeszcze raz nie!
Autorka chyba trochę się zapędziła w swoje fantazje, nie może na wszystkie odpowiedzi być seks lub zbrodnia, każdy na uczucia nawet te osoby czyniące zło, lecz nie popieram takiego kreowania świata. Wiem że każdy z nas ma swój ale ten jest zbyt mroczny, porobnie jak świat mafii, dlatego dziwi się że ta książka została tak dobrze odebrana...
Fantazja fantazją ale gdy wchodzi do tego czyjeż życie, to ta fantazja zamienia się w horror i to dla obu stron...
Nie polecam
Nie, nie i jeszcze raz nie!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGdyby można wziąść większą połowę książki i zmienić tak by pasowała do zakończenia to byłaby prawie idealna. Ale ta książka to jeden wielki erotyk, bawet gorzej niż erotyk bo jak brutalny seks na dłuższą metę może być kuszący i najlepszy na świecie?!
Porąbana historia, zwłaszcza na samym początku - nawiązuję tutaj do fantazji i pragnień bohaterki.
Ale! Wciągająca, fajnie poprowadzona.
Zdecydowanie 18+
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAle! Wciągająca, fajnie poprowadzona.
Zdecydowanie 18+
Nuuuuda.
Nuuuuda.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toWidziałam dużo różnych opinii o tej książce i z ciekawości postanowiłam ją przeczytać. Jest to mocna książka i należy stosować się do ograniczeń wiekowych. Główną bohaterkę poznajemy, gdy postanawia wynająć mężczyznę, który ma ją zgwałcić, żeby przeżyć dreszczyk emocji. Po wszystkim okazuje się, że mężczyzna, któremu na to pozwoliła nie był tym zamówionym z agencji. Tax planuję rozwalić życie Mii, a na końcu ją zabić tak jak zrobił z cała resztą osób, które zrobiły ogromną krzywdę jemu i jego siostrze bliźniaczce. Przejmuje on firmę, w której pracuje Mia i szantażuje ją upublicznieniem nagrania ich stosunku. Mia musi mu się całkowicie podporządkować i oddawać się kiedy on tego zażąda i nie ma pojęcia o jaką spłatę długu może mu chodzić. Tax zgodnie z planem traktuje ją bardzo okropnie i niszczy ją psychicznie do czasu kiedy orientuje się, że żywi do niej jakieś uczucia. Siostra Taxa go popędza, żeby w końcu zakończył ich zemstę, ale on nie potrafi zadać jej ostatecznego ciosu. Mia także zaczyna czuć coś do Taxa i próbuje go na wszystkie sposoby zmienić . W międzyczasie wychodzi na jaw prawda, że Mia nie jest niczemu winna i czternaście lat temu nie dostała nawet listu od Taxa, który wtedy nazywał się Sil. Załamany Tax nie może poradzić sobie ze swoimi uczuciami i z tym co zrobił Mii, więc ją zwyczajnie zostawia i znika. Wściekła Mia chce poznać prawdę i zaczyna go śledzić, kiedy on się orientuje to nie ma wyjścia i wyjawia jej cała prawdę. Zszokowana Mia kończy wszystko co jest związane z nim i ucieka z jego mieszkania, po jakimś czasie okazuje się, że jest w ciąży. Mia chce powiedzieć o tym Taxowi, lecz jego siostra jej to przerywa i chce zakończyć zemstę, bo nie wierzy, że ona jest niewinna. Siostrze Taxa prawie się udaje na szczęście udaję się uratować Mię, a ona chce wrócić do niego, lecz tym razem to on znika i pojawia się w najmniej możliwym momencie. Przeraża mnie zachowanie głównej bohaterki, bo mimo tego co on jej zrobił ona od razu mu wybaczyła, ja po takich rzeczach nie byłabym wstanie stać koło tego faceta, a ona jeszcze go błagała by wrócił. Jest tu oczywiście motyw syndromu sztokholmskiego pokazany w bardzo nieprawidłowy sposób i próba romantyzowania gwałtu. Niektóre sceny erotyczne były za mocne i nie mogłam uwierzyć, że główna bohaterka była wobec niego aż tak uległa. Książka to dark, więc oczywiście nie przypasuje każdemu, ale jeśli lubicie akcje w książce i taki klimat to może się spodobać, mnie nie do końca to urzekło.
Widziałam dużo różnych opinii o tej książce i z ciekawości postanowiłam ją przeczytać. Jest to mocna książka i należy stosować się do ograniczeń wiekowych. Główną bohaterkę poznajemy, gdy postanawia wynająć mężczyznę, który ma ją zgwałcić, żeby przeżyć dreszczyk emocji. Po wszystkim okazuje się, że mężczyzna, któremu na to pozwoliła nie był tym zamówionym z agencji. Tax...